Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Frequentielimieten voor apps en advertentieblokken instellen

Met frequentielimieten kunt u beperken hoe vaak uw advertenties aan dezelfde persoon worden weergegeven. Als u frequentielimieten instelt voor een hele app of een specifiek advertentieblok, stelt u een limiet in voor het aantal vertoningen aan een individuele gebruiker tijdens een bepaalde periode (per aantal minuten, uren of dagen).

U kunt bijvoorbeeld een frequentielimiet instellen van maximaal 2 vertoningen per 30 minuten.

Let op het volgende:
  • Frequentielimieten zijn van toepassing op Google-producten en advertentiebronnen van derden.
  • Het kan een dag duren voordat een wijziging in uw frequentielimieten, bijvoorbeeld een verhoging van het aantal vertoningen van 2 naar 3, is doorgevoerd.
  • Een korte serververtraging kan er soms toe leiden dat de door u ingestelde frequentielimiet wordt overschreden.
  • Hoeveel advertenties een gebruiker in een app ziet, is afhankelijk van de frequentielimieten op advertentieblokniveau en app-niveau, en welke limiet het eerst wordt bereikt.

Frequentielimieten voor apps

Doorloop de volgende stappen om frequentielimieten aan te zetten of te bewerken voor alle interstitial-advertentieblokken, advertentieblokken met beloning en 'app openen'-advertentieblokken in een app. Frequentielimieten kunnen niet worden ingesteld voor native- of banneradvertentieblokken.

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. Selecteer de naam van uw app. Als u de app niet ziet staan in de lijst met recente apps, klikt u op Alle apps bekijken om een lijst te doorzoeken met alle apps die u aan AdMob heeft toegevoegd.
  4. Klik op App-instellingen in de zijbalk.
  5. Klik op Bewerken naast Frequentielimieten.
  6. Klik op de schakelaar om frequentielimieten aan of uit te zetten.
    1. Nadat de optie is aangezet, geeft u op hoeveel vertoningen u per gebruiker wilt weergeven van alle interstitial-advertentieblokken, advertentieblokken met beloning of 'app openen'-advertentieblokken in deze app en selecteert u een periode (per aantal minuten, uren of dagen).
  7. Klik op Opslaan.

Frequentielimieten voor advertentieblokken

U kunt een frequentielimiet voor een advertentieblok instellen voor de volgende advertentie-indelingen: interstitials, advertenties met beloning en 'app openen'-advertenties. Doorloop de onderstaande stappen om frequentielimieten voor een advertentieblok aan te zetten of te bewerken.

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. Selecteer de naam van uw app. Als u de app niet ziet staan in de lijst met recente apps, klikt u op Alle apps bekijken om een lijst te doorzoeken met alle apps die u aan AdMob heeft toegevoegd.
  4. Klik in de zijbalk op Advertentieblokken.
  5. Klik op het advertentieblok dat u wilt bewerken.
  6. Klik op Geavanceerde instellingen.
  7. Klik op Bewerken naast Frequentielimieten.
  8. Klik op de schakelaar om frequentielimieten voor interstitials aan of uit te zetten.
  9. Selecteer een optie voor frequentielimieten:
    1. Nadat de optie is aangezet, geeft u op hoeveel vertoningen u per gebruiker wilt weergeven van alle interstitial-advertentieblokken, advertentieblokken met beloning of 'app openen'-advertentieblokken in deze app en selecteert u een periode (per aantal minuten, uren of dagen). U kunt bijvoorbeeld een frequentielimiet instellen van maximaal 2 vertoningen per 30 minuten.
  10. Klik op Opslaan.