På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Checklista för policyefterlevnad för integrerade annonser i AdMob

Gå igenom den här checklistan när du skapar nya integrerade annonser i AdMob. Du måste följa stegen nedan innan de integrerade annonserna kan publiceras.

Storlek och layout

X Steg
  Kontrollera att annonser är minst 32 × 32 dp (Android) eller 32 × 32 pt (iOS).
  Se till att huvudtillgången MediaView för videoannonser är minst 120 x 120 dp (Android) eller 120 x 120 pt (iOS).
  Se till att ingen av dessa annonstillgångar ligger utanför den integrerade annonsvisningen.

Tillskrivning

X Steg
  Ta med en av följande annonsmärkningar i annonsen:
  • ”Annons” (eller ”Ad”)
  • ”Annonsering” (eller ”Advertisement”)
  • ”Sponsrad” (eller ”Sponsored”)
  • Märke med minimistorleken 15 × 15 pixlar och texten ”ANNONS” (eller ”AD”)
  Du kan visa Annonsval-ikonen i något av annonsens fyra hörn.
  Se till att Annonsval-ikonen (eller ikonen för Google-annonser, om tillämpligt) placeras på innehåll där det är lätt att se den.

Differentiering från innehåll

X Steg
  Se till att annonsmärkningen och Annonsval-ikonen (eller ikonen för Google-annonser) inte döljs på något sätt.
  Kontrollera att ingen av annonsmärkningarna ser ut som navigeringsfunktioner i appen.
  Kontrollera att designelementen tydligt skiljer annonser från innehåll.
  Kontrollera att tomrummet (eller bakgrundsbilden) inte är klickbart.
  • Endast annonsrubriker, webbadresser, CTA och bilder som inte är bakgrundsbilder får vara klickbara.
  • Kontrollera att det inte finns extra tomrum kring texten som du inte avsiktligen placerat där.
  • TextView-fälten som används för att visa integrerade annonser är samma som för andra typer av annonser. Det innebär att du kan formatera dem med vanliga layouttekniker.

Till exempel kan du använda attributvärdet wrap_content, så att TextView-fältet inte expanderas mer än vad som behövs för att visa texten i fältet.

För innehållsannonser

X Steg
  Ta med rubriken i annonsmaterialet.
  • Kontrollera att text upp till 25 tecken inte blir avklippt.
  Ta med löptexten i annonsmaterialet.
  • Kontrollera att text upp till 90 tecken inte blir avklippt.

För appinstallationsannonser

X Steg
  Ta med rubriken i annonsmaterialet.
  • Kontrollera att text upp till 25 tecken inte blir avklippt.
  Ta med appikonen i annonsmaterialet.
  Ta med en uppmaningsknapp som användarna kan klicka på för att ladda ned/installera appen. Vi tillhandahåller texttillgången. Alternativt kan du använda en appnedladdningsikon i stället.