Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Konversiomittaus (beta)

Huom. Tämä ominaisuus on betavaiheessa ja vain tiettyjen julkaisijoiden käytettävissä.

Jos mainostat mobiilisovelluksia käyttämällä asennuskohtaista hintaa (CPI) käyttäviä AdMob-kampanjoita, konversiomittauksen avulla voit selvittää, miten tehokkaasti mainoksesi johtavat sovellusasennuksiin. Näin voit tehdä parempia kampanja- ja mainosinvestointeja ja mahdollisesti parantaa sijoitetun pääoman tuottoprosenttia (ROI).

Konversiomittaus auttaa myös AdMobia optimoimaan kampanjasi tehokkaammin.

Mitä konversiomittaus on?

Konversiomittauksen avulla voit selvittää, mitä tapahtuu sen jälkeen, kun kampanjamainoksesi on saanut käyttäjän aktivoitumaan. Kun käyttäjä tekee asian, jonka olet määritellyt arvokkaaksi (esim. asentaa sovelluksesi), se lasketaan konversioksi.

Voit tuoda sovellusasennusdataa AdMob-tilillesi. Se auttaa sinua seuraamaan CPI-kampanjoitasi ja AdMobia optimoimaan kampanjat tehokkaammin.

Lue, miten voit ottaa konversiomittauksen käyttöön AdMob-tililläsi.

Sovellusasennuskonversioiden mittaaminen

Voit luoda sovellusasennuskonversiotapahtuman AdMobissa. Konversiot-taulukosta näet sovellusasennuskonversiot, jotka olet luonut AdMobissa ja Google Adsissa. Taulukosta saat lisätietoa siitä, mitkä kampanjat ja mainokset edistävät liiketoimintaasi.

Konversiot-taulukossa näkyvät tiedot:

• Tila: Konversiotapahtuman tila, eli onko tapahtuma aktiviinen vai ei
  • Konversiotapahtuma: AdMob-konversiotapahtuman nimi
  • Konversion lähde: Mistä konversiotapahtuma on peräisin (esim. Google Playsta ladattu mobiilisovellus)
  • Tapahtuman optimointi: Miten konversiotapahtumaa käytetään kampanjoissa:
    • Ensisijaisia konversiotapahtumia käytetään kampanjoiden optimoinnissa, ja ne sisällytetään raportteihin. Sovellusta kohden voi olla yksi ensisijainen konversiotapahtuma.
    • Toissijaisia konversiotapahtumia käytetään vain raportoinnissa.
  • Kaikki konversiot: AdMobin kullekin konversiotapahtumalle mittaama konversioiden kokonaismäärä

Konversiomittauksen ominaisuudet ja rajoitukset

Android- ja iOS-tuki

Jos mainostat kampanjalla Android- tai iOS-mobiilisovelluksia, voit selvittää konversiomittauksen avulla, miten tehokkaasti mainoksesi johtavat asennuksiin. Konversiomittaus tukee sekä Androidia (Google Playn, Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksien ja kolmannen osapuolen sovellusanalytiikan kautta) että iOS:ää (Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksien ja kolmannen osapuolen sovellusanalytiikan kautta).

Android-sovelluksia mainostavien, asennuskohtaista hintaa (CPI) käyttävien kampanjoiden mittauksessa voi käyttää Android-konversiotapahtumia. Lue, miten voit ottaa konversiotapahtumia käyttöön Google Analyticsin avulla. Jos mainostat välitetyillä mainoskampanjoilla iOS-sovelluksia, voit mitata niiden asennuksia.

Muut kuin sovellusasennuskonversiot

Tällä hetkellä AdMobissa voi ottaa käyttöön vain Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksista peräisin olevia sovellusasennustapahtumia. Jos haluat mitata muita konversiotyyppejä, kuten sovelluksensisäisiä tapahtumia (esim. ostoksia tai pelitason läpäisyjä) tai verkkokonversioita, sinun on käytettävä ja ylläpidettävä niitä suoraan Google Adsissa.

Konversiotapahtuman tila

Konversiotapahtuman tila kertoo, onko tapahtuma aktiivinen vai ei. Jos haluat poistaa konversiotapahtuman, sinun on muutettava sen tilaa.

Tila Merkitys
Konversiotapahtuma on aktiivinen, ja sitä voi käyttää kampanjan konversioiden mittaamiseen. Jos haluat poistaa konversiotapahtuman, muuta sen tilaa.
Konversiotapahtuma ei ole aktiivinen eikä mittaa minkään kampanjan konversioita. Muuta tilaa, jos haluat taas alkaa mitata konversiotapahtumaa.