Kampanjat

Uuden konversion luominen

Konversioita ei enää voi luoda AdMobissa. Konversiot-taulukossa näkyy jatkossa vain luku ‑muotoinen luettelo AdMobissa ja Google Adsissa luomistasi konversioista.

Jatkossa kaikki konversiot on luotava Google Adsissa ja niitä on seurattava Firebase SDK:n avulla. Jos määrität konversioseurannan Google Adsissa ensimmäistä kertaa, noudata Firebasen avulla tapahtuvan konversioseurannan ohjeita.

Konversioseuranta on AdMob-työkalu, jonka avulla mittaat kampanjoidesi tehokkuutta tallentamalla konversiotapahtumat mobiilisovelluksiin.

Ennen kuin aloitat

Huomioi seuraavat asiat ennen konversioseurannan määrittämistä:

• Konversiotyypit: Voit määrittää vain yhden sovellusasennuksen (Google Playsta) konversion ja yhden sovellusasennuksen (ensimmäinen avaus) konversion kerrallaan sovellusta kohden. Esimerkki: Kaikkien aikojen paras sovellus! -sovelluksella voi olla vain yksi sovellusasennuksen (ensimmäinen avaus) konversio. Saat virheen, jos yrität luoda toista sovellusasennuksen (ensimmäinen avaus) konversiota Kaikkien aikojen paras sovellus! -sovellukselle.
  • Android-sovellukset: Sovellusten päivittämistä ei vaadita sovellusasennuksen (Google Playsta) konversioille. Kun kyseessä on muut konversiotyypit, sinun on lisättävä konversioseurannan koodinpätkä sovelluksen koodiin.
  • iOS-sovellukset: Sinun on lisättävä konversioseurannan koodinpätkä sovelluksen koodiin.

Konversion luominen

Määritä konversioseuranta seuraavien vaiheiden avulla.

1. Kirjaudu sisään AdMob-tiliisi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Valitse Kampanjat.
  3. Klikkaa Tulos-välilehteä.
  4. Klikkaa + Uusi tulos.
  5. Valitse konversioon yhdistettävä sovellus jollakin seuraavista tavoista:
    • Hae sovellus: Hae sovellus Google Playsta tai iTunes App Storesta ja klikkaa sitten sovelluksen vierestä + Valitse.
    • Valitse lisäämistäsi sovelluksista: Siirry AdMobiin lisäämiesi sovellusten luetteloon ja klikkaa sovelluksen vieressä olevaa + Valitse -painiketta.
  6. Anna konversioasetukset. Sovellusasennukset (Google Playsta) [vain Android]
    • Nimi: Anna konversiotoiminnolle nimi. Nimen tulisi olla kuvaava ja sisältää mieluiten konversiotyyppi. Esimerkki: Upea sovellukseni! Android-sovellusasennus, Kaikkien aikojen paras sovellus! iOSin ensimmäinen avaus.
    • Lähde: Valitse konversiotoiminnon tyyppi, jota haluat seurata.
    • Arvo: Anna kullekin konversiotapahtumalle arvo. Esimerkki: Jos sovelluksesi jälleenmyyntihinta on 2,99 euroa, haluat ehkä syöttää hieman arvoa/konversiota alhaisemman arvon.
      Arvo-kentän oletuksena on valuutta, jonka olet määrittänyt Google Ads -tilillesi.
    • Optimointi: Valitse Optimointiasetuksen käyttöön liittyvä valintaruutu ja lisää konversiot Kaikki konv. -sarakkeeseen.

Sovellusasennukset (ensimmäinen avaus) [Android ja iOS]
    • Nimi: Anna konversiotoiminnolle nimi. Nimen tulisi olla kuvaava ja sisältää mieluiten konversiotyyppi. Esimerkki: Upea sovellukseni! Android-sovellusasennus, Kaikkien aikojen paras sovellus! iOSin ensimmäinen avaus.
    • Lähde: Valitse konversiotoiminnon tyyppi, jota haluat seurata.
    • Arvo: Anna kullekin konversiotapahtumalle arvo. Esimerkki: Jos sovelluksesi jälleenmyyntihinta on 2,99 euroa, haluat ehkä syöttää hieman arvoa/konversiota alhaisemman arvon.
      Arvo-kentän oletuksena on valuutta, jonka olet määrittänyt Google Ads -tilillesi.
    • Takaisinlähetyksen URL-osoite (valinnainen): Jos käytät kolmannen osapuolen analytiikkaratkaisun toimittajaa, anna URL-osoite, johon konversiot lähetetään. Analytiikkaratkaisusi toimittajan tulisi antaa tämä URL-osoite.
    • Optimointi: Valitse Optimointiasetuksen käyttöön liittyvä valintaruutu ja lisää konversiot Kaikki konv. -sarakkeeseen.

Sovelluksen sisäiset toiminnot [Android ja iOS]
    • Nimi: Anna konversiotoiminnolle nimi. Nimen tulisi olla kuvaava ja sisältää mieluiten konversiotyyppi. Esimerkki: Upea sovellukseni! Android-sovellusasennus, Kaikkien aikojen paras sovellus! iOSin ensimmäinen avaus.
    • Lähde: Valitse konversiotoiminnon tyyppi, jota haluat seurata.
    • Arvo: Anna kullekin konversiotapahtumalle arvo. Esimerkki: Jos sovelluksesi jälleenmyyntihinta on 2,99 euroa, haluat ehkä syöttää hieman arvoa/konversiota alhaisemman arvon.
      Arvo-kentän oletuksena on valuutta, jonka olet määrittänyt Google Ads -tilillesi.
    • Konversionseurantajakso: Ajanjakso, jolloin konversio voidaan kirjata sen jälkeen, kun asiakas on napauttanut mainostasi.
    • Optimointi: Valitse Optimointiasetuksen käyttöön liittyvä valintaruutu ja lisää konversiot Kaikki konv. -sarakkeeseen.

7. Klikkaa Tallenna.
  8. Ota konversio käyttöön sovelluksessasi noudattamalla näytön ohjeita. Tähän saattaa sisältyä koodinpätkän lisääminen sovelluksen koodiin tai koodin päivittäminen Google Developers -sivustolla olevien ohjeiden avulla.

Voit myös muokata olemassa olevaa konversiota.