Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Richtlijnen voor implementatie

Aanbevolen implementaties van interstitials

Tussen pagina-inhoud, levels of fasen

Als uw app een game is met verschillende levels of fasen, kunt u overwegen tussen een of meer van deze fasen een interstitial advertentie te plaatsen. De onderbreking tussen twee levels vormt een natuurlijk rustpunt voor de gebruiker, zodat de kans groter is dat de interstitial advertentie aandachtig wordt bekeken. Als uw app geen game is, maar veel pagina's of gedeelten heeft, kunt u overwegen een interstitial advertentie weer te geven na een bepaald aantal schermen of acties. We raden u af na elke actie van de gebruiker een interstitial advertentie weer te geven.

Klik hier om een voorbeeld te bekijken

De AdMob-interface met een aanbevolen interstitial.

We raden u aan interstitial advertenties weer te geven vóór het pagina-einde in plaats van erna. Bij een pagina-einde moet de gebruiker vaak op een knop Volgende (of een equivalent daarvan) klikken. Advertenties tussen levels en na een knop Volgende kunnen de gebruiker verrassen. Het wordt dringend aanbevolen om interstitial advertenties vóór een knop Doorgaan of Volgend level weer te geven. Zo verlaagt u het aantal onbedoelde klikken op uw advertentie door gebruikers die per ongeluk op de advertentie klikken in plaats van op de knop Volgende.

Als gebruikers in een app worden uitgenodigd vaak en/of herhaaldelijk te tikken, raden we aan een korte pauze in te lassen na afloop van een level en vóór de weergave van een interstitial advertentie. Tijdens deze pauze kan de tekst bezig met laden of een ogenblik geduld worden weergegeven, of een balkje of wieltje dat de voortgang aangeeft. Dit biedt gebruikers de gelegenheid te stoppen met tikken op het scherm en zich voor te bereiden op wat er gaat komen. Zo wordt de kans op onbedoelde klikken verkleind. Klik hier om een voorbeeld te bekijken

De AdMob-interface met een aanbevolen interstitial.

Houd rekening met mogelijke wachttijd in de advertentieweergave

De wachttijd op het netwerk van de provider kan invloed hebben op de weergave van interstitial advertenties in uw mobiele app. Een dergelijke wachttijd kan ertoe leiden dat de advertentie op een ongelegen of onbedoeld moment op het scherm van de gebruiker wordt weergegeven. Bedenk waar de gebruiker mee bezig zou kunnen zijn in de tijd die is gereserveerd voor de interstitial advertentie. U kunt overwegen interstitial advertenties vooraf te laden, zodat de wachttijd wordt verkort en de gebruiker uw advertentie sneller te zien krijgt. Meer informatie over het vooraf laden van uw interstitial advertenties vindt u bij de AdMob-richtlijnen voor ontwikkelaars van interstitial advertenties voor apps die zijn ontwikkeld voor Androiden iOS.