Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

AdMob- ja AdSense-ohjelmakäytännöt

Suositellut välimainostoteutukset

Sivun sisällön, tasojen tai vaiheiden välissä

Jos sovelluksesi on peli, jossa on eri tasoja tai vaiheita, välimainos kannattaa sijoittaa niiden väliin. Tasojen välillä oleva katko tarjoaa käyttäjälle luonnollisen taukokohdan, jolloin hän voi kunnolla arvioida välimainosta. Jos sovelluksesi ei ole peli mutta sisältää silti useita sivuja tai osioita, välimainos kannattaa sijoittaa kohtaan, jossa useita näyttöjä on jo näytetty tai toimintoja suoritettu. Vältä välimainoksen sijoittamista aina, kun käyttäjä suorittaa jonkun toiminnon.

Näytä esimerkki klikkaamalla

AdMob-käyttöliittymä, jossa näkyy suositeltu välimainos.

On suositeltavaa näyttää välimainoksia ennen katkosivua, ei sen jälkeen. Katkosivut edellyttävät usein käyttäjää painamaan Seuraava-painiketta (tai muuta vastaavaa). Tasojen välillä ja Seuraava-painikkeen jälkeen näytettävät mainokset voivat olla yllättäviä. On erittäin suositeltavaa, että tasojen tai vaiheiden välillä näytettävät välimainokset näytetään vain ennen Jatka- tai Seuraava taso -painikkeita. Näin voidaan vähentää mainoksen tahattomien klikkausten määrää käyttäjillä, jotka klikkaavat mainosta vahingossa Seuraava-painikkeen sijaan.

Jos sovellus kannustaa käyttäjiä napauttamaan näyttöä usein ja/tai toistuvasti, tason jälkeen kannattaa lisätä viive ennen välimainoksen näyttämistä. Tämä viive voidaan toteuttaa lataus- tai odotusnäytöllä tai edistymispalkilla/-pyörällä. Näin käyttäjä voi lopettaa näytön napauttamisen ja tutustua näytöllä näkyvään sisältöön, mikä auttaa vähentämään tahattomia klikkauksia. Näytä esimerkki klikkaamalla

AdMobin käyttöliittymä, jossa näkyy suositeltu välimainos

Ota huomioon mainoksen mahdollinen näyttöviive

Operaattorin verkkoviive voi vaikuttaa välimainosten jakeluun mobiilisovelluksessasi. Tämän viiveen vuoksi mainos saattaa näkyä käyttäjän näytössä sopimattomina tai tahattomina ajankohtina. Mieti, mitä käyttäjä voisi olla tekemässä sillä aikavälillä, jolloin välimainoksen odotetaan näkyvän, ja harkitse välimainosten lataamista valmiiksi vähentääksesi niiden näyttämisessä tapahtuvaa viivettä. Lue lisätietoja välimainosten lataamisesta valmiiksi AdMobin välimainosten kehittäjien ohjeista Android-ja iOS- -sovelluksia varten.