Kampagner

Administration af kampagner

For at sikre at dine kampagner viser annoncer, skal du sørge for, at dine faktureringsoplysninger er opdaterede på den Google Ads-konto, der er knyttet til din AdMob-konto.

Når en kampagne er oprettet med et specifikt mål for klik, eksponeringer og procentdelen af eksponeringer, gør annonceserveren sit bedste for at opfylde det pågældende mål.

Hvis du vil se og administrere dine eksisterende kampagner, skal du klikke på fanen Kampagner. Hold øje med dine kampagnedetaljer for at sikre, at du opfylder målene for kampagnerne.

Kampagnestatus

Statuskolonnen på fanen Kampagner i hver app fortæller dig, om dine kampagner er aktive eller ej. Når du tjekker dine kontounderretninger og statistikker på øverste niveau, skal du også tjekke kolonnen Status for at sikre, at dine kampagner kører som forventet. Hvis de ikke gør, skal du finde ud af hvorfor, så du kan løse eventuelle problemer.

Sådan finder du status for en kampagne

1. Log ind på din AdMob-konto på https://apps.admob.dk.
  2. Klik på Kampagner.
  3. Se kolonnen Status.

Det betyder en kampagnes status

I nedenstående tabel kan du se de forskellige typer kampagnestatus og deres betydning.

Status Betydning
Green circle icon Denne kampagne er aktiv og kvalificeret til at vise annoncer.
Denne kampagne er inaktiv, fordi du har sat den på pause. Hvis du sætter en kampagne på pause, betyder det, at dine annoncer ikke bliver vist eller akkumulerer nye klik, før kampagnen aktiveres igen.
Denne kampagne er inaktiv, fordi du fjernede den. Hvis du fjerner en kampagne, betyder det, at annoncerne ikke vises eller akkumulerer nye klik, før kampagnen aktiveres igen.
Gray circle icon Denne kampagne er inaktiv af en af følgende årsager:
  • Kampagnens startdato er en fremtidig dato.
  • Kampagnens slutdato er passeret.
Kampagnen er udløbet, fordi kampagnen har været inaktiv i mere end 18 måneder. Udløbne kampagner kan kun fjernes.
Red exclamation point icon Denne kampagne er inaktiv, og der er et problem, der skal løses. Problemerne kan være følgende:
  • Kampagnen indeholder ingen annonceenheder.
  • Kampagnen indeholder ingen annoncer.
  • Kampagnen indeholder annoncer, der ikke er godkendt. Annoncer i en kampagne skal overholde Google-platformpolitikkerne. Få flere oplysninger

Klik på overskriften i kolonnen Status for at sortere dine kampagner efter status.

Sådan ændrer du en kampagnestatus

1. Log ind på din AdMob-konto på https://apps.admob.dk.
  2. Klik på Kampagner.
  3. Markér afkrydsningsfeltet ud for kampagnen med den status, som du vil ændre.
  4. Klik på Skift status for at vælge en af følgende kampagnestatusser:
    • Aktiveret: Hvis du vælger denne status, kan kampagnen køres.
    • Sat på pause: Hvis du vælger denne status, sættes kampagnen på pause.
    • Fjernet: Hvis du vælger denne status, fjernes kampagnen fra din konto.

Kampagnens fremdrift

Kolonnen Status over hele levetiden viser din kampagnes fremdrift i forhold til dens mål. De tal, der står angivet på statuslinjen for hele levetiden, kan give ekstra indsigt i den enkelte kampagnes fremdrift. Fremdriften opdateres hver time.

For formidlede annoncemåltyper viser kolonnen med status over hele levetiden, om dine annoncer er sat i rækkefølge til formidling ved hjælp af manuel eCPM, eller om de er optimeret til udfyldning.

Ofte stillede spørgsmål om kampagnestyring

Hvorfor er kampagnen bagud i forhold til tidsplanen?

• Andre kampagner prioriteres muligvis højere og tager nogle af eksponeringerne.
  • Der er muligvis ikke nok tilgængelige eksponeringer, til at kampagnens mål kan nås.
  • Trafikken på hverdage er typisk lavere end i weekenderne.

Hvad kan jeg gøre, hvis en kampagne er bagud i forhold til tidsplanen?

• Se på de historiske tendenser for appens trafik for at identificere eventuelle mønstre. For apps, der er populære i weekenderne, kan du f.eks. opleve et kraftigt opsving i trafikken, der muligvis kan opveje dårlige resultater i løbet af ugen.
  • Sørg for, at kampagnen kan vise annoncer. En kampagne viser f.eks. ikke annoncer, hvis der ikke findes nogen annoncer til den pågældende platform. Dette ville f.eks. være tilfældet, hvis du målretter mod Android, men kun har uploadet annoncer, der kan vises på iOS.

Hvis du ikke tror på, at kampagnen kan opfylde målet, er du muligvis nødt til at gøre noget:

• Tal med annoncøren for at finde ud af, om du kan udvide målretningen eller udskyde slutdatoen.
  • Se på andre kampagner, der muligvis konkurrerer om de samme eksponeringer, for at finde ud af, om CPM- eller CPC-priserne er korrekte. Hvis dette ikke er tilfældet, skal du rette priserne på disse kampagner.
  • Hvis kampagnen har afgørende betydning, kan du prøve at hæve CPM- eller CPC-prisen, så den afspejler den samlede værdi og ikke kun den faktiske pris på kampagnen.

Hvornår vises der annoncer i mine kampagner?

Når en annonceenhed anmoder om en annonce, gennemgår AdMob dine kampagner med det formål at finde et potentielt match ud fra kampagnemål og eksponeringsprognoser. Hvis der ikke vises en annonce fra en af dine kampagner, fortsætter annonceanmodningen til netværkene i din formidlingsstak.

AdMob bruger de kampagnemål og den CPM, du angiver, når du opretter en ny kampagne, til at optimere dine kampagner med henblik på at opnå maksimal omsætning og øge det antal klik og eksponeringer af høj kvalitet, dine annoncer opnår. Du bør angive præcise kampagnemål for at sikre, at dine kampagner er helt optimerede.

For at sikre at dine kampagner viser annoncer, skal du sørge for, at dine faktureringsoplysninger er opdaterede på den Google Ads-konto, der er knyttet til din AdMob-konto.