På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Kampanjer

Aktivera frekvenstak för kampanjer

Genom att ange ett frekvenstak kan du begränsa hur många gånger dina annonser visas för en och samma person. När du aktiverar frekvenstak för en kampanj anger du hur många visningar du tillåter per person och dag, vecka eller månad för en enstaka annons eller kampanj. Ett frekvenstak kan vara till hjälp om du vill begränsa hur många gånger en person ser din annons eller om du vill fokusera mer på att exponera annonsen för nya personer.

Obs! Tänk på följande:

• det kan ta en hel dag innan en ändring av frekvenstaket får effekt, till exempel från två till tre visningar
  • en viss fördröjning på servern kan medföra att det angivna frekvenstaket överstigs.
  • För iOS-kampanjer rekommenderar vi att kampanjen bara innehåller annonsenheter från samma app så att frekvenstaket blir korrekt.

Du kan ange frekvenstak för alla dina annonser eller kampanjer.

Ställa in frekvenstak

Så här aktiverar du frekvenstak för kampanjer:

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Kampanjer i sidofältet.
  3. Klicka på kampanjens namn i tabellen.
  4. Klicka på Avancerade alternativ.
  5. Klicka på Redigera vid Frekvenstak.
  6. Välj Ställ in gräns för synliga visningar.
    • Ange hur många exponeringar som annonsen eller kampanjen får generera per användare.
    • Välj en tidsperiod: per dag, per vecka eller per månad.
    • Välj på vilken nivå sm gränsen ska tillämpas: denna kampanj eller varje annons.
  7. Klicka på Spara.