På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Kampanjer

Bildannonser

Bildannonser är annonser som visas med en bild. Använd bildannonser för att fånga användarnas uppmärksamhet när de använder din app. Bildannonser är ett sätt att få kunder att vilja använda en app eller besöka en webbplats med hjälp av både text och bild.

Du kan skapa bildannonser i olika storlekar. De visas i en mängd fördefinierade pixelstorlekar. Innan du skapar en bildannons måste du förbereda en bildfil som har rätt storlek och format. Krav på storlek och format beror på var du tänker visa annonsen.

Annonserna måste följa AdMob-policyerna.

Bildannonsfält

Marknadsföra en app
  • Annonsnamn: Ange ett namn på annonsen, upp till 25 tecken.
  • App/webbplats: Klicka på knappen App om den inte redan är vald.
  • App: Använd sökrutan för att hitta den app som annonsen ska marknadsföra.
  • Måladress: Ange den webbadress som AdMob ska skicka användarna till när de klickar på annonsen. Denna webbadress syns inte i annonsen.
  • Bildöverföring: Överför en bildfil från datorn som du vill använda som annonsmaterial.
Marknadsföra en webbplats
  • Annonsnamn: Ange ett namn på annonsen, upp till 25 tecken.
  • App/webbplats: Klicka på knappen Webbplats om den inte redan är vald.
  • Måladress: Ange den webbadress som AdMob ska skicka användarna till när de klickar på annonsen. Denna webbadress syns inte i annonsen.
  • Bildöverföring: Överför en bildfil från datorn som du vill använda som annonsmaterial.

Bildannonsstorlekar och annonsformat som stöds

I listan nedan anges storlekskraven för bildannonser.

Filtyp
  • .JPG
  • .PNG
  • .GIF
Filstorlek 150 kB eller mindre
Bildstorlek

En ikon som anger HD eller hög upplösning för bilder som är avsedda att användas i mobilannonser. Du kan ladda upp bilder i dubbel storlek (t.ex. en bild på 640 × 100 till en annonsplats på 320 × 50) för enheter med högupplösta skärmar. När annonsen visas, justeras bilden automatiskt baserat på enhetens pixeltäthet.

• 320 × 50: leaderboard för mobilEn ikon som anger HD eller hög upplösning för bilder som är avsedda att användas i mobilannonser.
  • 480 × 32: mobilbanner (liggande)En ikon som anger HD eller hög upplösning för bilder som är avsedda att användas i mobilannonser.
  • 320 × 100: stor mobilbannerEn ikon som anger HD eller hög upplösning för bilder som är avsedda att användas i mobilannonser.
  • 468 × 60: bannerEn ikon som anger HD eller hög upplösning för bilder som är avsedda att användas i mobilannonser.
  • 728 × 90 : Leaderboard En ikon som anger HD eller hög upplösning för bilder som är avsedda att användas i mobilannonser.
  • 300 × 250: infogad rektangelEn ikon som anger HD eller hög upplösning för bilder som är avsedda att användas i mobilannonser.
  • 320 × 480: mellansidesannons för smartphone (stående)En ikon som anger HD eller hög upplösning för bilder som är avsedda att användas i mobilannonser.
  • 480 × 320: mellansidesannons för smartphone (liggande)En ikon som anger HD eller hög upplösning för bilder som är avsedda att användas i mobilannonser.
  • 768 × 1 024: Mellansidesannons för surfplatta (stående)En ikon som anger HD eller hög upplösning för bilder som är avsedda att användas i mobilannonser.
  • 1 024 × 768: mellansidesannons för surfplatta (liggande)En ikon som anger HD eller hög upplösning för bilder som är avsedda att användas i mobilannonser.
Exempel på bildstorlek

728 × 90 leaderboard

468 × 60 banner

320 × 50 leaderboard för mobil

300 × 250 infogad rektangel

Mer information finns i Google Ads policy för bildannonser.