Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Programmabeleid van AdMob en AdSense

Geschatte versus definitieve inkomsten

De rapporten in uw AdMob-account zijn bedoeld om u een schatting te geven van de huidige activiteit in uw account. De geschatte inkomsten die u op het tabblad met prestatierapporten van uw account ziet, worden echter pas definitief na het einde van de maand, wanneer we controleren op ongeldige klikken en hiervoor correcties uitvoeren. Inkomsten die afkomstig zijn van ongeldige klikken en vertoningen, worden terugbetaald aan de gedupeerde adverteerders. Wij zorgen ervoor dat u wordt betaald voor alle definitieve inkomsten, waaronder alle geldige klikken en vertoningen. De definitieve inkomsten worden vermeld op het tabblad met betalingen en de transactiegeschiedenis.

Door de aftrek van ongeldige activiteiten kan er een verschil ontstaan tussen uw geschatte en uw definitieve inkomsten. We doen dit om ervoor te zorgen dat onze adverteerders alleen betalen voor geldige klikken, waardoor ons totale ecosysteem voor advertenties, waarin u bent opgenomen, ook wordt beschermd.

Wij behouden ons ook het recht voor de inkomsten van een uitgever aan te passen als een adverteerder die in de mobiele app van de uitgever heeft geadverteerd, zijn betaling niet voldoet. Mogelijk heeft de betreffende adverteerder een gestolen creditcard gebruikt of is hij op andere wijze financieel in gebreke gebleven. Google doet zijn uiterste best om ervoor te zorgen dat een dergelijk scenario zich zelden voordoet, zodat we een veilig ecosysteem voor gebruikers, uitgevers en adverteerders in stand kunnen houden.

Om de integriteit van ons detectiesysteem voor ongeldige klikken te garanderen en te voorkomen dat gebruikers het systeem omzeilen, kunnen we geen informatie geven over hoeveel klikken er per dag of per app worden aangepast. Deze bescherming tegen ongeldige klikken wordt toegepast om ervoor te zorgen dat ons netwerk van AdMob-apps een veilige en nuttige omgeving is voor adverteerders, uitgevers en gebruikers. Hier volgen echter enkele stappen waarmee u ongeldige activiteit kunt vaststellen en beperken:

• Gebruik Google Analytics in AdMob om wijzigingen in verkeersbronnen van de afgelopen 90 dagen te onderzoeken. Kijk naar uitschieters in verkeer/downloads van onbekende bronnen.
  • Bekijk de richtlijnen voor implementatie. Wanneer interstitial-advertenties slecht zijn geïmplementeerd, kunnen ze tot een hoger aantal ongeldige klikken leiden. Raadpleeg onze richtlijnen voor interstitial advertenties en banneradvertenties. Ongeldige activiteiten zijn vaak het gevolg van een slechte implementatie van advertenties die kan worden hersteld.
  • Meld ongeldige klikken op uw advertenties bij onze specialisten op het gebied van advertentieverkeerskwaliteit via dit formulier voor ongeldige activiteiten. Geef in uw rapport zo veel mogelijk informatie op. De details die u opgeeft, helpen ons team voor advertentieverkeerskwaliteit bij het onderzoeken van uw account. U ontvangt mogelijk geen persoonlijke reactie, maar er wordt ter referentie een notitie aan uw account toegevoegd.

Ga voor meer informatie over de advertentieverkeerskwaliteit naar het Helpcentrum voor advertentieverkeerskwaliteit.