Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Veiledning for implementering

Veiledning for interstitial-annonser

Interstitial-annonser er innholdsrike interaktive annonser for brukere på mobilapper. Interstitial-annonser er utformet for å bli plassert mellom innhold, og det er derfor best å plassere dem ved naturlige overgangspunkter i appen. AdMob-publisister bør være nøye med implementeringen av interstitial-annonser, slik at brukeropplevelsen blir god, og publisistene unngår utilsiktede klikk.

Nedenfor finner du noen retningslinjer og anbefalte fremgangsmåter for implementering av interstitial-annonser i AdMob. Hvis du ikke følger disse retningslinjene, kan det føre til ugyldig aktivitet og/eller til at Google deaktiverer annonselevering i appen din. Du finner mer informasjon i ressurssenteret for annonsetrafikkvalitet.

AdMob interstitials best practices

Informasjon på Google Developers-nettstedet

Du finner mer informasjon om interstitial-annonser på Google Developers-nettstedet (for Android eller iOS).

Integrer den nyeste SDK-en

Det er viktig at du alltid bruker den nyeste SDK-en (for Android eller iOS). Da har du nemlig tilgang til de nyeste annonseformatene, funksjonene og feilrettingene.

Er interstitial-annonser riktig annonseformat for appen min?

Interstitial-annonser egner seg best i apper med en lineær brukeropplevelse. Appen bør ha klart definerte start- og stoppunkter. Hvis du har en app som kanskje ikke oppfyller disse kriteriene (f.eks. hjelpeapper som lommelyktapper), bør du bruke et annet AdMob-annonseformat, for eksempel en bannerannonse.

Tenk på flyten

Tenk nøye gjennom hvor du plasserer interstitial-annonser i mobilappen din, slik at de kompletterer den naturlige flyten i brukernes handlingsmønster. Hvis du overrasker brukerne, viser for mange annonser eller hindrer bruken av appen, kan dette føre til en gjennomgående dårlig brukeropplevelse og flere utilsiktede klikk på annonsene, og til slutt trekke brukere og annonsører bort fra appen din. Husk at annonser aldri bør være det primære fokuset i en app. Du må altså ikke gå på akkord med brukeropplevelsen når du plasserer interstitial-annonser i appen din.

Merk at et lukkingsalternativ kan bli vist først etter 5 sekunders forsinkelse for enkelte interstitial-annonser. I tillegg kan et lukkingsalternativ bli vist først etter opptil 30 sekunders forsinkelse for enkelte interstitial-videoannonser som vises fra tredjeparts annonsekilder med budgivning.

Vær oppmerksom på ugyldig aktivitet

Når du viser mellomliggende fullskjermannonser på mobilenheter, må du huske på at mobilskjermer som regel har begrenset størrelse i forhold til tradisjonelle skjermer på stasjonære og bærbare PC-er. Mellomliggende annonser presenteres for brukeren i fullskjermformat, og dette kan føre til utilsiktede klikk hvis de vises på feil tidspunkt.

Retningslinjer og gode fremgangsmåter for plassering av interstitial-annonser

Her er noen spørsmål du bør vurdere når du skal implementere mellomliggende annonser:

• Hvordan benytter brukeren appen min på det aktuelle tidspunktet?
  • Kommer den mellomliggende annonsen som en overraskelse på brukeren?
  • Er dette riktig tidspunkt for en interstitial-annonse?

Etter å ha vurdert disse spørsmålene bør du også gjennomgå retningslinjene for korrekt implementering og implementeringer som ikke er tillatt før du plasserer en interstitial-annonseenhet i appen din.