Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Richtlijnen voor implementatie

Richtlijnen voor interstitial-advertenties

Interstitials bieden gebruikers van mobiele apps rijke, interactieve advertenties. Interstitial-advertenties zijn bedoeld om tussen content te worden geplaatst. Ze komen het beste tot hun recht op natuurlijke overgangspunten in een app. AdMob-uitgevers moeten interstitial-advertenties zorgvuldig implementeren om een goede gebruikerservaring te bieden en onbedoelde klikken te voorkomen.

Hieronder vindt u een aantal richtlijnen en praktische tips voor het implementeren van interstitial advertenties van AdMob. Als u deze richtlijnen niet naleeft, kan dit leiden tot ongeldige activiteit en/of kan Google de weergave van advertenties in uw app uitzetten. Ga voor meer informatie naar ons Helpcentrum voor advertentieverkeerskwaliteit.

AdMob interstitials best practices

Informatie op de website voor Google-ontwikkelaars

Ga naar de Google Developers-site (voor Android of iOS) voor meer informatie over interstitial-advertenties.

Integreer de nieuwste SDK

Zorg ervoor dat u altijd de meest recente SDK gebruikt (voor Android of iOS), zodat u altijd toegang heeft tot de nieuwste advertentie-indelingen, functies en bugfixes.

Is een interstitial-advertentie de juiste advertentie-indeling voor mijn app?

Interstitial advertenties zijn vooral geschikt voor apps met een lineaire gebruikerservaring. Een app moet een duidelijk begin- en eindpunt hebben. Als u een app heeft die niet aan deze criteria voldoet (bijvoorbeeld hulp-apps zoals zaklamp-apps), kunt u overwegen een andere AdMob-advertentie-indeling te gebruiken, zoals een banneradvertentie.

Denk na over hoe uw apps worden gebruikt

Let goed op waar u interstitial advertenties in uw mobiele app plaatst, zodat ze goed worden ingepast binnen de manier waarop gebruikers met de app werken. De gebruikers verrassen, te veel advertenties aan de gebruikers laten zien of hun gebruik van de app belemmeren, kan leiden tot een slechte gebruikerservaring en een toename van het aantal onbedoelde klikken op de advertenties. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat gebruikers en adverteerders uw app niet meer willen gebruiken. Onthoud dat advertenties nooit het primaire doel van de app moeten zijn, dus doe geen concessies aan de gebruikerservaring om interstitial-advertenties in uw app te plaatsen.

Houd er ook rekening mee dat voor sommige interstitial-advertenties een vertraging van maximaal 5 seconden kan optreden voordat een optie voor sluiten wordt weergegeven. Bovendien hebben sommige interstitial-videoadvertenties die worden weergegeven via biedingsbronnen van derden een vertraging van maximaal 30 seconden voordat een optie voor sluiten wordt weergegeven.

Wees bedachtzaam op ongeldige activiteit

Wanneer u interstitial advertenties weergeeft die het volledige scherm innemen op mobiele apparaten, houd er dan rekening mee dat de ruimte op mobiele schermen vaak beperkt is in vergelijking met traditionele desktopcomputers en laptops. Interstitial advertenties worden aan de gebruiker weergegeven als een advertentie op het volledige scherm. Als ze op het verkeerde moment worden geplaatst, kunnen ze tot onbedoelde klikken leiden.

Richtlijnen en praktische tips voor het plaatsen van interstitial advertenties

Enkele vragen die u zich moet stellen voordat u interstitial advertenties implementeert:

• Hoe gaat de gebruiker op het bewuste moment om met mijn app?
  • Wordt de gebruiker verrast door de interstitial advertentie?
  • Is dit het juiste moment voor de interstitial?

Wanneer u over deze vragen heeft nagedacht, moet u ook de richtlijnen voor aanbevolen implementaties en niet-toegestane implementaties doornemen voordat u een interstitial-advertentieblok in uw app plaatst.