Beleid

Richtlijnen voor interstitial advertenties

Interstitial advertenties bieden gebruikers van mobiele apps rijke, interactieve advertenties. Interstitial advertenties zijn bedoeld om tussen content te worden geplaatst. Ze komen het beste tot hun recht op natuurlijke overgangspunten in een app. AdMob-uitgevers moeten interstitial advertenties zorgvuldig implementeren om een goede gebruikerservaring te bieden en onbedoelde klikken te voorkomen.

Hieronder vindt u een aantal richtlijnen en praktische tips voor het implementeren van interstitial advertenties van AdMob. Wanneer u zich niet aan deze richtlijnen houdt, kan dat resulteren in ongeldige activiteit en kan Google de weergave van advertenties in uw app uitschakelen. Ga naar ons Helpcentrum voor advertentieverkeerskwaliteit voor meer informatie.

AdMob interstitials best practices

Informatie op de Google Developers-site

Ga naar de Google Developers-site (voor Android of iOS) voor meer informatie over interstitial-advertenties.

De nieuwste SDK integreren

Zorg ervoor dat u altijd de meest recente SDK gebruikt (voor Android of iOS), zodat u altijd toegang heeft tot de nieuwste advertentie-indelingen, functies en bugfixes.

Is een interstitial-advertentie de juiste advertentie-indeling voor mijn app?

Interstitial advertenties zijn vooral geschikt voor apps met een lineaire gebruikerservaring. De app moet zeer duidelijke begin- en eindpunten bevatten. Als u een app heeft die mogelijk niet aan deze criteria voldoet (bijvoorbeeld een zaklamp-app of een andere hulp-app), kunt u het beste een andere AdMob-advertentie-indeling gebruiken, zoals een banneradvertentie.

Denk na over hoe uw apps worden gebruikt

Let goed op waar u interstitial advertenties in uw mobiele app plaatst, zodat ze goed worden ingepast binnen de manier waarop gebruikers met de app werken. Voorkom dat gebruikers worden verrast, er te veel advertenties worden weergegeven of het gebruik van de app wordt verstoord. Daardoor krijgen gebruikers slechte ervaringen met uw app, wordt er vaker onbedoeld op de advertenties geklikt en kunnen gebruikers en adverteerders uiteindelijk besluiten uw app niet te gebruiken. Advertenties mogen nooit het hoofddoel van de app zijn. Voorkom daarom dat u de gebruiker een slechte ervaring bezorgt met de interstitial-advertenties in uw app.

Houd er ook rekening mee dat als uw interstitials zijn aangemeld voor video, bij sommige advertenties een vertraging van maximaal vijf seconden kan optreden voordat een optie voor sluiten wordt weergegeven. Volgens het beleid moeten interstitials die geen video toestaan onmiddellijk een sluitoptie bieden. De SDK voor mobiele advertenties van Google zal dit beleid strenger handhaven bij SDK-versie 7.21 of hoger voor iOS en 11.4 of hoger voor Android.

Wees bedachtzaam op ongeldige activiteit

Wanneer u interstitial advertenties weergeeft die het volledige scherm innemen op mobiele apparaten, houd er dan rekening mee dat de ruimte op mobiele schermen vaak beperkt is in vergelijking met traditionele desktopcomputers en laptops. Interstitial advertenties worden aan de gebruiker weergegeven als een advertentie op het volledige scherm. Als ze op het verkeerde moment worden geplaatst, kunnen ze tot onbedoelde klikken leiden.

Richtlijnen en praktische tips voor het plaatsen van interstitial advertenties

Enkele vragen die u zich moet stellen voordat u interstitial advertenties implementeert:

• Hoe gaat de gebruiker op het bewuste moment om met mijn app?
  • Wordt de gebruiker verrast door de interstitial advertentie?
  • Is dit het juiste moment om een interstitial-advertentie weer te geven?

Wanneer u over deze vragen heeft nagedacht, moet u ook de richtlijnen voor aanbevolen implementaties en niet-toegestane implementaties doornemen voordat u een interstitial-advertentieblok in uw app plaatst.