Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Programmabeleid van AdMob en AdSense

Kan ik een overzicht bekijken van de inkomsten die wegens ongeldige activiteit zijn ingehouden?

We willen de integriteit van onze systemen voor detectie van ongeldige activiteit waarborgen. Daarom kunnen we geen specifieke informatie verstrekken over waar of hoeveel ongeldige activiteit mogelijk op uw site of in uw app is aangetroffen.

Er zijn 3 stadia waarin Google bedragen als gevolg van ongeldig verkeer uit uw inkomsten verwijdert. Hieronder volgt een samenvatting van elk stadium, zodat u weet hoe Google uw rapporten zo nauwkeurig mogelijk probeert te houden en ervoor zorgt dat deze een getrouwe afspiegeling zijn van geldige gebruikersactiviteit.
Realtime filteren

Als u regelmatig uw rapporten bekijkt, ziet u misschien ongewone schommelingen in uw klikken en inkomsten gedurende de dag. Dit komt omdat Google automatisch inkomsten uit uw rapporten verwijdert die zijn verkregen voor acties zoals dubbele klikken, crawlers en sabotage.

Inkomsten die worden verwijderd wanneer de definitieve inkomsten worden bepaald

De rapporten in uw account zijn bedoeld om u een goede schatting te geven van de huidige activiteit in uw account. Maar deze inkomsten worden pas definitief aan het eind van de maand, wanneer we correcties in uw account aanbrengen op basis van factoren zoals eventueel vertraagde gegevensverwerking, oplossing van verschillen en aanvullende beveiligingsmaatregelen tegen ongeldige vertoningen en klikken. Zodra uw inkomsten zijn geverifieerd, worden ze op de pagina Transacties weergegeven. Hier kunt u uw definitieve inkomsten bekijken, waaronder alle inkomsten die u heeft verdiend met geldige activiteit.

Als u op de pagina Transacties een regelitem ziet met een inhouding wegens ongeldige activiteit, komt dit doordat we hebben vastgesteld dat een gedeelte van uw inkomsten is gegenereerd via ongeldige activiteit. In dit stadium worden ook de inkomsten uit ongeldige klikken of vertoningen terugbetaald aan de betreffende adverteerders.

Inhoudingen binnen 60 dagen na betaling

In zeldzame gevallen kunnen we uw saldo aanpassen wegens ongeldige activiteit die is ontdekt nadat we u al hebben betaald voor die ongeldige klikken en vertoningen. Als een deel van uw definitieve inkomsten later uit ongeldige activiteit afkomstig blijkt te zijn, worden deze inhoudingen ook opgenomen in het regelitem voor ongeldige activiteit op de pagina Transacties.

In dat geval betalen we de adverteerders de bedragen terug die zij voor deze klikken en/of vertoningen hebben betaald en passen we uw saldo aan. Op de pagina Transacties lijkt het misschien alsof u ons een bedrag verschuldigd bent, maar u hoeft Google geen betaling te sturen. Het bedrag in kwestie wordt afgetrokken van uw toekomstige definitieve inkomsten.

Lees onze Veelgestelde vragen over inhoudingen op inkomsten voor meer informatie over inhoudingen wegens ongeldig verkeer.

Als u vaststelt dat er regelmatig inhoudingen op uw inkomsten plaatsvinden, neem dan de tijd om uw verkeersgeschiedenis te bekijken. Zorg ervoor dat u onze richtlijnen in Veelgestelde vragen over ongeldig verkeer volgt.

U kunt verdachte activiteit ook rechtstreeks aan ons verkeersteam melden via het contactformulier voor ongeldige klikken.