På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Kom igång

Uppskattade intäkter

Ditt kontosaldo för den valda tidsperioden. Beloppet är en uppskattning som kan komma att ändras när dina intäkter verifieras i slutet av månaden.

Så rapporteras uppskattade intäkter i medlingsrapporten

AdMob beräknar en uppskattning av dina intäkterna proportionellt utifrån antalet exponeringar av varje annonsenhet. Denna ändring förhindrar att intäkter räknas dubbelt när mappningar av annonsenheter återanvänds på flera annonsenheter.

AdMob beräknar dina optimerade intäkter från tredje part för varje annonsenhet enligt följande formel:

uppskattade intäkter för annonsenhet 1 = intäkter som har rapporterats av tredje parts annonsnätverk/(totalt antal exponeringar av alla annonsenheter som använder samma mappningsinformation) * antal exponeringar av annonsenhet 1

Exempel på beräkning av uppskattade intäkter

Annonsenhet 1 har 2 000 kronor och annonsenhet 2 har 18 000 kronor i intäkter. Värdet beräknas med följande formel:

annonsenhet exponeringar uppskattade intäkter (nytt)
annonsenhet 1 100 2 000 kronor = (20 000 kronor/(100 + 900) * 100)
annonsenhet 2 900 18 000 kronor = (20 000 kronor/(100 + 900) * 900)
Summa 1 000 20 000 kronor
Obs! Du kan se dina uppskattade intäkter och eCPM per medlingsgrupp och annonskälleinstans från den 20 oktober 2019 och framåt. Tänk på att om du läser en rapport från före den 20 oktober 2019 visar dessa mätvärden 0 kronor. Däremot kan annonskällor för budgivning visa data före den 20 oktober 2019.