På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Hantera annonser

Hitta annonser i AdMobs Center för annonsgranskning

I den här artikeln beskriver vi hur du hittar annonser i Center för annonsgranskning i AdMob. Vi går igenom vilka alternativ som finns tillgängliga i inställningarna för Filtrera eller sök, som du kan använda för att begränsa vilka annonser du vill granska.

Exempel på sök- och filteralternativen i AdMob

Innehåll

Filteralternativ

Alternativ Beskrivning
Min app Filtrera fram annonser baserat på vilka av dina appar de visades i.
Senaste annonser Filtrera fram annonser som har visats i dina appar under de senaste en, tre eller sju dagarna.
Annonsnätverk Filtrera fram annonser från ett visst annonsnätverk.

Tänk på att detta filter endast visar annonser från budgivning i realtid (RTB) och därför inte kan kombineras med filtret Språk.

Språk

Filtrera baserat på vilket språk vi har identifierat i annonserna.

För att fastställa annonsspråket kontrolleras olika faktorer, bland annat annonsens målsida och dess innehåll. Du kan eventuellt få fram annonser med bilder eller text på ett annat språk än det du har filtrerat fram. Listan är ordnad efter procentandelen annonser på varje språk.

Tänk på att filtret bara visar annonser från Googles Display-nätverk och inte kan kombineras med filtret Annonsnätverk.

Storlek Filtrera efter storleken på de annonser som visas i dina appar. Listan ordnas efter procentandelen annonser i varje storlek.
Annonstyp Filtrera efter bild-, text- eller multimedieannonser.
Allmän annonskategori Filtrera fram annonser baserat på deras allmänna kategori eller underkategori.
Annonser klassificeras automatiskt och är inte enbart beroende av annonsörens kategorisering. Det görs ett försök att filtrera annonser utifrån de möjliga kategorierna. Vi kan dock inte garantera att alla relaterade annonser filtreras.

Sökalternativ

Alternativ Beskrivning
Text Sök efter annonser med matchande annonstext eller måladresser.
Id för annonssvar

Sök efter annonser med ett id för annonssvar. Id för annonssvar är värdet i fältet responseIdentifier, som är den unika identifieraren för ett annonssvar. Fältet responseIdentifier är tillgängligt för annonser och medlingssvar.

Du kan söka efter id:n för annonssvar i sju dagar i Center för annonsgranskning.

Läs mer om hur du hämtar id:n för annonssvar på Google Developers-webbplatsen för Android och iOS.

Klicksträng Sök efter annonser baserat på spårningsadress eller klicksträng.
Annons-id Sök efter en annons utifrån dess unika identifierare.

Bildsökning

Du kan använda Bildsökning i Center för annonsgranskning för att hitta och granska bildannonser. Du kan till exempel ladda upp en bild av en konkurrents logotyp och använda den för att söka efter bildannonser som innehåller logotypen.

Så här söker du efter annonser som matchar en bild:

1. Klicka på  Sök efter bild.
  2. Klicka på Välj bild och ladda upp bilden.

Bilden måste vara i PNG-format och får inte vara större än 3 MB. Den får bara innehålla en annons. Annonsmatchningar kan endast identifieras med en originalfil i PNG-format.

Om bilden är förvrängd påverkas sökresultaten. Se till att du inte har förvrängt bilden genom att zooma in eller ut. Om du använder en bild som har skickats via e-post behöver du tänka på att ladda ned bilden till datorn i stället för att kopiera den. På så vis undviker du att den blir förvrängd.

Under sökningen kan Center för annonsgranskning hitta annonsmatchningar och visuella matchningar av annonsen du söker efter. Annonserna märks som annonsmatchningar eller visuella matchningar i sökresultaten.

• En annonsmatchning är den förekomst av annonsen som du har laddat upp. Sökfunktionen hittar annonsen som du laddade upp baserat på annonsen och visningstidens längd. Med AdMob kan du sedan antingen blockera annonsen eller ta reda på dess källa.

En annonsmatchning måste inte vara visuellt identisk med den uppladdade annonsen. Om du blockerar annonsmatchningen hindras annonsen från att visas i din app, men den kan fortfarande visas från dina andra annonskällor.

• En visuell matchning är en annons som är visuellt identisk med eller snarlik den uppladdade annonsen du söker efter, men den är kanske inte en exakt annonsmatchning.
Bildsökning returnerar kanske inte alltid alla tillgängliga bildannonser.

Du kan också använda bildsökning för att identifiera en annonskälla.

Hitta liknande annonser

Du kan även hitta relaterade annonser i Center för annonsgranskning. Relaterade annonser är sådana som har en liknande målsida eller gäller ett liknande ämne, till exempel ett varumärke, en person eller en produkt.

Du kan se liknande annonser genom att hålla muspekaren över en annons och klicka på Mer. Klicka sedan på Hitta liknande annonser efter och välj ett alternativ.

Liknande annonser visas på en ny filtrerad sida. Här kan du välja att blockera annonser eller markera dem som granskade.