Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

App-extensie

Over eCPM-minimums in AdMob

De minimum-eCPM die nodig is om advertenties weer te geven en uw totale opbrengst te maximaliseren. #eCPMfloors #TryGoogleoptimized

Met eCPM-minimums, ook wel minimum-eCPM's genoemd, laat u AdMob weten dat er geen advertenties moeten worden weergegeven in advertentieblokken die onder de door u ingestelde minimum-eCPM liggen. U kunt eCPM-minimums in AdMob instellen in de instellingen van afzonderlijke advertentieblokken.

Hoe eCPM-minimums werken

eCPM-minimums zijn van toepassing op advertenties die worden weergegeven via het AdMob-netwerk en uw advertentiebronnen voor Bieden. Houd er rekening mee dat eCPM-minimums niet van toepassing zijn op advertenties die worden weergegeven via waterfall-advertentiebronnen van derden.

Als u een eCPM-minimum instelt voor een advertentieblok, probeert AdMob alleen een advertentie weer te geven als de eCPM per vertoning hoger is dan de minimumwaarde die u heeft ingesteld. Als de eCPM per vertoning van de advertentie niet aan het eCPM-minimum voldoet, wordt niet aan het verzoek voldaan door het AdMob-netwerk of uw advertentiebronnen voor Bieden. Bovendien wordt bemiddeling voortgezet via de waterfall-advertentiebronnen in de bemiddelingsgroep die het advertentieblok target.

Als u bijvoorbeeld het eCPM-minimum instelt op $ 1,00, probeert AdMob alleen advertenties weer te geven met een eCPM die hoger is dan of gelijk is aan $ 1,00.

De AdMob-veiling die de eCPM van een advertentie instelt, wordt op basis van vertoning uitgevoerd en adverteerders kunnen bieden op klikken (CPC) of vertoningen (CPM). Omdat de eCPM een combinatie van CPC- en CPM-advertenties omvat, dwingt AdMob het eCPM-minimum zo goed mogelijk af voor het AdMob-netwerk en uw advertentiebronnen voor Bieden.
  • Voor CPM-advertenties sluit AdMob CPM-biedingen uit die lager zijn dan het eCPM-minimum.

• Voor CPC-advertenties voorspelt AdMob de verwachte CPM (eCPM) voor elke vertoning op basis van de kans dat er op de winnende advertentie wordt geklikt. De CPC-advertenties met een verwachte eCPM die lager is dan het eCPM-minimum, worden vervolgens uitgesloten.

Een eCPM-minimum instellen

Standaard zijn door Google geoptimaliseerde minimums aangezet voor alle prijzen en voor alle advertentieblokken.

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. Selecteer de naam van de app waarvoor u dit advertentieblok maakt. Als de app niet wordt getoond in de lijst van recente apps, kunt u op App toevoegen klikken om een nieuwe app toe te voegen. U kunt ook op Alle apps bekijken klikken om te zoeken in een lijst van alle apps die u heeft toegevoegd aan AdMob.
  4. Klik in de zijbalk op Advertentieblokken.
  5. Klik op de naam van het advertentieblok.
  6. Klik op Geavanceerde instellingen.
  7. Klik op Bewerken om het eCPM-minimum in te stellen.
  8. Selecteer hoe u het eCPM-minimum wilt instellen:
    1. Door Google geoptimaliseerd: Google stelt de minimums dynamisch in op basis van de geografische locaties van uw gebruikers, het verkeer van het advertentieblok en historische gegevens. Als u door Google geoptimaliseerde eCPM-minimums gebruikt, kunt u de totale opbrengst maximaliseren. U kunt kiezen hoe Google het eCPM-minimum optimaliseert door een van de volgende methoden te selecteren:
      • Hoog minimum (bèta): Google maximaliseert de best betaalde advertenties.
      • Middelmatig minimum (bèta): Google zoekt een balans tussen beter betalende advertenties en het weergavepercentage.
      • Alle prijzen: Google maximaliseert het weergavepercentage voor alle prijspunten.
        De AdMob-interface met de eCPM in advertentieblokken.
    2. Handmatig minimum: U stelt de waarde van de minimum-eCPM voor elk advertentieblok handmatig in. Het AdMob-netwerk geeft geen advertenties met een eCPM weer die lager is dan de minimum-eCPM die u heeft ingesteld voor het advertentieblok.
    3. Uitgezet: Er is geen eCPM-minimum voor dit advertentieblok.
      Als u een eCPM-minimum instelt, is dit waarschijnlijk van invloed op de totale inkomsten die u genereert. Een hoger eCPM-minimum leidt naar verwachting tot een lager weergavepercentage van een advertentieblok. U moet de plaatsing met eCPM-minimum voor andere advertentienetwerken controleren, zodat de totale opbrengst wordt gemaximaliseerd.

Houd er ook rekening mee dat het instellen van een eCPM-minimum van invloed kan zijn op het algehele overeenkomstpercentage van het AdMob-netwerk en uw advertentiebronnen voor Bieden.

Landspecifieke instellingen

Voor gebruikers die zich in het betreffende land bevinden, wordt het ingestelde standaard eCPM-minimum overschreven door een landspecifiek eCPM-minimum. Dit is van toepassing op elke combinatie van de bovenstaande opties.

Een voorbeeld

Wat zou er gebeuren als de volgende opties waren geselecteerd in AdMob?

• Het eCPM-minimum is aangezet en het standaard eCPM-veld is ingesteld op $ 2.
  • Het landspecifieke eCPM-veld voor Canada is ingesteld op $ 3.

Antwoord

• Voor gebruikers buiten Canada wordt er een veiling uitgevoerd met een minimum eCPM van $ 2.
  • Voor gebruikers in Canada wordt er een veiling uitgevoerd met een minimum-eCPM van $ 3.

Onjuiste minimums in nieuwe advertentieblokken

Als u een nieuw advertentieblok in AdMob heeft ingesteld met een eCPM-minimum, kan het een week of langer duren voordat AdMob het eCPM-minimum correct toepast. Er kan pas een frequentielimiet voor CPC-advertenties worden aangezet nadat AdMob voldoende verkeer voor uw advertentieblok heeft waargenomen om de eCPM te berekenen. Als u eCPM's in uw prestatierapporten ziet die lager zijn dan het ingestelde eCPM-minimum, is AdMob waarschijnlijk nog aan het leren en aanpassen op basis van het beschikbare gedrag.

U heeft mogelijk ook onnauwkeurige minimums als u onlangs het volgende heeft gedaan:

• De waarde of instelling geüpdatet van het eCPM-minimum dat is toegepast op het advertentieblok.
  • Wijzigingen aangebracht die van invloed zijn op het verkeer voor uw advertentieblok (bijv. wijzigingen in het aantal vertoningen en verzoeken).
  • De plaatsing van het advertentieblok in uw app verplaatst, waardoor de huidige prestaties van het advertentieblok worden losgekoppeld van de historische gegevens.