Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Apper

Om nedre grenser for eCPM i AdMob

Du må ha en minimums-eCPM-verdi for å kunne vise annonser og maksimere de samlede inntektene dine #eCPMfloors #TryGoogleoptimized

Det er gjennom de nedre grensene for eCPM, også kjent som minimums-eCPM, du ber AdMob-nettverket om å ikke vise annonser i annonseenheter som har en lavere eCPM-verdi enn den du selv har angitt. Du kan angi nedre grenser for eCPM i AdMob i innstillingene for enkeltannonseenheter.

Sånn fungerer nedre grenser for eCPM

Nedre grenser for eCPM gjelder for annonser som leveres fra AdMob-nettverket og annonsekilder med budgivning. Vær oppmerksom på at nedre grenser for eCPM ikke gjelder for annonser som leveres fra tredjeparts sammenkjedede annonsekilder.

Når du angir en nedre grenseverdi for eCPM for en annonseenhet, prøver AdMob å vise annonser bare dersom de aktuelle visningenes eCPM-verdi overskrider den nedre grensen du har fastsatt. Hvis eCPM-verdien per visning er lavere enn den nedre grensen for eCPM, blir ikke annonseforespørselen innfridd av AdMob-nettverket eller annonsekilder med budgivning. Medieringen fortsetter da videre gjennom de sammenkjedede annonsekildene i medieringsgruppen som er målrettet mot annonseenheten.

Hvis du for eksempel angir den nedre grensen for eCPM som NOK 10, forsøker AdMob bare å vise annonser med en eCPM-verdi som er høyere enn eller lik NOK 10.

AdMob-auksjonen der eCPM-verdien for annonsen angis, kjøres på grunnlag av hver enkelt visning, og annonsører kan by på klikk (CPC) eller visninger (CPM). Ettersom eCPM omfatter en blanding av CPC- og CPM-annonser, gjør AdMob sitt ytterste for at den nedre grensen for eCPM skal overholdes både i forbindelse med AdMob-nettverket og annonsekildene med budgivning.
  • CPM-bud under den nedre grensen for eCPM utelukkes for CPM-annonser i AdMob.

• For CPC-annonser i AdMob anslås forventet CPM (eCPM) for hver visning basert på sannsynligheten for at noen klikker på vinnerannonsen. Deretter ekskluderes CPC-annonser med anslått eCPM under den nedre grensen.

Fastsett nedre grenser for eCPM

I alle annonseenheter er som standard Google-optimaliserte nedre grenser aktivert for alle priser.

1. Logg på AdMob-kontoen din på https://apps.admob.com.
  2. Klikk på Apper i sidefeltet.
  3. Velg navnet på appen som du oppretter denne annonseenheten for. Hvis du ikke ser appen i listen over nylige apper, kan du klikke på Legg til en app for å legge til en ny app, eller du kan klikke på Alle apper for å søke i en liste over alle appene du har lagt til i AdMob.
  4. Klikk på Annonseenheter i sidefeltet.
  5. Klikk på navnet på annonseenheten.
  6. Klikk på Avanserte innstillinger
  7. Klikk på Rediger for å angi den nedre grensen for eCPM
  8. Velg hvordan du vil angi den nedre grensen for eCPM:
    1. Google-optimalisert: Google angir de nedre grensene dine dynamisk basert på brukernes geografiske posisjon, trafikk til annonseenhetene og historiske data. Du kan maksimere de samlede inntektene dine ved å bruke Google-optimaliserte nedre grenser for eCPM. Hvordan Google optimaliserer den nedre grensen for eCPM, bestemmer du selv ved å velge en av disse metodene:
      • Høy nedre grense (beta): Google sørger for at de annonsene du oppnår de høyeste inntektene med, blir vist så ofte som mulig.
      • Middels nedre grense (beta): Google finner en god balanse mellom visningsfrekvens og annonsene du oppnår de høyeste inntektene med.
      • Alle priser: Google maksimerer visningsfrekvensen på alle prispunkter.
        I AdMob-grensesnittet vises eCPM i annonseenheter.
    2. Manuell nedre grense: Du angir minimums-eCPM-verdien for hver annonseenhet manuelt. AdMob-nettverket viser ikke annonser med en eCPM som er lavere enn minimums-eCPM-verdien du har angitt for annonseenheten.
    3. Deaktivert: Det finnes ingen nedre grense for eCPM i denne annonseenheten.
      Hvis du angir en nedre grense for eCPM, påvirker dette sannsynligvis den totale inntektsgenereringen. Hvis du hever denne grensen, synker sannsynligvis annonseenhetens visningsfrekvens. Du bør overvåke den nedre grensen for eCPM for plasseringen og sammenligne den mot andre annonsenettverk for å sikre at de samlede inntektene dine blir høyest mulig.

Vær også oppmerksom på at angivelse av en nedre grense for eCPM kan påvirke den samlede matchprosenten i AdMob-nettverket og annonsekildene dine med budgivning.

Landsspesifikke innstillinger

Innstillingen for nedre grense for eCPM blir overstyrt av den landsspesifikke nedre grensen som måtte gjelde i de respektive landene de aktuelle brukerne befinner seg i. Dette gjelder for alle kombinasjoner av alternativene ovenfor.

Se et eksempeloppsett

Hva skjer hvis du velger alternativene nedenfor i AdMob?

• Den nedre grensen for eCPM er aktivert, og verdien i standardfeltet for eCPM er NOK 20.
  • Verdien i det landsspesifikke eCPM-feltet for Canada er NOK 30.

Svar

• For brukere utenfor Canada kjøres en auksjon med NOK 20 som minimums-eCPM.
  • For brukere i Canada kjøres en auksjon med NOK 30 som minimums-eCPM.

Unøyaktige nedre grenser i nye annonseenheter

Hvis du har opprettet en ny annonseenhet i AdMob med en nedre grense for eCPM, kan det ta en uke eller mer før grensen blir brukt helt riktig. CPC-annonser kan ikke pålegges frekvenstak før AdMob har registrert tilstrekkelig med trafikk til at eCPM kan beregnes for den aktuelle annonseenheten. Hvis du ser eCPM-verdier i resultatrapportene dine som er lavere enn den nedre grensen du har angitt, betyr dette sannsynligvis at AdMob fortsatt er i innlæringsfasen og gjør justeringer basert på atferden som foreligger.

Du kan også komme til å se at de nedre grensene ikke overholdes, dersom du nylig har

• oppdatert verdien av eller innstillingen for den nedre grensen for eCPM som benyttes i annonseenheten
  • gjort endringer som påvirker trafikken til annonseenheten (fører f.eks. til endringer i antallet visninger eller forespørsler)
  • har flyttet annonseenhetens plassering i appen, noe som fører til at forbindelsen mellom de nåværende resultatene og de historiske resultatene til annonseenheten brytes