På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Medling

Hantera uppgifter och optimering av vattenfallsannonskällor

Du kan hantera användaruppgifterna för alla annonskällor för vattenfall som du använder för medling via tabellen Annonskällor för vattenfall. Du hittar tabellen genom att klicka på Medling i sidofältet. Klicka sedan på fliken Annonskällor.

Granska och redigera användaruppgifterna för annonskällan i kolumnen Nätverksuppgifter.

Exempel på tabell med vattenfallsannonskällor i AdMob.

Tabellen Annonskällor för vattenfall innehåller även information om hur många medlingsgrupper som är kopplade till varje annonskälla, vilka annonskällor som har stöd för optimering och hämtning av eCPM för rapportändamål samt annonskällornas optimeringsstatus.

När du skapar en medlingsgrupp och lägger till en annonskälla läggs källan också till i denna tabell. Du kan dessutom lägga till en annonskälla direkt i tabellen genom att klicka på Lägg till användaruppgifter för annonsnätverk. Om du lägger till användaruppgifterna för en annonskälla i tabellen behöver du inte lägga till dem senare för att använda annonskällan i en medlingsgrupp.

Oavsett om du lägger till användaruppgifterna för annonskällan i tabellen med annonskällor eller i samband med att du skapar medlingsgruppen behöver du bara lägga till dem en enda gång för varje annonskälla. Om användaruppgifterna ändras kan du uppdatera dem genom att klicka på Redigera i kolumnen Nätverksuppgifter i tabellen med annonskällor.

Kolumnen Optimeringsstatus

Kolumnen Optimeringsstatus visar statusen på kommunikationen mellan AdMob och varje annonskälla. Du ser de olika statusvärdena och deras innebörd i tabellen nedan.

Status Beskrivning
Inte optimerad. Optimering har inte aktiverats för denna annonskälla.
Optimering stöds inte. Annonskällan saknar stöd för optimering, så det finns ingen status att rapportera.
Optimerad. Annonskällan är optimerad. eCPM uppdateras regelbundet utifrån information om tidigare resultat.
Felaktiga användaruppgifter. Optimeringen misslyckades på grund av problem med användaruppgifterna som du har angett för annonskällan.

Annonskällan kan fortfarande visa annonser, men eftersom användaruppgifterna är felaktiga

• kan AdMob inte samla in rapportdata från annonskällan
  • går det inte att optimera eCPM.

Lös problemet genom att verifiera och uppdatera användaruppgifterna i AdMob.

Optimering pågår.

Du har angett användaruppgifter för denna källa, men optimering och eCPM-uppdateringar för rapporteringsändamål har inte startat ännu.

När du har aktiverat optimering och angett användaruppgifter kan det ske en fördröjning medan AdMob samlar in data. Optimeringen startar automatiskt när AdMob har samlat in tillräckligt med data. Detta kan ta upp till tre dagar.

Mappning saknas.

Vissa obligatoriska mappningsuppgifter saknas.

Ange mappningsuppgifter för varje annonsenhet så att rapportering och optimering från tredje part kan starta. I de flesta fall hittar du dessa uppgifter i ditt konto hos annonskällan.

Inte tillräckligt med exponeringar  Annonsenheten har inte tillräckligt många exponeringar. Annonsenheten måste ha minst 100 exponeringar per dag under tre dagar av de senaste tio dagarna för att alla dina annonsenheter ska optimeras.
Det går inte att hämta data.

AdMob kan inte hämta data för denna annonskälla. Detta kan bero på:

• felaktigt mappade annonsenheter. Kontrollera att annonsenheterna finns i annonskällan från tredje part och att de kan visa annonser.

Kontrollera också att mappningsinformationen i AdMob-gränssnittet matchar mappningsinformationen i annonskällan.

• problem med SDK-integrering. Se till att du har integrerat SDK:n för Google Mobile-annonser för Android eller iOS på rätt sätt.

Du kan också använda Mediation Test Suite för att testa om du har konfigurerat appen och annonsenheterna korrekt för att visa annonser från tredjepartsnätverk via medling.

• problem med behörighet. Kontrollera att användaruppgifterna för din annonskälla från tredje part har åtkomstbehörighet till rapportdata. Detta hanteras i ditt konto hos tredje parts annonskälla.
Det går inte att optimera.  AdMob kunde inte optimera annonskällan.
Inga förfrågningar Inga förfrågningar gjordes till denna instans av annonskällan. Detta kan bero på följande:
  • Medlingsgruppens prioritet är för låg.
  • Denna annonskällas placering är för låg i medlingsvattenfallet.
Förfrågningar fylls sannolikt av medlingsgrupper med högre prioritet och annonskällor som är placerade högre i medlingsvattenfallet.