Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Programretningslinjene for AdMob og AdSense

Sånn kan du forhindre ugyldig aktivitet

Teamet vårt for trafikkvalitet bruker både automatiske og manuelle metoder for å filtrere ut ugyldige klikk. For at vi skal kunne redusere risikoen for ugyldig aktivitet, er vi imidlertid også avhengig av at publisistene følger retningslinjene våre.

En tommelfingerregel er at du alltid skal tenke på brukerne først. Sørg for at annonsene dine ikke tiltrekker seg unaturlig oppmerksomhet, villeder brukere, oppmuntrer til klikk eller vises på steder der de kan føre til ugyldige klikk. Hvis vi registrerer ugyldig aktivitet i appene dine, kan vi komme til å deaktivere kontoen din. Vi refunderer også inntekter som er generert via ugyldige klikk, til de berørte annonsørene. Du kan finne ut mer om dette ved å lese om beregnet inntekt vs. totalinntekt.

Som publisist er du ansvarlig for å sikre at implementeringen av annonsene dine overholder programretningslinjene for AdSense, og at du ikke har betalt for trafikk fra upålitelige kilder.

Du kan finne ut mer om systemene og prosessene vi bruker for å hindre ugyldig aktivitet, i ressurssenteret for annonsetrafikkvalitet.

Her er noen flere tips om hvordan du kan unngå ugyldig aktivitet i appene dine:

Ikke klikk på dine egne annonser, selv om du mener det er greit

Publisister skal ikke klikke på sine egne annonser eller på noen måte forsøke å skape en kunstig økning av antallet klikk eller visninger. Det er ikke tillatt å teste sine egne annonser ved å klikke på dem. Bruk testannonser (tilbys på iOS og Android) for å unngå å generere ugyldige klikk.

Bruk testannonser

Du har ikke lov til å klikke på annonser publisert i appen din. Med testannonser kan du unngå å generere ugyldige klikk. Det er viktig at du slår på testannonser under utvikling, slik at du kan klikke på annonsene uten å belaste Google-annonsørene.

Hvis du klikker på for mange annonser uten å være i testmodus, kan kontoen din bli rapportert for ugyldig aktivitet.

Testannonser kan implementeres på to måter:

1. Bruk et av Googles annonseenhetseksempler. Google gir deg tilgang til eksempler på annonseenhets-ID-er for testing av annonsene dine.
  2. Bruk din egen annonseenhet og aktiver testenheter. Du kan konfigurere enheten din som testenhet og bruke annonseenhets-ID-ene du opprettet i AdMob-brukergrensesnittet.

Du kan implementere testannonser ved å følge veiledningen for henholdsvis Android eller iOS på Google Developers.

Få oversikt over annonsetrafikk og appbrukere

Del inn trafikkrapportene dine i hensiktsmessige segmenter med appfiltre som appnavn, annonseenhet og land. Dermed blir det enklere å vurdere hvordan endringer i trafikkildene eller implementeringen kan påvirke annonsetrafikken. Du kan bruke Google Analytics for å få detaljert informasjon om appbrukerne og se etter mistenkelig brukeratferd. Still deg selv følgende spørsmål:

• Hvor kommer brukerne fra?
  • Hvordan benytter de appen min?
  • Hvilke skjermbilder i appen min ser de på?

Finn ut mer om hvordan du kan bruke Google Analytics i AdMob, og hvordan du kan implementere Google Analytics SDK for iOS eller Android.

Ikke samarbeid med upålitelige eller useriøse partnere

Noen publisister har fått ugyldig aktivitet etter å ha forsøkt å øke trafikken til nettstedene sine ved å inngå samarbeid med useriøse annonsenettverk eller nettsteder som markedsfører apper.

Sett deg inn i annonseformatene og hvordan du implementerer dem

Annonser skal ikke implementeres på en måte som oppfordrer brukerne til å klikke på dem, eller på en måte som fører til at brukerne utilsiktet klikker på dem. Du kan bidra til å forhindre ugyldig aktivitet i appene dine ved å lese gjennom disse artiklene: