Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Programmabeleid van AdMob en AdSense

Hoe u ongeldige activiteit kunt voorkomen

Hoewel ons team voor verkeerskwaliteit zowel automatische als handmatige methoden gebruikt om ongeldige klikken uit te filteren, moeten uitgevers ook ons beleid volgen om de mogelijkheid van ongeldige activiteit te verkleinen.

Als algemene vuistregel kunt u stellen dat uw gebruikers altijd op de eerste plaats moeten komen. Zorg ervoor dat uw advertenties niet op onnatuurlijke wijze de aandacht trekken, ze gebruikers niet misleiden, klikken niet aanmoedigen en niet worden weergegeven op plaatsen waar ze ongeldige klikken kunnen veroorzaken. Als we ongeldige activiteit in uw app(s) aantreffen, kan uw account worden uitgeschakeld. Ook betalen we de opbrengst van ongeldige klikken terug aan de betreffende adverteerders. Ga naar Geschatte versus definitieve inkomsten voor meer informatie.

Als uitgever moet u ervoor zorgen dat de implementatie van uw advertenties voldoet aan het programmabeleid van AdSense en dat u niet heeft betaald voor verkeer uit onbetrouwbare bronnen.

Meer informatie over onze systemen en processen om ongeldige activiteit te voorkomen vindt u in het Helpcentrum voor advertentieverkeerskwaliteit.

Hier zijn enkele aanvullende tips om ongeldige activiteit in uw apps te voorkomen:

Klik niet op uw eigen advertenties, zelfs niet als u denkt dat dit geen probleem is

Uitgevers mogen niet op hun eigen advertenties klikken of middelen gebruiken om het aantal vertoningen en/of klikken kunstmatig te verhogen, met inbegrip van handmatige methoden. Het is niet toegestaan uw eigen advertenties te testen door erop te klikken. Gebruik in plaats daarvan testadvertenties (beschikbaar voor Android en iOS) om ongeldige klikken te voorkomen.

Gebruik testadvertenties

Het is niet toegestaan om in uw eigen app op live advertenties te klikken. Gebruik in plaats daarvan testadvertenties om ongeldige klikken te voorkomen. Het is vooral belangrijk om testadvertenties in te schakelen tijdens de ontwikkelfase. U kunt dan op advertenties klikken zonder dat er bij Google-adverteerders kosten in rekening worden gebracht.

Als u buiten de testmodus te vaak op advertenties klikt, kan uw account worden gemarkeerd wegens ongeldige activiteit.

Er zijn twee manieren om testadvertenties te implementeren:

1. Gebruik een van de voorbeeldadvertentieblokken van Google. Google biedt voorbeeldadvertentieblok-ID's waarmee u uw advertenties kunt testen.
  2. Gebruik uw eigen advertentieblok en richt een testapparaat in. U kunt een apparaat configureren als testapparaat en uw eigen advertentieblok-ID's gebruiken die u in de AdMob-UI heeft gemaakt.

Als u testadvertenties wilt implementeren, volgt u op Google Developers de instructies voor Android of iOS.

Zorg ervoor dat u inzicht heeft in uw advertentieverkeer en app-gebruikers

Categoriseer uw verkeersrapporten in betekenisvolle segmenten met behulp van filters zoals app-naam, advertentieblok en land. Zo kunt u beter inschatten hoe wijzigingen in verkeersbronnen of implementatie van invloed kunnen zijn op uw advertentieverkeer. Met Google Analytics kunt u gedetailleerde informatie over de bezoekers van uw app krijgen en letten op verdacht gebruikersgedrag. Enkele vragen die u uzelf kunt stellen:

• Waar komen mijn gebruikers vandaan?
  • Hoe gebruiken ze mijn app?
  • Welke schermen van mijn app bekijken ze?

Meer informatie over hoe u Google Analytics in AdMob gebruikt en hoe u de Google Analytics-SDK voor Android en iOS implementeert

Ga geen partnerschap aan met onbetrouwbare partijen of partijen van slechte kwaliteit

Sommige uitgevers hebben problemen met ongeldige activiteit gehad door advertentienetwerken of sites voor app-promotie van lage kwaliteit te gebruiken om meer verkeer naar hun app te leiden.

Maak uzelf vertrouwd met de diverse advertentie-indelingen en leer hoe u deze implementeert

Advertenties mogen niet zodanig worden geïmplementeerd dat gebruikers worden aangespoord erop te klikken of er makkelijk onbedoeld op klikken. De volgende artikelen lichten toe wat u kunt doen om ongeldige activiteit in uw apps te voorkomen: