På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Kom igång

Verifiera ditt telefonnummer med AdMob

Som ett led i vår strävan att skydda utgivarkonton och ge kontospecifik support kräver vi att du anger ett giltigt telefonnummer. Vi vill vara säkra på att dina uppgifter är korrekta och aktuella, och därför kanske vi begär att du verifierar ditt telefonnummer via ett SMS eller telefonsamtal. Du får ett sexsiffrigt personligt identifieringsnummer (en pinkod) som du anger för att verifiera ditt konto.

Telefonverifiering krävs inte om du tidigare är verifierad hos Google. Om det krävs för dig visas ett meddelande när du registrerar dig för AdMob.

Verifiera ditt telefonnummer

När du registrerar dig för AdMob kan du behöva verifiera ditt konto med hjälp av ditt telefonnummer.

Om du har verifierat ett telefonnummer för Google tidigare kan det hända att det redan visas i fältet. Du kan välja att använda det numret och hoppa över resten av verifieringsprocessen eller att ange ett nytt nummer.

Så här verifierar du ditt konto:

1. Ange ditt telefonnummer i internationellt format: +(landskod)(riktnummer)(telefonnummer).
    Obs! Telefonnumrets landskod måste matcha det land/område du valde när du registrerade dig för AdMob. Om du till exempel valde Sverige när du registrerade dig måste telefonnumret börja på +46.
  2. Välj om du vill ta emot verifieringskoden via sms eller telefonsamtal.
  3. Klicka på Skicka. Du blir inom kort kontaktad via den metod du valde i det förra steget.
  4. Ange den sexsiffriga verifieringskoden som du har fått och klicka på Skicka. Om du inte fick någon pinkod kan du klicka på Skicka om koden och försöka igen.

Åtgärda problem med verifieringen

Fick du inget sms?

Leveransen av sms kan fördröjas om du bor i ett tätbefolkat område eller om operatörens infrastruktur är i dåligt skick. Om du har väntat mer än ett par minuter och fortfarande inte har fått vårt sms kan du prova med ett röstsamtal.

Det här telefonnumret kan inte användas för verifiering

Om det här felmeddelandet visas måste du använda ett annat nummer. Som ett skydd mot otillåten användning begränsar vi antalet konton som kan skapas från ett och samma telefonnummer.