På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Hantera annonser

Blockera annonser efter annonsörens webbadress

Den här informationen är endast avsedd för AdMob-användare. AdMob är en plattform för mobilappsannonsering för apputvecklare. Om du inte har något AdMob-konto rekommenderar vi att du

I AdMob kan du förhindra att annonser från specifika annonsörers webbadresser visas i dina appar. Du kan blockera annonsörers webbadresser så att de inte visas i specifika appar eller i alla appar i ditt konto.

Blockering på appnivå

Så här blockerar du annonsörers webbadresser i en viss app:

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Appar i sidofältet.
  3. Klicka på namnet på appen. Om du inte ser den på listan över senaste appar kan du klicka på Visa alla appar och söka på en lista över alla appar som du har lagt till i AdMob.
  4. Klicka på Blockeringskontroller under namnet på din app i sidofältet.
  5. Klicka på Hantera annonsörers webbadresser.
  6. Ange annonsörens webbadress i rutan. Klicka på Sök.
  7. Använd kontrollerna på sidan för att tillåta eller blockera webbadresser. Annonser från blockerade webbadresser bör sluta visas i din app inom 24 timmar.

Blockering på kontonivå

Så här blockerar du annonsörers webbadresser för alla appar i ditt AdMob-konto:

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Blockeringskontroller i sidofältet.
  3. Klicka på Hantera annonsörers webbadresser.
  4. Ange annonsörens webbadress i rutan. Klicka på Sök.
  5. Använd kontrollerna på sidan för att tillåta eller blockera webbadresser. Annonser från blockerade webbadresser bör sluta visas i din app inom 24 timmar.
Det högsta antalet appar du kan blockera är 500 för alla dina appar och ditt konto.

Om du till exempel blockerar fem appar för kontot och ytterligare 50 appar för en av dina appar har du blockerat 55 av appgränsen på 500.

Du kan inte blockera de stora appbutikerna (som Google Play Butik eller Apple App Store) genom att blockera annonsörers webbadresser. Om du vill blockera dessa butiker kan du kontakta oss.

Formatera webbadresser för att blockera annonser

Exemplen nedan visar hur en viss webbadress kan användas för att blockera annonser från sidor. Det kan ske antingen brett eller snävt.

example.com

Om du anger example.com blockeras följande webbadresser:

• example.com
  • example.com/sida
  • www.example.com
  • www.example.com/sida
  • forums.example.com
  • forums.example.com/page
forums.example.com
Om du anger forums.example.com blockeras följande webbadresser:
  • forums.example.com
  • forums.example.com/page

Följande webbadresser blockeras inte:

• example.com
  • example.com/sida
  • www.example.com
  • www.example.com/page
forums.example.com/page
Om du anger forums.example.com/page blockeras följande webbadress:
  • forums.example.com/page

Följande webbadresser blockeras inte:

• example.com
  • example.com/sida
  • www.example.com
  • www.example.com/sida
  • forums.example.com