Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Hyviä strategioita käyttäjien luoman sisällön hallinnointiin

Käyttäjien luomaa sisältöä voi tulla milloin tahansa ja mistä päin maailmaa tahansa. Kun sivustosi tai sovelluksesi suosio kasvaa, käyttäjien luomaa sisältöä voi kertyä enemmän kuin yksi henkilö pystyy tarkistamaan.

Seuraavassa on suositeltavia strategioita ja ratkaisuja ongelmiin:

Julkaise sisältökäytäntö
Kirjoita ja julkaise sisältökäytäntö, jossa kerrot sivustosi tai sovelluksesi käyttäjille, millainen sisältö on sallittua.
Arvioi riskit huolellisesti ennen sivun tulouttamista
Mieti, missä käyttäjien julkaisema sisältö voi näkyä sivustollasi tai sovelluksessasi ja miten haitallinen sisältö voisi vaarantaa sivustosi tai sovelluksesi maineen. Minimoi nämä riskit, ennen kuin sallit käyttäjien luoman sisällön julkaisemisen sivustollasi tai sovelluksessasi.
Tarkista suosituimmat sivusi säännöllisesti
Varaa aikaa siihen, että tarkistat säännöllisesti suosituimmat sivusi, joilla on käyttäjien luomaa sisältöä. Varmista, että kaikki sisältö on ohjelmasääntöjen mukaista.
Pyydä käyttäjiltä apua valvontaan
Lisää käyttäjien luomien sisältöjen yhteyteen Tee ilmoitus- tai Ilmoita rikkomuksesta ‑linkki, jonka avulla käyttäjät voivat ilmoittaa sinulle ongelmallisesta sisällöstä. Tarkista ilmoitukset säännöllisesti ja ryhdy tarvittaviin toimiin.
Ota Captcha-varmennus käyttöön
Captchan avulla voit varmistaa, että sisältöä lähettää ihminen eikä robotti. Suosittuihin järjestelmiin kuuluu esimerkiksi Googlen reCAPTCHA.
Jaa käyttäjiä eri luottamustasoihin
Tarkista uusien käyttäjien lähettämät sisällöt aina ennen niiden julkaisemista. Kun käyttäjät osoittautuvat luotettaviksi, osoita puolestasi luottamusta heitä kohtaan sallimalla heidän julkaista sisältöä suoraan.

Voit myös rajoittaa sitä, millaista sisältöä muut kuin luotetut käyttäjät voivat lähettää. Voit esimerkiksi sallia tekstin lähettämisen, mutta estää kuvien ja linkkien lähettämisen.

Värvää käyttäjiä valvojiksi
Kun sivustosi tai sovelluksesi kasvaa, käyttäjistä muodostuu yhteisö. Yhteisön jäsenet haluavat käyttää sivustoasi tai sovellustasi ja toivovat sen menestyvän. Värväämällä käyttäjiä avuksi sisällön valvontaan voit helpommin turvata julkaistun sisällön laadun.

Voit myös harkita sisällöntarkistajien tai valvojien palkkaamista sivuston tai sovelluksen käyttäjien luoman sisällön valvontaan.

Poista mainosten näyttö käytöstä, kunnes sisältö on tarkistettu
Salli sisällön näyttäminen, mutta poista mainosten näyttö käytöstä kyseisellä sivulla, kunnes sisältö on tarkistettu ja hyväksytty. Salli mainosten näyttö vain, jos sisältö on varmasti ohjelmasääntöjen mukaista.
Ota käyttöön automaattinen sisällönsuodatusjärjestelmä
Kun huomaat, millaisia sisältörikkomuksia sivustollasi tai sovelluksessasi useimmiten ilmenee, voit laatia sisällönsuodatusjärjestelmän, joka tunnistaa rikkomukset automaattisesti ja poistaa mainosten näytön käytöstä niiden yhteydessä. Lue lisätietoja sisällön suodatuksesta.
Käytä kommentointiin kolmansien osapuolten työkaluja ja laajennuksia
Sen sijaan, että kehität oman sisäisen kommentointijärjestelmän, voit ylläpitää kommentointia kolmannen osapuolen työkaluilla ja laajennuksilla. Monissa tällaisissa järjestelmissä on tehokkaat sisäiset valvonta- ja suodatusominaisuudet.