Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Betalingsvorm

Betalingen per cheque ontvangen

Afhankelijk van uw locatie kunt u mogelijk AdSense-betalingen per cheque ontvangen. Hieronder vindt u meer informatie over hoe cheques worden verstuurd en hoe u cheques kunt innen.
Waar kan ik mijn cheque innen?
Leveringsopties
Deadline voor het innen van cheques

Waar kan ik mijn cheque innen?

Aangezien het beleid per bank verschilt, kunnen we niet bepalen of een bepaalde bank uw AdSense-cheques kan accepteren. Alle betalingen per cheque worden uitgevoerd door Citibank. Als u cheques in Amerikaanse dollars ontvangt, informeert u bij uw bank of deze een handelsrelatie heeft met Citibank. Deze relatie is vereist om onze cheques in Amerikaanse dollars te verwerken. U kunt Google AdSense-cheques alleen op uw rekening laten bijschrijven. Het is niet mogelijk deze in te wisselen voor contant geld.

Daarnaast moet u er rekening mee houden dat het vaak per bank verschilt hoe lang het duurt om een cheque over te boeken. We raden u aan rechtstreeks contact met uw bank op te nemen voor meer informatie.

Leveringsopties

Alle cheques worden verzonden via standaardlevering. Uitgevers ontvangen een cheque meestal twee tot vier weken na de verzenddatum. Dit kan echter langer duren, afhankelijk van de postbezorging op uw locatie.

Cheques die via standaardlevering worden verzonden naar een van onderstaande landen, worden bezorgd door een lokale koeriersdienst. Er gelden geen kosten voor deze verzendmethode voor betalingen en we verwachten dat de betalingen binnen tien tot dertig dagen na de datum op de cheque worden ontvangen.

• Argentinië
  • Bolivia
  • Chili
  • Colombia
  • Ecuador
  • Mexico
  • Paraguay
  • Uruguay
  • Venezuela

AdSense-uitgevers in bepaalde landen in Latijns-Amerika (hierboven vermeld) ontvangen betalingen via standaardlevering via de lokale koeriersdienst Ocasa. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Er zijn geen trackingcodes beschikbaar voor betalingen per cheque via Ocasa.

Opmerking: Uw bezorgadres voor cheques moet in hetzelfde land zijn als het adres in uw betalingsinstellingen. Cheques kunnen niet in verschillende landen worden bezorgd.

Deadline voor het innen van cheques

Als u uw cheque na 60 dagen nog niet heeft ontvangen, kunt u rechtstreeks vanuit uw AdSense-account een nieuwe cheque laten verstrekken. Ga naar de pagina Transacties om de oorspronkelijke betaaldatum en de huidige status te bekijken. Als de cheque na 60 dagen nog steeds niet is verzilverd, verschijnt de link Betaling opnieuw uitvoeren naast de status van uw cheque op de pagina Transacties. Wanneer u op Betaling opnieuw uitvoeren klikt, verschijnt kort daarna een nieuw regelitem met de mededeling dat uw cheque is herroepen en het bedrag wordt teruggestort.

U kunt alleen een nieuwe cheque verstrekken vanuit uw account als er sinds de uitgiftedatum meer dan 60 dagen zijn verstreken.

Als u uw cheque niet binnen twaalf maanden na verzending int, worden uw inkomsten teruggeboekt naar uw account en worden uw betalingen ingehouden.

Als uw betalingen worden ingehouden vanwege een verlopen cheque, kunt u naar uw betalingsinstellingen gaan en het bezorgadres voor cheques bijwerken. U moet op de knop voor het opnieuw inschakelen van het bezorgadres op het chequeformulier van de betalingswidget klikken (of een nieuwe betaalmethode selecteren), ongeacht of u het bezorgadres heeft bijgewerkt. Na het bewerken en/of opnieuw aanzetten van de betaalmethode wordt de betalingsstop opgeheven.