Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Usein kysyttyä sisältömäppäyksestä

Alla on vastauksia sisältömäppäystä koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Yleistä

Mitä sisältömäppäys on?

Sisältömäppäyksen avulla voit kohdistaa käyttäjille kontekstiin sopivia mainoksia ja varmistaa, että mainokset sijoitetaan mainostajien kannalta sopivan sisällön lähelle. Näin useammat mainostajat voivat tehdä hintatarjouksia mainosinventaaristasi turvallisesti, mikä voi auttaa maksimoimaan tulosi.

Mitä hyötyä sisältömäppäyksestä on?

Sisältömäppäys voi parantaa julkaisijoiden tulopotentiaalia, sillä se lisää mainosten osuvuutta käyttäjien kannalta, mikä voi saada mainostajat tekemään mainosinventaaristasi korkeampia hintatarjouksia. Se voi myös parantaa mainostajien bränditurvallisuutta, jolloin entistä useammat mainostajat voivat tehdä hintatarjouksia mainosinventaaristasi turvallisesti.

Mainostajat puolestaan saavat mainonnallaan parempia tuloksia, kun mobiilisovelluksissa näkyvien mainosten osuvuus paranee. Myös bränditurvallisuus paranee, kun mainoksia estetään näkymästä sopimattoman sisällön yhteydessä.

Käyttäjien osalta mäppäys parantaa käyttökokemusta, sillä mainokset ovat heidän kannaltaan osuvampia.

Miten sisältömäppäys toimii?

Sisältömäppäystä käyttämällä voit välittää 1–4 URL-osoitetta, jotka vastaavat sovelluksen sisältöä. Google indeksoi kyseiset verkkosivut ja pyrkii saadun datan avulla saamaan paremman käsityksen sovelluksen sisällöstä.

Mitä mainosmuotoja tuetaan?

Kaikkia mainosmuotoja tuetaan teknisesti. Jotkin niistä on kuitenkin helpompi mäpätä kuin toiset. Sinun tarvitsee vain toimittaa Googlelle sisällön URL-osoitteet, jotka tarjoavat kattavan ja tarkan mäppäyksen kaikesta mainoksen sijoittelun ympärillä olevasta sisällöstä.

Tutustu eri mainosmuotojen mäppäystä koskeviin esimerkkitoteutuksiin.

Parantaako sisältömäppäys kaikkien mainosyksiköideni tuloksia?

Ei. Sisältömäppäys vaikuttaa vain mäpättyjen mainosyksiköiden tuloksiin. Esimerkiksi jos sinulla on kaksi identtistä mainosyksikköä, joista toiselle on tehty sisältömäppäys ja toiselle ei, vain sisältömäpätyn mainosyksikön tulokset parantuvat.

Minkätyyppistä sisältöä ei tueta sisältömäppäyksessä?

Seuraavanlaista sisältöä ei tueta:
  • yksityinen sisältö (esim. viestit tai chat-ominaisuudet)
  • reaaliaikainen sisältö (esim. livestriimaus).

Käyttöönoton UKK:t

Tarvitsenko julkisen verkkosivuston, jotta voin käyttää sisältömäppäystä?

Et tarvitse. Sinun pitää vain luoda URL-osoitteita, jotka ovat AdMobin tai Ad Managerin indeksointirobottimme indeksoitavissa. Sisältö on renderöitävä HTML-muodossa, mutta sen ei tarvitse näyttää hienolta. Voit vaikka ladata kuvakaappauksen mainoksen ympärillä olevasta sisällöstä.

Voit myös suojata välitetyt URL-osoitteet salasanalla, jos haluat varmistaa, että vain Googlella on pääsy taustalla olevaan verkossa hostattuun sisältöön. Sisällön ei tarvitse olla käyttäjien saatavilla.

Tarvitseeko URL-osoitteiden näyttää hienolta?

Ei. Et myöskään tarvitse aktiivista julkista verkkosivustoa. Kunhan URL-osoite on HTML-muodossa ja Googlen indeksoitavissa, voit välittää kuvia, videoita ja jopa kuvakaappauksia sovelluksestasi.

Vaikka URL-osoitteiden ei tarvitse näyttää hienolta, niiden on vastattava sovelluksesi sisältöä kattavasti ja tarkasti.

En halua hostata sisältöäni julkisesti saatavilla olevissa URL-osoitteissa. Mitä minun kannattaa tehdä?

Voit suojata URL-osoitteet salasanalla AdMobissa tai Ad Managerissa varmistaaksesi, että vain sinulla ja Googlen indeksointirobotilla on pääsy taustalla olevaan sisältöön.
Lue, miten voit käyttää kirjautumista edellyttävää verkkosisältöä sovellusten sisältömäppäyksen yhteydessä AdMobissa ja Ad Managerissa.

Minulla on tietosuojakäytäntö. Miten se vaikuttaa sisältömäppäykseen?

Jos olet solminut käyttäjien kanssa tietosuojasopimuksen, jonka mukaan et saa jakaa tiettyjä käyttäjien tietoja, varmista, ettet välitä kyseisiä tietoja sisältömäppäyksen URL-osoitteissa.

Tietosuojasopimuksen noudattaminen ja huomioon ottaminen on omalla vastuullasi. Google pitää henkilökohtaisina tunnistetietoina sellaisia tietoja, joiden perusteella voidaan yksinään tunnistaa yksittäinen mainosta katsova käyttäjä.

Sisältömäppäys edellyttää kattavaa ja tarkkaa mäppäystä kaikesta mainosyksikön ympärillä olevasta sisällöstä. On kuitenkin omalla vastuullasi varmistaa, että Googlelle välittämäsi sisältö on tietosuojasopimuksesi mukaista.

Voit poistaa Googlelle lähettämistäsi sisällön URL-osoitteista kaikki henkilökohtaiset tunnistetiedot (esim. koko nimet, sähköpostiosoitteet ja maantieteelliseen sijaintiin liittyvät parametrit). Sovelluksen sisältö on mäpättävä kattavasti ja tarkasti, mutta kaikki henkilökohtaisiksi tunnistetiedoiksi katsottavat tiedot voi poistaa tai korvata yksilöllisellä tunnisteella ennen sisällön URL-osoitteiden lähettämistä Googlelle.

Lue lisää henkilökohtaisten tunnistetietojen määritelmästä Googlen sopimuksissa ja käytännöissä AdMobissa ja Ad Managerissa.

Voinko lähettää kolmannen osapuolen URL-osoitteen?

Kyllä, kunhan välitettyjen URL-osoitteiden sisältö vastaa sovelluksen sisältöä (kattava ja tarkka mäppäys). Huomaa, että vaikket omistaisi välitettyä sisältöä, sen on oltava Googlen julkaisijakäytäntöjen mukaista. Jos sisältömäppäyksen yhteydessä välittämäsi kolmannen osapuolen sivusto on käytännön vastainen, sovelluksesi voi saada käytäntörikkomuksen.

Voinko käyttää URL-osoitteissa XML- tai JSON-muotoa?

Et voi. Indeksointirobottimme tukee tällä hetkellä vain HTML-muotoa. Vaikka sisältö on renderöitävä HTML-muodossa, sen ei tarvitse näyttää hienolta tai olla julkisesti saatavilla. Tärkeintä on, että sisältö kuvastaa sovelluksen sisältöä tarkasti ja kattavasti.

Vaikuttaako sisältömäppäys sovellukseni eri versioihin?

Ei vaikuta. Sisältömäppäys vaikuttaa vain sovelluksen uusimpaan versioon, jossa sisältömäppäys on otettu oikein käyttöön. Vanhempia versioita käyttävät eivät näe mainoksia, joita on paranneltu sisältömäppäyksen avulla.

Käytän mainospyynnöissä esihakumekanismia. Toimiiko se sisältömäppäyksen kanssa?

Vahvistusjärjestelmämme ei tällä hetkellä pysty johdonmukaisesti vahvistamaan, että mainoksen ympärillä oleva sisältö vastaa sisällön URL-osoitteita, jos julkaisija käyttää esihakuun perustuvaa mainosmekanismia. Jos et ole esihaun vuoksi varma, mikä sisältö näkyy mainosyksikön vieressä, suosittelemme lähettämään KAIKKIEN mahdollisten sisältöjen URL-osoitteet.