Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Prisdata og åpenhet

I prisdatafilen kan publisister som har faktureringsadresse i et EØS-land, se prisdetaljer knyttet til fakturerbare annonser som er vist til brukere i EØS. Filen tilbys daglig som en komprimert CSV-fil som kan lastes ned. Du kan bruke prisdatafiler til å sjekke hvor mye du fikk betalt per fakturerbare annonse, samt tilknyttede annonseringsgebyrer.

Når du har bedt om å få tilgang til prisdatafilen, kan det ta opptil 48 timer før dataene blir tilgjengelige. Alle prisdatafiler som genereres, blir oppbevart i minst 60 dager. Det genereres ingen rapport hvis det ikke vises annonser fra kontoen din til brukere i EØS den aktuelle dagen. Etter 90 dager uten aktivitet må du aktivere tilgangen på nytt for å fortsette å motta rapporter.

Merk deg følgende om prisdatafiler:

• Dataene i prisdatafilen rapporteres i standardvalutaen i kontoen din.
  • Du kan velge å dele prisdataene dine på hendelsesnivå med annonsørene som kjøper beholdningen din. Som standard deler du ikke prisdataene dine på hendelsesnivå. Hvis du velger å dele prisdataene dine på hendelsesnivå, kan annonsører i EØS som viser annonser på nettstedet ditt, se hvor mye du fikk betalt per fakturerbare annonse. Hvis du velger ikke å dele prisdata, blir dataene dine delt samlet med data fra andre publisister som viser annonser for den aktuelle annonsøren.
    • Når du velger å motta prisdata som ikke er slått sammen med andre data, deler Google data på hendelsesnivå knyttet til brutto omsetning fra auksjoner (mediekostnader), programmatiske gebyrer på selgersiden, beløpet publisisten fikk utbetalt, samt andre aktuelle gebyrer publisisten ble belastet med per fakturerbare annonse.

Annonsørdata – for eksempel prisen annonsøren betalte, og det programmatiske gebyret på kjøpersiden – deles bare hvis annonsøren har samtykket i å dele denne informasjonen. Hvis en annonsør velger ikke å dele prisdata, blir annonsørens data delt i samlet form.

• Google deler ikke prisdataene dine på hendelsesnivå – for eksempel beløpet du ble betalt som publisist, og det programmatiske gebyret på selgersiden – med annonsører, med mindre du samtykker i å dele prisdata.

Hvis du velger ikke å dele prisdataene dine, blir de delt i samlet form med dataene om andre publisister som også viser annonser for en gitt annonsør.

• Det kreves tillatelser forbeholdt brukerrollen administrator for å (1) velge å motta filer med prisdata, (2) laste ned slike filer og/eller (3) dele prisdata med annonsører.
  • Det kan være flere årsaker til at dataene i de nedlastede filene avviker fra dem du ser i kontoen din, deriblant disse:
    • Prisdatafilen inneholder bare hendelser som er fakturerbare i EØS.
    • Filen med prisdata kan inneholde ujustert ugyldig trafikk knyttet til generering av daglige rapporter.
    • Flere hendelsessignaler kan ha blitt mottatt etter at filen ble generert.
    • Filen kan inneholde avrundede pengeverdier, valutakonverteringer eller andre faktureringsjusteringer.

Konfigurer og be om å motta prisdatafilen

Fullfør de følgende trinnene for å registrere deg for å motta prisdatafilen. Du kan også velge å dele prisdataene dine med annonsører.

1. Logg på AdMob-kontoen din på https://apps.admob.com.
  2. Klikk på Innstillinger og deretter Konto, og finn delen om prisåpenhet.
  3. Valgfritt: For å se prisdata som ikke er slått sammen med andre data, slår du på innstillingen Se ikke-aggregerte prisdata for å registrere deg.
  4. Valgfritt: For å tillate at prisdata deles med annonsører, slår du på innstillingen Del prisdataene dine med annonsører. Les opplysningene om videreformidling av informasjon, og klikk på Godta for å godta vilkårene.
    Som standard deler du ikke prisdataene dine på hendelsesnivå. Hvis du velger å dele prisdataene dine på hendelsesnivå, kan annonsører i EØS som viser annonser på nettstedet ditt, se hvor mye du fikk betalt per fakturerbare annonse. Hvis du velger ikke å dele prisdata, blir dataene dine delt samlet med data fra andre publisister som viser annonser for den aktuelle annonsøren.
  5. Klikk på Lagre. Når disse innstillingene er lagret, kan du motta data knyttet til åpenhet om priser. Du kan laste ned dataene i form av en komprimert CSV-fil fra denne innstillingssiden innen 48 timer etter registreringen.

Last ned prisdatafiler

Prisdataene i filen kan avvike fra dataene fra kontoens andre datakilder av disse årsakene:
  • Prisdatafilen inneholder bare hendelser som er fakturerbare i EØS.
  • Filen med prisdata kan inneholde ujustert ugyldig trafikk knyttet til generering av daglige rapporter.
  • Flere hendelsessignaler kan ha blitt mottatt etter at filen ble generert.
  • Filen kan inneholde avrundede pengeverdier, valutakonverteringer eller andre faktureringsjusteringer.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å laste ned prisdatafilen:

1. Logg på AdMob-kontoen din på https://apps.admob.com.
  2. Klikk på Innstillinger og deretter Konto, og finn delen om prisåpenhet.
  3. Velg datoen som prisdatafilen skal ha data fra.
  4. Klikk på Last ned. Nå begynner nedlastingen av den komprimerte CSV-filen med prisdatarapporten.

Du kan se dataene ved å åpne CSV-filen i et regnearkprogram (f.eks. Google Regneark) eller en kompatibel tekstbehandler. CSV-filen med prisdata har ikke-standard formatering, inkludert en samletabell med overskrifter og en brødteksttabell, som kan kreve tilpassede endringer for å kunne tolkes programmatisk.

Det kan ta tid å laste ned CSV-filer med prisdata siden de inneholder store mengder data. I noen regnearkprogrammer får du kanskje ikke åpnet filene siden de inneholder et stort antall rader.

Strukturen i prisdatafiler

Rapporter om prisdata leveres i komprimert CSV-format og består av to ulike deler:

• Samletabell med overskrifter: Samletabellen viser summen (aggregeringen) av alle hendelser uten samtykke, organisert etter betalingsformen for annonsør/publisist, for eksempel CPC/CPM eller CPM/CPM. Den inkluderer ikke hendelser (1) som skjedde på en tredjepartsplattform på etterspørselssiden (DSP), eller (2) der annonsørens prisdata ble videreformidlet.

I tabellen kan du se antallet hendelser gruppert etter leveringsmåte (f.eks. CPC eller CPM) og hvordan det ble generert inntekter fra ordrelinjen.

• Tabell over fakturerbare annonser: Hver rad i denne tabellen inneholder en hendelse som representerer en fakturerbar annonse som er vist på områdene til en publisist. Dataene omfatter bare fakturerbare annonser for trafikk i EØS. Data på hendelsesnivå inkluderer brutto omsetning fra auksjoner (mediekostnader), programmatiske gebyrer på selgersiden, beløpet publisisten fikk utbetalt, samt andre aktuelle gebyrer publisisten ble belastet med.

Enkelte data på hendelsesnivå er fjernet eller utilgjengelige, blant annet i disse scenarioene:

• trafikk fra en Google-plattform på etterspørselssiden der annonsørene hadde faktureringsadresser i EØS, men ikke samtykket i prisdeling (årsak: manglende samtykke, representert som «N.C.» i prisdatafilen)
    • trafikk fra en Google-plattform på etterspørselssiden der annonsørene var utenfor EØS og viste en annonse på publisistens områder på den aktuelle datoen (årsak: manglende samtykke, representert som «N.C.» i prisdatafilen)
    • trafikk der en tredjepartsplattform på etterspørselssiden (altså ikke fra Google) viste en annonse på publisistens områder på den aktuelle datoen (årsak: ingen data, representert som en bindestrek «-» i prisdatafilen)
    • trafikk der annonsøren og publisisten ikke hadde den samme typen inntektsgenerering, for eksempel at annonsøren betalte CPC, mens publisisten ble betalt for CPM (årsak: ingen data, representert som en bindestrek «-» i prisdatafilen)

Kolonner i prisdatafiler

Kolonnenavn Beskrivelse
Antall hendelser Antallet hendelser knyttet til en bestemt rad
Hendelses-ID En unik identifikator for hver fakturerbare annonse. Denne verdien er unik i alle filer.
Dato for hendelsen Datoen da hendelsen inntraff, i ISO-format (ÅÅÅÅ-MM-DD)
Beløp betalt av annonsøren Beløpet annonsøren betalte til plattformen på kjøpersiden for annonsen
Gebyrer for annonselevering på kjøpersiden Det programmatiske gebyret annonsøren ble belastet for annonsen på plattformen på kjøpersiden
Mål for annonsørbetaling Prismodellen for å beregne annonsørens gebyrer. Eksempler på verdier:
  • CPC: kostnad per klikk
  • CPM: kostnad per tusen visninger
  • CPA: kostnad per handling
  • CPV: kostnad per visning
  • CPD: kostnad per dag
Brutto omsetning fra auksjon (mediekostnader) Beløpet plattformen på kjøpersiden betalte i auksjonen
Programmatisk gebyr på selgersiden Beløpet publisisten har betalt til annonsørplattformen for annonsen
Programmatisk utbetaling til publisisten Beløpet publisisten ble betalt for annonsen
Mål for publisistbetaling Målet som danner grunnlaget for betalingen til publisisten. Tillatte verdier:
  • CPC: kostnad per klikk
  • CPM: kostnad per tusen visninger
  • CPA: kostnad per handling
  • CPV: kostnad per visning
  • CPD: kostnad per dag
  • vCPM: kostnad per tusen synlige visninger