Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Prijsgegevens en -transparantie

Het bestand met prijsgegevens geeft uitgevers met een factuuradres in de Europese Economische Ruimte (EER) toegang tot prijsinformatie voor factureerbare advertenties die worden weergegeven aan een eindgebruiker in de EER. Het bestand is dagelijks beschikbaar als downloadbaar gecomprimeerd csv-bestand. In uw bestanden met prijsgegevens kunt u zien hoeveel aan u is betaald per factureerbare advertentie en de bijbehorende kosten voor de advertentie.

Nadat u toegang heeft gevraagd om het bestand met prijsgegevens te ontvangen, kan het tot 48 uur duren voordat de gegevens beschikbaar zijn. Gegenereerde bestanden met prijsgegevens worden minimaal 60 dagen bewaard. Er wordt geen rapport gegenereerd als uw account op de betreffende dag geen verkeer heeft geleverd aan eindgebruikers in de EER. Na 90 dagen inactiviteit moet u de toegang opnieuw aanzetten om rapporten te blijven ontvangen.

Houd rekening met het volgende voor bestanden met prijsgegevens:

• De gegevens in uw bestand met prijsgegevens worden gerapporteerd in de standaardvaluta van uw account.
  • U kunt zich aanmelden om uw prijsgegevens op gebeurtenisniveau te delen met de adverteerders die uw voorraad kopen. U bent standaard niet aangemeld voor het delen van uw prijsgegevens op gebeurtenisniveau. Als u zich aanmeldt voor het delen van uw prijsgegevens op gebeurtenisniveau, zien adverteerders in de EER die advertenties op uw site weergeven hoeveel aan u is betaald per factureerbare advertentie. Als u het delen van prijsgegevens weigert, worden uw gegevens in samengevoegde vorm gedeeld, samen met andere uitgevers die advertenties weergeven voor een bepaalde adverteerder.
    • Als u zich heeft aangemeld voor toegang tot niet-verzamelde prijsgegevens, deelt Google gegevens op gebeurtenisniveau over de bruto-opbrengst van de veiling (mediakosten), de programmatic kosten aan de verkoopzijde, het bedrag dat aan de uitgever is betaald en andere toepasselijke kosten die per factureerbare advertentie aan de uitgever in rekening zijn gebracht.

Adverteerdersgegevens, zoals de prijs die de adverteerder heeft betaald en de programmatic kosten aan de koopzijde, worden alleen gedeeld als de adverteerder toestemming heeft gegeven om die informatie te delen. Als adverteerders geen toestemming geven om hun prijsgegevens te delen, worden hun gegevens in verzamelde vorm gedeeld.

• Google deelt uw prijsgegevens op gebeurtenisniveau (zoals het bedrag dat aan u als uitgever is betaald en de programmatic kosten aan de verkoopzijde) niet met adverteerders, tenzij u toestemming geeft om prijsgegevens te delen.

Als u geen toestemming geeft om uw prijsgegevens te delen, worden uw gegevens in verzamelde vorm gedeeld met andere uitgevers die ook advertenties weergeven voor een bepaalde adverteerder.

• Rechten voor de gebruikersrol Beheerder zijn vereist om (1) u aan te melden om bestanden met prijsgegevens te ontvangen, (2) bestanden met prijsgegevens te downloaden en/of (3) prijsgegevens te delen met adverteerders.
  • De gegevens in de gedownloade bestanden kunnen om verschillende redenen afwijken van wat u in uw account ziet, waaronder:
    • Het bestand met prijsgegevens bevat alleen in de EER factureerbare gebeurtenissen.
    • Het bestand met prijsgegevens kan niet-aangepast ongeldig verkeer bevatten doordat rapporten dagelijks worden gegenereerd.
    • Er kunnen aanvullende gebeurtenissignalen zijn ontvangen nadat het bestand is gemaakt.
    • Afronding van geldwaarden, valutaconversie of andere factuurcorrecties.

Instellen dat u het bestand met prijsgegevens ontvangt en toegang tot het bestand vragen

Voer de volgende stappen uit om u aan te melden om het bestand met prijsgegevens te ontvangen. U heeft ook de optie om uw prijsgegevens met adverteerders te delen.

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik op Instellingen en dan Account en ga naar het gedeelte Prijstransparantie.
  3. (Optioneel) Als u toegang wilt tot niet-verzamelde prijsgegevens, zet u de instelling Toegang tot niet-verzamelde prijsgegevens aan om u hiervoor aan te melden.
  4. (Optioneel) Als u wilt toestaan dat prijsgegevens worden gedeeld met adverteerders, zet u de instelling Uw prijsgegevens delen met adverteerders aan. Neem de informatie in de kennisgeving door en klik op Akkoord om de voorwaarden te accepteren.
    U bent standaard niet aangemeld voor het delen van uw prijsgegevens op gebeurtenisniveau. Als u zich aanmeldt voor het delen van uw prijsgegevens op gebeurtenisniveau, zien adverteerders in de EER die advertenties op uw site weergeven hoeveel aan u is betaald per factureerbare advertentie. Als u het delen van prijsgegevens weigert, worden uw gegevens in samengevoegde vorm gedeeld, samen met andere uitgevers die advertenties weergeven voor een bepaalde adverteerder.
  5. Klik op Opslaan.Nadat deze instellingen zijn opgeslagen, kunt u prijstransparantiegegevens ontvangen. Via deze instellingenpagina kunt u gegevens binnen 48 uur na aanmelding downloaden als gecomprimeerd csv-bestand.

Uw bestand met prijsgegevens downloaden

De prijsgegevens in het bestand kunnen om de volgende redenen verschillen van andere gegevensbronnen voor uw account:
  • Het bestand met prijsgegevens bevat alleen in de EER factureerbare gebeurtenissen.
  • Het bestand met prijsgegevens kan niet-aangepast ongeldig verkeer bevatten doordat rapporten dagelijks worden gegenereerd.
  • Er kunnen aanvullende gebeurtenissignalen zijn ontvangen nadat het bestand is gemaakt.
  • Afronding van geldwaarden, valutaconversie of andere factuurcorrecties.

Volg de stappen hieronder om uw bestand met prijsgegevens te downloaden:

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik op Instellingen en dan Account en ga naar het gedeelte Prijstransparantie.
  3. Selecteer de datum waarvoor u het bestand met prijsgegevens wilt downloaden.
  4. Klik op Downloaden. Het gecomprimeerde csv-bestand met uw rapport met prijsgegevens wordt gedownload.

Als u de gegevens wilt bekijken, opent u het csv-bestand in een spreadsheetprogramma (zoals Google Spreadsheets) of een geschikte teksteditor om de inhoud te bekijken. Het csv-bestand met prijsgegevens bevat niet-standaard opmaak, waaronder een koptabel en een hoofdteksttabel. Deze kunnen aangepaste wijzigingen vereisen om programmatisch te worden geïnterpreteerd.

Het downloaden van csv-bestanden met prijsgegevens kan langer duren omdat ze grote hoeveelheden gegevens bevatten. Sommige spreadsheetprogramma's kunnen de bestanden misschien niet openen vanwege het grote aantal rijen.

Structuur van het bestand met prijsgegevens

Rapporten met prijsgegevens worden geleverd in een gecomprimeerde csv-indeling en bestaan uit 2 afzonderlijke delen:

• Koptabel met verzamelde gegevens: De verzameltabel is een som (aggregatie) van alle gebeurtenissen waarvoor geen toestemming is gegeven, gesorteerd op adverteerder/uitgever-betalingsmaatregel, zoals CPC-CPM of CPM-CPM. De tabel omvat geen gebeurtenissen (1) die plaatsvonden via een extern demand-side platform (DSP) of (2) waarbij de prijsgegevens van de adverteerder zijn bekendgemaakt.

De tabel bevat het aantal gebeurtenissen gegroepeerd op inkomsten per regelitem en weergavemethode (bijvoorbeeld CPC of CPM).

• Tabel met factureerbare advertenties: Elke rij in deze tabel is een gebeurtenis voor een factureerbare advertentie die is weergegeven in de property's van een uitgever. De gegevens omvatten alleen factureerbare advertenties voor EER-verkeer. Gegevens op gebeurtenisniveau omvatten de bruto-opbrengst van de veiling (mediakosten), de programmatic kosten aan de verkoopzijde, het bedrag dat aan de uitgever is betaald en andere toepasselijke kosten die aan de uitgever in rekening worden gebracht.

Sommige gegevens op gebeurtenisniveau zijn verborgen of niet beschikbaar, bijvoorbeeld in de volgende scenario's:

• Verkeer afkomstig van een demand-side platform van Google waar de adverteerders factureringsadressen in de EER hebben maar geen toestemming hebben gegeven voor het delen van prijzen. (Reden: Geen toestemming, weergegeven in het bestand met prijsgegevens als 'NC'.)
    • Verkeer afkomstig van een demand-side platform van Google waar de adverteerders zich niet in de EER bevinden en op de betreffende datum een advertentie hebben weergegeven in de property's van de uitgever. (Reden: Geen toestemming, weergegeven in het bestand met prijsgegevens als 'NC'.)
    • Verkeer waarbij een demand-side platform van derden (niet Google) een advertentie heeft weergegeven en die advertentie voor de betreffende datum is weergegeven in de property's van de uitgever. (Reden: Geen gegevens, in het bestand met prijsgegevens staat een streepje '-'.)
    • Verkeer waarbij het type van inkomsten genereren tussen adverteerder en uitgever niet op elkaar is afgestemd. Bijvoorbeeld: de adverteerder heeft betaald voor CPC, maar de uitgever is betaald voor CPM. (Reden: Geen gegevens, in het bestand met prijsgegevens staat een streepje '-'.)

Kolommen in uw bestanden met prijsgegevens

Kolomnaam Beschrijving
Aantal gebeurtenissen Het aantal gebeurtenissen dat is gekoppeld aan een bepaalde rij.
Gebeurtenis-ID Een unieke ID voor elke factureerbare advertentie. Deze waarde is uniek binnen alle bestanden.
Datum van gebeurtenis De datum waarop de gebeurtenis heeft plaatsgevonden, in ISO-indeling (JJJJ-MM-DD).
Betaald bedrag door adverteerder Het bedrag dat de adverteerder voor de advertentie heeft betaald aan het platform aan de koopzijde.
Kosten voor advertentieweergave aan koopzijde De programmatic kosten van het platform aan de koopzijde die voor de advertentie in rekening zijn gebracht aan de adverteerder.
Meten voor betaling door adverteerder De gehanteerde prijzen om de kosten voor de adverteerder te berekenen. De waarden omvatten:
  • CPC: kosten per klik
  • CPM: kosten per 1000 vertoningen
  • CPA: kosten per actie
  • CPV: kosten per weergave
  • CPD: kosten per dag
Bruto-opbrengst van veiling (mediakosten) Het bedrag van het platform aan de koopzijde dat in de veiling is betaald.
Programmatic kosten voor verkoopzijde Het bedrag van het platform aan de koopzijde waar de uitgever voor de advertentie aan heeft betaald.
Programmatic uitbetaling aan uitgever Het bedrag dat aan de uitgever is betaald voor de advertentie.
Meten voor betaling door uitgever De meting op basis waarvan de uitgever is betaald. Toegestane waarden:
  • CPC: kosten per klik
  • CPM: kosten per 1000 vertoningen
  • CPA: kosten per actie
  • CPV: kosten per weergave
  • CPD: kosten per dag
  • vCPM: kosten per 1000 zichtbare vertoningen