Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Hintadata ja siihen liittyvä avoimuus

Hintadatatiedoston avulla julkaisijat, joiden laskutusosoite on Euroopan talousalueella (ETA), voivat nähdä ETA-alueella oleville loppukäyttäjälle näkyneiden laskutettavien mainosten hintatiedot. Tiedosto on ladattavissa päivittäin pakattuna CSV-tiedostona. Hintadatatiedostoista näet, kuinka paljon sinulle on maksettu laskutettavaa mainosta kohden ja mitä maksuja mainokseen liittyy.

Kun olet pyytänyt hintadatatiedostoa, data tulee saataville 48 tunnin kuluessa. Luodut hintadatatiedostot säilytetään vähintään 60 päivän ajan. Raporttia ei luoda, jos tililtäsi ei ollut liikennettä ETA-alueella oleville loppukäyttäjille kyseisenä päivänä. 90 päivän käyttämättömyyden jälkeen sinun on otettava raportit uudelleen käyttöön.

Hyvä huomata hintadatatiedostoista:

• Hintadatatiedostossa olevassa datassa käytetään tilisi oletusvaluuttaa.
  • Voit halutessasi jakaa tapahtumatason hintadatan inventaariasi ostaville mainostajille. Hintadatan jakaminen tapahtumatasolla ei ole oletusarvoisesti käytössä. Jos sallit hintadatan jakamisen tapahtumatasolla, sivustollasi mainostavat ETA-alueen mainostajat näkevät, kuinka paljon sinulle on maksettu laskutettavaa mainosta kohden. Jos et salli hintadatan jakamista, datasi jaetaan koostettuna muiden sellaisten julkaisijoiden datan kanssa, jotka julkaisevat kyseisen mainostajan mainoksia.
    • Jos otat käyttöön koostamattoman hintadatan, Google jakaa tapahtumatason dataa huutokaupan bruttotuloista (median kustannukset), myyntipuolen ohjelmallisesta maksusta, julkaisijalle maksetusta summasta ja muista sovellettavista maksuista, jotka julkaisijalta on veloitettu laskutettavaa mainosta kohden.

Mainostajaa koskeva data, kuten mainostajan maksama hinta ja ostopuolen ohjelmallinen maksu, jaetaan vain, jos mainostaja on antanut siihen suostumuksensa. Jos mainostaja ei salli hintadatansa jakamista, data jaetaan koostettuna.

• Google ei jaa mainostajille tapahtumatason hintadataasi, kuten sinulle julkaisijana maksettua summaa ja myyntipuolen ohjelmallista maksua, ellet anna siihen suostumustasi.

Jos et salli hintadatasi jakamista, data jaetaan koostettuna muille julkaisijoille, jotka julkaisevat kyseisen mainostajan mainoksia.

• Tarvitset järjestelmänvalvojan käyttäjäroolin oikeudet, jos haluat 1) ottaa käyttöön hintadatatiedostojen vastaanottamisen, 2) ladata hintadatatiedostoja tai 3) jakaa hintadataa mainostajille.
  • Ladatuissa tiedostoissa oleva data voi poiketa tililläsi näkyvästä datasta esimerkiksi seuraavista syistä:
    • Hintadatatiedosto sisältää vain ETA-alueen laskutettavat tapahtumat.
    • Hintadatatiedosto saattaa sisältää oikaisematonta kelpaamatonta liikennettä, koska raportit luodaan päivittäin.
    • Lisää tapahtumasignaaleja on voitu vastaanottaa tiedoston luomisen jälkeen.
    • Rahallisia arvoja on pyöristetty, valuuttoja on muunnettu tai on tehty muita laskutushyvityksiä.

Hintadatatiedoston pyytäminen

Ota hintadatatiedostojen vastaanottaminen käyttöön seuraamalla alla olevia ohjeita. Halutessasi voit myös jakaa hintadatasi mainostajille.

1. Kirjaudu AdMob-tilillesi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Klikkaa Asetukset ja sitten Tili ja etsi Hinnan avoimuus ‐osio.
  3. (Valinnainen) Jos haluat pääsyn koostamattomaan hintadataan, laita päälle Hyödynnä koostamatonta hintadataa ‐asetus.
  4. (Valinnainen) Jos haluat sallia hintadatan jakamisen mainostajille, laita päälle Jaa hintadataa mainostajille ‐asetus. Tarkista ilmoituksessa olevat tiedot ja hyväksy ehdot klikkaamalla Hyväksyn.
    Hintadatan jakaminen tapahtumatasolla ei ole oletusarvoisesti käytössä. Jos sallit hintadatan jakamisen tapahtumatasolla, sivustollasi mainostavat ETA-alueen mainostajat näkevät, kuinka paljon sinulle on maksettu laskutettavaa mainosta kohden. Jos et salli hintadatan jakamista, datasi jaetaan koostettuna muiden sellaisten julkaisijoiden datan kanssa, jotka julkaisevat kyseisen mainostajan mainoksia.
  5. Klikkaa Tallenna. Kun asetukset on tallennettu, voit saada hintoihin liittyvää avoimuusdataa. Voit ladata datan tältä asetussivulta pakattuna CSV-tiedostona 48 tunnin kuluessa käyttöönotosta.

Hintadatatiedoston lataaminen

Tiedostossa oleva hintadata voi poiketa tilisi muista datalähteistä seuraavista syistä:
  • Hintadatatiedosto sisältää vain ETA-alueen laskutettavat tapahtumat.
  • Hintadatatiedosto saattaa sisältää oikaisematonta kelpaamatonta liikennettä, koska raportit luodaan päivittäin.
  • Lisää tapahtumasignaaleja on voitu vastaanottaa tiedoston luomisen jälkeen.
  • Rahallisia arvoja on pyöristetty, valuuttoja on muunnettu tai on tehty muita laskutushyvityksiä.

Näin voit ladata hintadatatiedoston:

1. Kirjaudu AdMob-tilillesi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Klikkaa Asetukset ja sitten Tili ja etsi Hinnan avoimuus ‐osio.
  3. Valitse päivämäärä, jolta haluat ladata hintadatatiedoston.
  4. Klikkaa Lataa. Hintadataraportin sisältävä pakattu CSV-tiedosto alkaa latautua.

Voit katsoa dataa avaamalla CSV-tiedoston laskentataulukko-ohjelmassa (esim. Google Sheets) tai yhteensopivassa tekstieditorissa. Hintadataa sisältävässä CSV-tiedostossa on standardista poikkeavaa muotoilua, esimerkiksi otsikko- ja tekstiosataulukko, joiden ohjelmallinen tulkitseminen saattaa edellyttää omia muutoksia.

Hintadataa sisältävien CSV‐tiedostojen lataamiseen voi mennä kauemmin, koska niissä on paljon dataa. Rivien suuren määrän vuoksi tiedostoja ei välttämättä pysty avaamaan kaikissa laskentataulukko-ohjelmissa.

Hintadatatiedoston rakenne

Hintadataraportit toimitetaan pakattuina CSV-tiedostoina, ja niissä on kaksi osaa:

• Koontiotsikkotaulukko: Koontitaulukko on yhteenveto (koonti) kaikista tapahtumista, joiden yhteydessä ei ole annettu suostumusta, ja ne on järjestetty mainostajan ja julkaisijan maksujen mittaustavan mukaan, esimerkiksi CPC-CPM tai CPM-CPM. Se ei sisällä tapahtumia, 1) jotka liittyvät kolmannen osapuolen kysyntäpuolen alustaan tai 2) joihin liittyvä mainostajan hintadata on luovutettu.

Taulukko sisältää tapahtumien määrät ryhmiteltyinä rivikohdan kaupallistamis- ja näyttötavan (esim. klikkauskohtainen tai tuhannen impression hinta) mukaan.

• Laskutettavien mainosten taulukko: Kukin taulukkorivi vastaa tapahtumaa, joka edustaa julkaisijan mittauskokonaisuuksissa näkynyttä laskutettavaa mainosta. Data kattaa vain ETA-alueen liikenteen laskutettavat mainokset. Tapahtumatason data sisältää huutokaupan bruttotulot (median kustannukset), myyntipuolen ohjelmallisen maksun, julkaisijalle maksetun summan ja muut julkaisijalta veloitetut maksut.

Osa tapahtumatason datasta sensuroidaan tai ei ole saatavilla seuraavissa tilanteissa:

• Googlen kysyntäpuolen alustalta peräisin oleva liikenne, jossa mainostajilla oli laskutusosoite ETA-alueella mutta mainostajat eivät antaneet suostumustaan hintadatan jakamiseen. (Syy: Ei suostumusta; näkyy hintadatatiedostossa merkinnällä "N.C.")
    • Googlen kysyntäpuolen alustalta peräisin oleva liikenne, jossa mainostajat eivät olleet ETA-alueella ja mainostajat julkaisivat mainoksen julkaisijan mittauskokonaisuuksissa tiettynä päivänä. (Syy: Ei suostumusta; näkyy hintadatatiedostossa merkinnällä "N.C.")
    • Liikenne, jossa kolmannen osapuolen (muun kuin Googlen) kysyntäpuolen alusta on julkaissut mainoksen ja kyseinen mainos on näkynyt julkaisijan mittauskokonaisuuksissa tiettynä päivänä. (Syy: Ei dataa; näkyy hintadatatiedostossa merkinnällä "-")
    • Liikenne, jossa mainostajan ja julkaisijan kaupallistamistyypit eivät vastanneet toisiaan. Esimerkiksi kun mainostaja on maksanut klikkauskohtaisen hinnan, mutta julkaisijalle on maksettu tuhannen impression hinta. (Syy: Ei dataa; näkyy hintadatatiedostossa merkinnällä "-")

Hintadatatiedostojen sarakkeet

Sarakkeen nimi Kuvaus
Tapahtumien määrä Tiettyyn riviin liittyvien tapahtumien määrä
Tapahtumatunnus Kunkin laskutettavan tapahtuman yksilöllinen tunniste. Arvo on yksilöllinen kaikissa tiedostoissa.
Tapahtumapäivä Tapahtumapäivä ISO-muodossa (VVVV-KK-PP)
Mainostajan maksama summa Summa, jonka mainostaja maksoi mainoksesta ostopuolen alustalle
Ostopuolen mainosnäyttömaksut Ostopuolen alustan ohjelmallinen maksu, joka mainostajalta veloitettiin mainoksesta
Mainostajan maksujen mittaustapa Mainostajalta tehtyjen veloitusten laskemiseen käytetty hinta. Mahdolliset arvot:
  • CPC – klikkauskohtainen hinta
  • CPM – tuhannen impression hinta
  • CPA – toimintakohtainen hinta
  • CPV – katselukertakohtainen hinta
  • CPD – päiväkohtainen hinta
Huutokaupan bruttotulot (median kustannukset) Summa, jonka ostopuolen alusta maksoi huutokaupassa
Myyntipuolen ohjelmallinen maksu Summa, jonka julkaisija maksoi mainoksesta myyntipuolen alustalle
Julkaisijan saama ohjelmallinen maksu Summa, joka julkaisijalle maksettiin mainoksesta
Julkaisijan maksujen mittaustapa Julkaisijan saaman korvauksen mittaustapa. Mahdolliset arvot:
  • CPC – klikkauskohtainen hinta
  • CPM – tuhannen impression hinta
  • CPA – toimintakohtainen hinta
  • CPV – katselukertakohtainen hinta
  • CPD – päiväkohtainen hinta
  • vCPM – tuhannen näkyvän impression hinta