Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Sovellukset

Attribution Reporting API (Android) ja AdMob

Mikä on Attribution Reporting API?

Privacy Sandboxin tavoitteena on luoda teknologioita, jotka tarjoavat yksityisyydensuojaa verkossa sekä työkaluja yrityksille ja kehittäjille menestyvän digitaalisen liiketoiminnan luomiseen. Näin verkko pysyy avoimena kaikille. Privacy Sandbox on hanke, joka kokoaa toimialan laajapohjaisia ideoita testattavaksi, kommentoitavaksi ja iteroitavaksi.

Yksi Androidissa testattavista Privacy Sandbox ‑ehdotuksista on nimeltään Attribution Reporting API. Tällä hetkellä mobiiliattribuutio- ja mittausratkaisuissa käytetään usein kolmansien osapuolten käyttäjätunnisteita, esimerkiksi mainostunnusta. Attribution Reporting APIn tarkoituksena on parantaa käyttäjien yksityisyyttä poistamalla riippuvuus eri toimijoiden yhteisiin käyttäjätunnisteisiin sekä tukea attribuutio- ja konversiomittausta eri sovelluksissa ja verkossa.

Näin AdMob aikoo tukea Attribution Reporting APIa

Kun käyttäjätapahtumia (esimerkiksi klikkauksia tai katselukertoja) on saatavilla, GMA SDK yhdistää ne mainostajan määrittämiin triggereihin ja lähettää sitten tapahtumatasoisia koontiraportteja Attribution Reporting APIn kautta. Attribution Reporting API tulee automaattisesti käyttöön julkaisijoille GMA SDK 22.4.0:ssa ja sitä uudemmissa versioissa.

Vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä AdMob aloitti Attribution Reporting APIn testauksen mainospyynnöissä pienessä osassa liikennettä. Testillä varmistetaan, että järjestelmät toimivat suunnitellusti. Testauksen ei odoteta vaikuttavan julkaisijoiden tuloihin tai tuloksiin.

Julkaisijoiden asetukset Attribution Reporting APIssa

AdMobia koskevia suunnitelmia ei ole vielä lyöty lukkoon, ja kuulisimme mielellämme, millaisista asetuksista olisi julkaisijoille hyötyä. Julkaisijat voivat myös tässä vaiheessa halutessaan kieltäytyä Attribution Reporting APIn käytöstä.

Attribution Reporting APIn käytöstä kieltäytyminen

Jos haluat jättäytyä pois AdMobin Android Attribution Reporting API ‑testauksesta, katso Androidin ohjeista, miten voit estää lupien yhdistämisen.