På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Appar

Topics API (Android) och AdMob

Vad är Topics API?

Målet med initiativet Privacy Sandbox är att skapa teknik som skyddar människors integritet online samtidigt som företag och utvecklare får de verktyg de behöver för att utveckla framgångsrika digitala företag. Det här medverkar till att hålla webben öppen och tillgänglig för alla. Privacy Sandbox är ett fortgående arbete som kombinerar idéer från hela branschen för att skapa nya förslag som sedan testas, kommenteras och itereras.

En av de Privacy Sandbox-funktioner som testas i Android är Topics. När användare väljer bort tredjepartsidentifierare behöver annonsörer nya sätt att nå kunder med relevanta annonser. Topics är ett nytt och integritetsskyddande sätt att göra just det.

Med Topics API kan en användares enhet härleda ämnen (som ”Flygresor”, ”Strategispel” eller ”BBQ och grillning”) som sannolikt intresserar en användare utifrån de appar som hen använde på sin enhet under en period, kallad epok, som för närvarande föreslås vara en vecka. Ämnet under varje epok väljs ut slumpmässigt bland användarens fem populäraste ämnen under den tidsperioden.

Så visar AdMob annonser med Topics API

När det är tillgängligt hämtar GMA SDK ämnen från Topics API och skickar med dem i budförfrågningar. Topics API aktiveras automatiskt för utgivare med GMA SDK 22.4.0 eller senare.

Under fjärde kvartalet 2023 inledde AdMob en första testning av Topics globalt på annonsförfrågningar i en liten andel av trafiken. Syftet med detta inledande test är att kontrollera att våra system fungerar som avsett.

Utgivarkontroller för Topics API

Vi arbetar fortfarande med produktplanerna för AdMob och tar gärna emot feedback från utgivare om vilka typer av kontroller som kan vara användbara. Tills vidare kan utgivare välja bort Topics API.

Välja bort Topics API

Om du vill inte vill delta i AdMobs testning av Topics API för Android kan du läsa om hur du förhindrar att behörigheter slås samman i anvisningarna för Android.