Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

App-extensie

Topics API (Android) en AdMob

Wat is de Topics API?

Het Privacy Sandbox-initiatief is bedoeld om webtechnologieën te maken die de online privacy van mensen beschermen en bedrijven en ontwikkelaars de tools bieden om succesvolle digitale bedrijven op te bouwen, waardoor het web open en toegankelijk blijft voor iedereen. De Privacy Sandbox is een doorlopend initiatief dat ideeën uit de hele branche combineert tot nieuwe voorstellen die worden getest, becommentarieerd en herhaald.

Topics is een van de Privacy Sandbox-voorstellen die worden getest in Android. Als gebruikers zich afmelden voor ID's van derden, hebben adverteerders nieuwe manieren nodig om klanten te bereiken met relevante advertenties. Topics is een nieuwe, privacybeschermende manier om dit te doen.

Met de Topics API kan een apparaat van een gebruiker onderwerpen (zoals vliegreizen, strategiegames of barbecue en grillen) afleiden op basis van de apps die gedurende een bepaald tijdvak (nu is het voorstel 1 week) op een apparaat zijn gebruikt. Het onderwerp dat voor elk tijdvak wordt gekozen, wordt willekeurig geselecteerd uit de top 5 onderwerpen van de gebruiker voor die periode.

Hoe AdMob advertenties toont met de Topics API

Indien beschikbaar haalt de GMA SDK onderwerpen op via de Topics API en geeft die onderwerpen door in biedingsverzoeken. De Topics API wordt automatisch aangezet voor uitgevers op GMA SDK 22.4.0 of hoger.

In het 4e kwartaal van 2023 begon AdMob wereldwijd met de 1e test van de Topics API aan de hand van advertentieverzoeken voor een klein percentage van het verkeer. Deze 1e test is bedoeld om na te gaan of onze systemen werken zoals bedoeld.

Beheeropties voor uitgevers voor de Topics API

We werken nog aan de AdMob-productabonnementen en we staan open voor feedback van uitgevers over beheeropties die nuttig kunnen zijn. In de tussentijd kunnen uitgevers de Topics API uitzetten.

Afmelden voor de Topics API

Als u zich wilt afmelden voor de AdMob-tests van de Topics API van Android, volgt u de instructies van Android om te voorkomen dat rechten worden samengevoegd.