Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Programmabeleid van AdMob en AdSense

Veelgestelde vragen over ongeldig verkeer

We begrijpen dat u er alles aan wilt doen om ongeldige activiteit te voorkomen en de goede reputatie van uw account te behouden. Hieronder vindt u de meest voorkomende problemen en vragen van uitgevers:

Tip: Als u uw antwoord hier niet kunt vinden, raden we u aan uw vraag te stellen aan de Google AdMob-community.

Ik heb per ongeluk op mijn eigen advertenties geklikt. Is dit een probleem voor mijn account?

Hoewel uitgevers niet op hun eigen advertenties mogen klikken, om welke reden dan ook, begrijpen we dat het per ongeluk kan gebeuren. Daarom is het niet nodig het iedere keer aan ons te melden als u op een eigen advertentie klikt. We garanderen u dat alle geldige klikken en vertoningen aan uw account worden betaald.

Ik heb ongebruikelijke klikactiviteit in mijn account vastgesteld. Hoe bescherm ik mezelf tegen ongeldige activiteit?

Als u vermoedt dat een bezoeker van uw app ongeldige activiteit heeft opgeleverd, raden we u aan de logboeken van uw app te checken op verdachte activiteit. Geef daarna uw bevindingen aan ons door. Aan de hand van deze informatie kunnen we eventuele problemen oplossen. Zoals uiteengezet in onze Algemene Voorwaarden bepaalt Google naar eigen goeddunken wanneer er sprake is van ongeldige activiteit.

U kunt ook onze tips en richtlijnen bekijken om de goede reputatie van uw account te behouden.

Ten slotte willen we u laten weten dat we uw situatie in de gaten houden en dat alle geldige klikken en vertoningen aan uw account worden betaald.

Kan ik mijn eigen app bekijken zonder ongeldige vertoningen te veroorzaken?

Ja, u kunt uw eigen app bekijken zonder ongeldige vertoningen te veroorzaken. Als u alleen uw app bekijkt, heeft dit geen negatieve invloed op de goede reputatie van uw account. Wat u niet moet doen, is op uw advertenties klikken en uw pagina's herhaaldelijk opnieuw laden. We nemen ongeldige klikken en vertoningen zeer serieus en hebben een team van specialisten en geautomatiseerde systemen om ongebruikelijke activiteit te markeren en te controleren.

Ik verwacht een aanzienlijke toename van het verkeer naar mijn app. Moet ik dit melden?

We begrijpen dat het verkeer naar uw app om verschillende redenen aanzienlijk kan toenemen en dat u ons hiervan op de hoogte wilt stellen. Maar u hoeft ons niet te informeren over een toename van activiteit, want we controleren voortdurend alle klikken en vertoningen van Google-advertenties om misbruik van het programma te voorkomen. We houden uw situatie in de gaten en alle geldige klikken en vertoningen worden aan uw account betaald.

In mijn rapporten staan klikken op mijn advertenties maar geen inkomsten. Wat is er aan de hand?

Misschien bevat uw account klikken of vertoningen die ons controlesysteem aanmerkt als ongeldig. Zoals u misschien weet, controleert Google klikken op Google-advertenties om misbruik van het programma te voorkomen, ter bescherming van de belangen van onze uitgevers en onze adverteerders. De eigen technologie van Google analyseert alle advertentieklikken voor ongeldige activiteit die is bedoeld om de klikken van een adverteerder of de inkomsten van een uitgever kunstmatig te verhogen. Klikken die ons controlesysteem als ongeldig beschouwt, worden in uw rapporten opgenomen.

Uitgevers krijgen geen opbrengst voor ongeldige klikken, dus soms kan het gebeuren dat u klikken ziet zonder bijbehorende opbrengst. We garanderen u dat alle geldige klikken en vertoningen aan uw account worden betaald.

Kan ik de video's van advertenties in mijn app bekijken?

U kunt de video's van advertenties in uw app bekijken door op de knop Afspelen te klikken. Deze klikken worden niet meegeteld als klikken in uw rapporten. We tellen alleen klikken die een gebruiker naar de site van de adverteerder leiden, waaronder klikken op de zichtbare URL of op de video terwijl deze wordt afgespeeld.