Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Välitys

AdMob-välitysryhmät

Mitä AdMob-välitys tarkoittaa?

Välitys on AdMobin ominaisuus, jonka avulla voit hallinnoida kaikkia sovelluksiisi mainoksia syöttäviä mainoslähteitä yhdestä paikasta. Välityksen avulla voit lähettää saapuvia mainospyyntöjä useisiin mainoslähteisiin. Se auttaa löytämään parhaat mahdolliset mainoslähteet pyyntöjen täyttämistä varten. Välitys määrittää kaikkien mainoslähteiden sijoitukset optimoidun tehokkuuden perusteella ja pyrkii näin maksimoimaan tulosi välitysryhmien avulla.

Mitä välitysryhmät ovat?

Välitysryhmät ovat kohdistusasetusten yhdistelmiä, jotka auttavat optimoimaan mainosyksikköjesi tulot. Voit luoda välitysryhmät etukäteen ja lisätä mainosyksiköt ja mainoslähteet myöhemmin. Halutessasi voit myös luoda nämä kaikki kerralla. Sinun ei tarvitse valita välitysasetuksia erikseen jokaiselle mainosyksikölle, vaan voit asettaa ne välitysryhmille ja lisätä sitten mainosyksiköt haluamiisi ryhmiin.

Pääset välitysryhmien sivulle kirjautumalla AdMob-tilillesi ja klikkaamalla sivupalkista Välitys.

Kun olet ottanut välityksen käyttöön AdMobissa, voit ottaa sen käyttöön sovelluksissasi seuraamalla Google Developers ‑oppaan ohjeita (Android, iOS).

Inspiroidu. Lue lisää siitä, miten AdMobin käyttäjä sai vetoapua tulojen kerryttämiseen AdMob-välityksellä.

Miten välitysryhmät toimivat?

Kun mainosyksikkö lähettää mainospyynnön AdMobiin, AdMob-välitys tutkii pyyntöä ja vertaa sitä määrittämiesi välitysryhmien kohdistusasetuksiin.

• Jos pyyntö vastaa yhden välitysryhmän kohdistusta, tämä ryhmä täyttää mainospyynnön näyttämällä mainoksen jostakin siihen kuuluvasta mainoslähteestä.
  • Jos pyyntö vastaa useampia välitysryhmiä, AdMob päättää niiden prioriteettien perusteella, mikä ryhmä täyttää pyynnön. Välitysryhmien ristiriitoja kannattaa mahdollisuuksien mukaan välttää.
  • Jos pyyntö ei vastaa yhtäkään välitysryhmää, se täytetään AdMobin oletusarvoisella ryhmällä.
Huom. Välitysryhmissä ei käytetä waterfall-välitystä tai ketjutusta. Jos mainospyyntöä ei voida liittää mihinkään välitysryhmään, AdMobin oletusryhmä täyttää sen. Waterfall-välitystä käytetään kuitenkin välitysryhmän mainoslähteisiin kuuluvissa mainosverkostoissa, kun mainospyyntöä yritetään täyttää.

Esimerkki

Julkaisija lisää bannerimainosyksiköitä Android-pelisovellukseen

Julkaisija on tehnyt Android-pelisovelluksen ja haluaa lisätä siihen 10 bannerimainosyksikköä. Suurin osa sovelluksen käyttäjistä on japanilaisia. Siksi julkaisija haluaa käyttää välitysryhmää voidakseen hallinnoida sen avulla mainoslähteitä, jotka välittävät mainoksia käyttäjille Japanissa.

Julkaisija luo ensin kaikki 10 mainosyksikköä AdMobissa.

Tämän jälkeen julkaisija luo yhden välitysryhmän. Julkaisija käyttää seuraavia asetuksia:
  • Muoto: Banneri
  • Alusta: Android
  • Nimi: Japanilaiset bannerimainokset
  • Sijainti: Japani

Julkaisija lisää kaikki 10 mainosyksikköä välitysryhmään. Sitten julkaisija määrittää mainoslähteiksi useita Japanissa hyvin toimivia kolmannen osapuolen mainosverkostoja ja tallentaa välitysryhmän.

Lopuksi julkaisija ottaa mainosyksiköt ja välityksen käyttöön sovelluksessaan.

Mitä välitysryhmän prioriteetti tarkoittaa?

Prioriteetin avulla voit kertoa AdMobille, mikä välitysryhmä on muita tärkeämpi tulotavoitteidesi kannalta. Jos mainospyynnön täyttämiseen voidaan käyttää useita välitysryhmiä, AdMob päättää Prioriteetti-sarakkeen arvon perusteella, mikä ryhmä täyttää pyynnön.

Muista seuraavat asiat prioriteettia valitessasi:

• Jos useampi kuin yksi välitysryhmä vastaa mainospyynnön kohdistusta (sijaintia, alustaa jne.), pyynnön täyttäjäksi valitaan välitysryhmä, jolla on suurin prioriteetti (eli pienin numero).
  • Suurin mahdollinen prioriteetti on 1.
  • Pienin mahdollinen prioriteetti on luomiesi välitysryhmien määrää vastaava luku. Jos olet luonut esimerkiksi viisi välitysryhmää, pienin mahdollinen prioriteetti on viisi. Jos asetat prioriteetiksi kahdeksan, arvoksi tulee automaattisesti viisi.

Kun mainospyyntö vastaa välitysryhmää, mainospyyntö käy waterfall-välityksen avulla läpi kyseisen ryhmän mainoslähteet.

Esimerkki

Mainospyyntö kanadalaiselta Android-käyttäjältä

AdMobiin tulee mainospyyntö Android-käyttäjältä Kanadan Vancouverista. Mainospyyntö vastaa kolmea julkaisijan välitysryhmää:

• Bannerimainokset Androidille Pohjois-Amerikassa (prioriteetti 3, käyttää InMobi-, Flurry- ja AdMob-verkostoa)
  • Bannerimainokset Androidille maailmanlaajuisesti (prioriteetti 5, käyttää AdFalcon-, Flurry- ja AdMob-verkostoa)
  • Bannerimainokset Androidille Kanadassa (prioriteetti 1, käyttää Flurry-, Chartboost- ja AdMob-verkostoa)

Mainoksen toimittajaksi valitaan välitysryhmä "Bannerimainokset Androidille Kanadassa", koska sen prioriteetti on 1, minkä vuoksi se menee muiden ryhmien edelle. Mainospyyntö käy waterfall-välityksen avulla läpi välitysryhmän mainoslähteet: Flurry ja sitten Chartboost ja sitten AdMob-verkosto.

Miten hintatarjous- ja waterfall-lähteet toimivat samassa välitysryhmässä?

Jos käytät samassa välitysryhmässä sekä hintatarjous- että waterfall-mainoslähteitä, kyseessä on hybridimääritys. Kun mainospyyntö vastaa välitysryhmää, hintatarjoushuutokauppa tapahtuu reaaliajassa. Huutokaupan jälkeen sen voittanut hintatarjouslähde sijoitetaan waterfall-välitykseen waterfall-lähteiden joukkoon.

Jos huutokaupan voittanut hintatarjouslähde sijoittuu waterfall-välityksessä ensimmäiseksi, se saa mahdollisuuden toimittaa mainoksen. Jos hintatarjouslähteen todellinen tuhannen impression hinta (eCPM) ei ole waterfall-välityksen korkein, waterfall-lähteitä kutsutaan ensin.

Esimerkki

Esimerkki avoimesta huutokaupasta ja waterfall-lähteistä välitysryhmässä

Tässä esimerkissä Exchange B voittaa hintatarjoushuutokaupan 4 dollarin tarjouksellaan. Se sijoitetaan waterfall-välitykseen eCPM-hinnan perusteella. Verkosto 1:n todellinen tuhannen impression hinta (5 euroa) on kuitenkin korkeampi kuin Exchange B:n voittohintatarjous. Niinpä Exchange B sijoitetaan waterfall-välityksessä toiseksi.

Tästä eteenpäin waterfall toimii normaalilla tavalla. Network 1 toimittaa mainoksen, jos sillä on sellainen. Jos Network 1:llä ei ole mainosta, Exchange B saa mahdollisuuden toimittaa mainoksen.

Välitysryhmien välisten ristiriitojen välttäminen

Ristiriitoja voi välttää hyvällä suunnittelulla. Jos yksi välitysryhmä on kohdistettu tiettyyn maahan, alueeseen, alustaan tai mainosmuotoon, kannattaa harkita kyseisen kohteen rajaamista pois muista välitysryhmistä.

Yllä olevan esimerkin julkaisija oli jo luonut kanadalaisten Android-käyttäjien bannerimainospyyntöihin erikoistuneen ryhmän. Ristiriita ryhmien välillä olisi voitu välttää rajaamalla Kanada pois muista Android-käyttäjien bannerimainosten välitysryhmistä.

Todennäköisesti ristiriitoja kuitenkin syntyy silloin tällöin, jos mainoslähteiden hallintaan käytetään useita välitysryhmiä. Välitysryhmille sopivan tärkeysjärjestyksen päättäminen on tärkeää, jotta AdMob voi pyrkiä maksimoimaan välitysryhmien tuoton.

AdMobin oletusryhmä

Useimmissa tapauksissa AdMobin vastaanottamia mainospyyntöjä vertaillaan välitysryhmiin ja vaatimuksia vastaava ryhmä täyttää pyynnön. Jotkut mainospyynnöt eivät kuitenkaan vastaa ainuttakaan välitysryhmää.

AdMobin oletusarvoinen ryhmä yrittää täyttää automaattisesti sellaiset mainospyynnöt, jotka eivät vastaa ainuttakaan välitysryhmää. Sen mainokset tulevat suoraan AdMob-verkostosta.

AdMobin oletusarvoinen ryhmä on luotu valmiiksi Välitysryhmät-välilehdelle.

Esimerkki

Julkaisija luo välitysryhmiä tietyille sijainneille
Julkaisija on luonut AdMobissa seuraavat kuusi välitysryhmää:
  • Välimainokset Android-käyttäjille Suomessa
  • Välimainokset iOS-käyttäjille Suomessa
  • Välimainokset Android-käyttäjille Norjassa
  • Välimainokset iOS-käyttäjille Norjassa
  • Välimainokset Android-käyttäjille Ruotsissa
  • Välimainokset iOS-käyttäjille Ruotsissa

Kaikissa kuudessa välitysryhmässä rajataan pois sijainnit muissa maissa.

Käytettäessä sovellusta iOS-laitteella Suomessa luodaan välimainospyyntö, jonka välitysryhmä "Välimainokset iOS-käyttäjille Suomessa" täyttää.
Entä jos välimainospyyntö tuleekin Android-käyttäjältä Tanskasta? Mainospyyntö ei vastaa mitään näistä ryhmistä, joten niiden sijasta pyynnön täyttää AdMobin oletusryhmä.