På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Medling

Skapa en anpassad händelse

Med anpassade händelser kan du ställa in vattenfallsmedling för en annonskälla som inte är en annonskälla som stöds. Först måste du implementera en adapter för anpassad händelse för annonskällan som du vill integrera. Följ anvisningarna för Android eller iOS

Följ sedan de här anvisningarna för att lägga till den anpassade händelsen i medlingsgruppen:

Obs! Du kan bara skapa en anpassad händelse en gång. Om du vill använda flera anpassade händelser kan du lägga till ytterligare mappningar i den anpassade händelsen.
  1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Medling i sidofältet.
  3. Klicka på fliken Vattenfallskällor
  4. Klicka på Skapa annonskälla
  5. Klicka på Lägg till anpassad händelse
  6. Klicka Lägg till mappning. Om du vill inkludera flera anpassade händelser måste du konfigurera ytterligare mappningar.
  7. Lägg till mappningsinformationen och ett mappningsnamn. Ange ett klassnamn (obligatoriskt) och en parameter (valfritt) för varje annonsenhet. Vanligtvis innehåller den valfria parametern en identifierare som används av den anpassade händelsen för att läsa in annonser.
    Obs! Om din klass är implementerad i Swift måste du inleda klassnamnet med namnet på dess app/ramverksmodul (till exempel appName.className).
  8. Klicka på Spara.
  9. Följ anvisningarna i Googles utvecklarhandbok för Android eller iOS för att implementera anpassade händelser i appen. Tänk på att använda samma namn, klasser och parametrar som du använde när du skapade dem i AdMob. Om du inte gör klart det här steget kan de anpassade händelserna inte tillgodose inkommande annonsförfrågningar.

Lägga till en anpassad händelse i en medlingsgrupp

När du har skapat den anpassade händelsen kan du lägga till den i en medlingsgrupp. Läs om hur du skapar en ny medlingsgrupp eller följ anvisningarna nedan för att lägga till din annonskälla i en befintlig medlingsgrupp:

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Medling i sidofältet.
  3. Gå till fliken Medlingsgrupp och klicka på medlingsgruppen där du lägger till annonskällan.
  4. Klicka på Lägg till anpassad händelse i tabellen Vattenfallsannonskällor.
  5. Ge händelsen en beskrivande etikett.
  6. Ange en manuell eCPM för den anpassade händelsen. Denna eCPM används för att dynamiskt placera händelsen i medlingsvattenfallet där den konkurrerar med andra annonskällor om att tillgodose annonsförfrågningar.
  7. Klicka på Fortsätt.
  8. Välj en befintlig mappning som ska användas för den anpassade händelsen eller klicka på Lägg till mappning för att skapa en ny mappning. För att kunna använda flera anpassade händelser måste du skapa ytterligare en mappning för varje anpassad händelse.
  9. Klicka på Klart.
  10. Klicka på Spara. Medlingsgruppen sparas.