På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Medling

Skapa en vattenfallsannonskälla

Vattenfallsannonskällor utgår från ett eCPM som angetts av användaren eller från information om tidigare resultat för att avgöra ordningsföljden i medlingsvattenfallet. Du kan välja att ange annonskällans eCPM manuellt eller aktivera optimering som gör att AdMob dynamiskt kan placera annonskällan i medlingsvattenfallet utifrån tidigare data.

Så här skapar du en vattenfallsannonskälla:

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Medling i sidofältet.
  3. Klicka på fliken Vattenfallskällor
  4. Klicka på Skapa annonskälla
  5. Välj annonskällan som du vill ställa in på listan som visas. Läs mer om de annonskällor som är tillgängliga för vattenfallsmedling.
  6. Klicka på Nästa
  7. Om annonskällan har stöd för optimering:
    1. Ange användaruppgifter för annonskällan. Du måste ange användaruppgifter för att kunna se rapportdata från annonskällan i dina AdMob-rapporter. Om du anger användaruppgifter kan du även optimera annonskällan i en medlingsgrupp.
    2. Kontrollera och markera kryssrutan Auktorisering för att ge AdMob och Google tillstånd att komma åt, hantera, hämta och analysera data med anknytning till dina konton hos annonskällan och för att intyga att auktoriseringen och åtkomsten inte bryter mot några av dina avtal med tredje parter. När du har auktoriserat annonskällan behöver du inte göra det igen.
    3. Klicka på Spara.
  8. Lägg till mappningsuppgifterna för annonsenheterna. Du kan hoppa över det här steget genom att klicka på Hoppa över och lägga till uppgifterna senare.

Om du vill anropa den här annonskällan från tredje part flera gånger i en medlingsgrupp måste du skapa ytterligare mappningar för varje instans av annonskällan.

9. Klicka på Spara.

Lägga till annonskällan i en medlingsgrupp

När du har konfigurerat annonskällan och mappat annonsenheterna kan du lägga till annonskällan i en medlingsgrupp. Läs om hur du skapar en ny medlingsgrupp eller följ anvisningarna nedan för att lägga till din annonskälla i en befintlig medlingsgrupp:

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Medling i sidofältet.
  3. Gå till fliken Medlingsgrupp och klicka på medlingsgruppen där du lägger till annonskällan.
  4. Klicka på Lägg till annonskälla i tabellen Vattenfallsannonskällor.
  5. Leta reda på en annonskälla på listan eller börja skriva annonskällans namn i sökrutan. Klicka på Välj vid annonskällan du vill lägga till.
  6. Om annonskällan har stöd för optimering är optimeringsreglaget påslaget som standard. Om du inte vill optimera annonskällan kan du inaktivera optimering genom att klicka på reglaget.
  7. Ange en manuell eCPM.
    • För optimerade annonskällor används detta eCPM-värde för att ordna annonskällan medan AdMob samlar in tillräckligt med tidigare data för optimering. Efter att annonskällan har optimerats används det optimerade eCPM-värdet för att ordna annonskällan.
    • För annonskällor utan optimering används eCPM-värdet för att ordna annonskällan i medlingsvattenfallet.
  8. Klicka på Fortsätt.
  9. Välj en befintlig mappning för din annonsenhet eller klicka på Lägg till ytterligare mappning för att skapa en ny mappning. Om du inte har ställt in några mappningar ännu kan du klicka på Lägg till mappning
  10. Klicka på Klart.
  11. Klicka på Spara. Medlingsgruppen sparas.