Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Raportit

Datan ajantasaisuus

Kun tutkit AdMob-raportteja, muista ottaa huomioon, kuinka nopeasti mainostoiminta päivittyy niihin. Mainostoimintadata ei ole saatavilla heti, ja osa mittareista päivittyy vain kerran päivässä.

Tuloksia analysoidessa on hyvä pitää mielessä, että viimeisin toimintadata ei välttämättä vielä näy. Tämä koskee etenkin kolmannen osapuolen waterfall-rajapinnoista peräisin olevaa tulosdataa.

Näin se toimii

Useimmat raportit ja mittarit päivittyvät jatkuvasti, mutta joidenkin käsittelyyn menee kauemmin tai ne lasketaan vain kerran päivässä (ei jatkuvasti).

Osa raporteista käsitellään päivittäin samaan paikalliseen aikaan kaikilla aikavyöhykkeillä. Ota oma aikavyöhykkeesi huomioon, kun arvioit, milloin mittarit ovat valmiita.

AdMobin ja kolmannen osapuolen mittarit

Raporttidatan ajantasaisuutta arvioitaessa on hyvä tietää, että osa mittareita on peräisin AdMobista ja osa kolmannen osapuolen lähteistä. Kolmannen osapuolen datalle ei ole omaa mittaria, mutta datan ajantasaisuus riippuu mainoslähteestä.

Esimerkki: "Arv. tulot" ja "Havaittu todellinen tuhannen impression hinta" ‑mittarit sisältävät sekä AdMobin että kolmannen osapuolen dataa. Jos mainoslähde on AdMob-verkosto, mittarit ovat Google-dataa ja viive on lyhin mahdollinen. Jos mainoslähde on kolmannen osapuolen verkosto, mittarit noudetaan kolmannen osapuolen rajapinnoista, mihin menee kauemmin. Lue lisää viiveestä.

Useimmissa tapauksissa AdMob-mittareiden (esim. klikkaukset ja impressiot) päivittymiseen menee noin neljä tuntia.

Valmiista mainostoimintaraporteista voit katsoa kolmannen osapuolen waterfall-lähteiden mainostulosdataa. Toisin kuin hintatarjouslähteiden kohdalla AdMobin on noudettava waterfall-data kolmansien osapuolten raportointirajapinnoista, joten viive voi olla huomattava silloin, kun mainostulosdataa haetaan näistä lähteistä.

Huom. Jos Mainoslähde-ulottuvuus ei sisälly raporttiin, näet datalähteiden keskiarvon, johon myös vaikuttaa kolmannen osapuolen datan viive.

Huomaathan, että kolmannen osapuolen datan viive voi vaihdella verkoston mukaan. Tämä tarkoittaa, että näet waterfall-mainostulosdataa eri mainoslähteistä eri aikaan sen mukaan, miten kolmannen osapuolen mainoslähteet käsittelevät dataa.

Saatat huomata, että joissakin kolmannen osapuolen lähteiden mittareissa on huomattava viive. Esimerkiksi mainoslähde A voi laskea mainostulosdatan neljän tunnin välein. Mainoslähde B taas voi laskea datan kerran päivässä noin klo 21.00.

Katso lisätietoa viivetaulukosta.

Viiveet

Tässä taulukossa eritellään mainoslähteisiin liittyvät viiveet ja se, milloin data päivittyy raportteihin.

Mainoslähde Milloin data on valmiina
AdMob AdMob-data päivittyy yleensä neljän tunnin välein.
Hintatarjoukset Hintatarjousdata päivittyy yleensä neljän tunnin välein.
Waterfall

Saatat huomata, että joissakin kolmannen osapuolen lähteiden mittareissa on huomattava viive. Datan odotettu ajantasaisuus riippuu siitä, kuinka usein kolmannen osapuolen waterfall-mainoslähteiden dataa noudetaan kolmannen osapuolen rajapinnoista.

Kolmannen osapuolen mainoslähteiden viiveet:

• Nopein: 8 tuntia
  • Keskiverto: 12 tuntia
  • Hitain: 24 tuntia

Oikaisut

Tuore data voi muuttua hieman ennen sen viimeistelyä. Datasi voi näyttää vaillinaiselta muutaman ensimmäisen tunnin ajan.

Mittarit saattavat toisinaan päivittyä esimerkiksi seuraavista syistä:

• kelpaamattoman toiminnan pohjalta tehdyt oikaisut
  • virheenkorjaukset.

Jos maksettaviin tapahtumiin (tuloihin) tehdään oikaisuja seuraavassa kuussa, ne näkyvät maksuoikaisuina.