På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Betalningsinformation

Verifiera din identitet

För att kunna fortsätta visa annonser och ta emot betalningar från Google AdMob måste du verifiera din identitet. Syftet med detta är att bekräfta att din kontoinformation är korrekt och att skydda dig mot bedrägeri.

Obs! Du blir inte ombedd att verifiera din adress via pinkod förrän du har verifierat din identitet.
Du har 45 dagar på dig att skicka in nödvändiga handlingar i ditt konto från att vi ber dig verifiera din identitet. Om du inte har tillhandahållit handlingarna eller om vi inte har kunnat verifiera din identitet utifrån de handlingar du har skickat in efter 45 dagar slutar vi visa annonser på dina sidor.

Verifiera din identitet

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Betalningar i sidofältet.
  3. Klicka på fliken Verifiering.
  4. Klicka på Vidta åtgärd i avsnittet Identitetsverifiering.
  5. Följ anvisningarna och skicka in handlingarna.
Obs! Det kan ta några dagar att verifiera informationen.  Du kan kontrollera statusen i avsnittet Identitetsverifiering.

Skicka in dina handlingar

Här följer några tips om dina id-handlingar:

• Se till att alla handlingar innehåller samma fullständiga namn.
  • Skicka in handlingar som är aktuella och inte har förfallit.
  • Skanna in hela handlingen. Bilden ska vara läslig och i fokus.
  • Undvik reflexer.
  • Ofullständiga eller delvis dolda handlingar och mörka eller suddiga foton godkänns inte.
  • Uppladdning av andra handlingar eller foton än en id-handling kan leda till att kontot tillfälligt stängs av.

Krav på handlingar för enskilda konton

Din id-handling måste vara en giltig legitimation, till exempel pass, nationellt/delstatligt id, körkort eller uppehållstillstånd.

Krav på handlingar för företagskonton

• organisationsbevis
  • giltig fotolegitimation för ombud

Obs! Ditt organisationsbevis måste

• göra det möjligt för Google att kontrollera att organisationen existerar för närvarande. Utgångna handlingar eller handlingar som indikerar att organisationen inte (längre) existerar godtas inte.
  • ha utfärdats av en utfärdande myndighet, det vill säga en federal/delstatlig/kommunal myndighet, offentlig myndighet (till exempel skattemyndighet, värdepappers- och börskommission), handelskammare, företagsregister eller liknande. Detta inkluderar inte vatten-, gas- eller elräkningar, kontoutdrag, försäkringsutdrag eller hyresavtal.

Om vi inte kan verifiera din identitet

Ibland kan vi inte verifiera din identitet med hjälp av handlingarna du skickar in. Det kan bero på att bilden är suddig eller oläslig. Vi meddelar dig om detta händer och ber dig skicka in handlingarna igen.

Av säkerhetsskäl tillåter vi bara ett begränsat antal verifieringsförsök. Om du har gjort för många försök rekommenderar vi att du använder vårt felsökningsverktyg för identitetsverifiering.

Obs! Vi kan inte häva betalningsspärren i ditt konto förrän vi har verifierat din identitet.

Varför ditt id inte godtogs och hur du kan åtgärda problemet

Utöka alla  Komprimera alla
Namnet på handlingen stämmer inte överens med namnet på din profil
Kontrollera att namnet i ditt konto är korrekt. Ändra namnet i ditt konto om det inte stämmer innan du skickar in ditt id igen.
Landet i handlingen matchar inte landet i din profil
Vi kan bara verifiera id:n som överensstämmer med landet i betalningsprofilen. Om du har ett giltigt id som överensstämmer med namnet i ditt konto men har utfärdats i ett annat land än landet i betalningsprofilen kan du använda felsökningsverktyget för identitetsverifiering.
Den inskickade handlingen var ogiltig
Skicka in en giltig handling som har utfärdats av en behörig myndighet. Vi godkänner pass, körkort och nationella identitetskort.
Den inskickade typen av handling stöds inte
Vårt system godtar följande handlingar: pass, körkort och nationellt identitetskort.
Din företagsinformation gick inte att verifiera
Kontrollera att företagsnamnet i ditt konto överensstämmer med namnet i det officiella registreringsdokumentet. Om namnet inte stämmer ska du ändra företagsnamnet i ditt konto innan du skickar in ditt id igen.
Det gick inte att verifiera din företagsadress
Kontrollera att företagsadressen i ditt konto stämmer överens med adressen i det officiella registreringsdokumentet. Om adresserna inte matchar måste du ändra adressen i ditt konto innan du skickar in ditt id igen.
En del av handlingen syntes inte
Se till att hela handlingen kommer med i bilden. Bilden ska vara läslig, i fokus och fri från reflexer.
Handlingen var dåligt belyst och oläslig
Ta ett nytt foto av handlingen. Bilden ska vara läslig, i fokus och fri från reflexer.
Det finns ljusreflektioner på den skannade handlingen
Ta ett nytt foto av handlingen. Bilden ska vara läslig, i fokus och fri från reflexer.
Fotot på handlingen var suddigt
Ta ett nytt foto av handlingen. Bilden ska vara läslig, i fokus och fri från reflexer. Se till att hela handlingen kommer med i bilden.
Fotot på handlingen är för litet
Ta ett nytt foto av handlingen. Bilden måste vara tillräckligt stor för att vi ska kunna läsa ditt namn och din adress utan problem.
Handlingen har förfallit eller är inte aktuell
Skicka in en annan handling med ett giltigt förfallodatum som har utfärdats av en behörig myndighet. Vi godkänner pass, körkort och nationella identitetskort.
Det gick inte att verifiera handlingen
Skicka in en giltig handling som har utfärdats av en behörig myndighet. Observera att uppladdning av andra handlingar eller foton än en id-handling kan leda till att kontot tillfälligt stängs av.

Ändra ditt namn i betalningsprofilen efter att du har slutfört identitetsverifieringen

Efter att du har verifierat din identitet kan du inte ändra ditt namn i betalningsprofilen. Kontakta oss om du har ett giltigt skäl att ändra namnet.