På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Medling

Förstå visningstyp för annonsenhet (beta)

Obs! Det här är för närvarande en betafunktion.

Det är viktigt att förstå vad som menas med visningstyp för annonsenhet om du använder en medlingsplattform från en tredje part tillsammans med eller i stället för AdMob.

I den här artikeln beskriver vi hur annonsenheter kan användas på AdMob-plattformen eller på medlingsplattformar från tredje part.

I AdMob

När du skapar en annonsenhet för användning på AdMob-plattformen (till exempel i en AdMob-medlingsgrupp eller AdMob-kampanj) skapar du en standardannonsenhet. Hittills har det här varit dina befintliga annonsenheter och de har helt enkelt kallats för annonsenheter. I samband med att vi inför partnerbudgivning kan de börja kallas standardannonsenheter.

På medlingsplattformar från tredje part

Det finns två typer av annonsenheter som du kan använda för att komma åt Googles efterfrågan med hjälp av medlingsplattformar från tredje parter som stöds (utom AdMob):

• Standardannonsenheter används för traditionell vattenfallsmedling.
  • Annonsenheter för partnerbudgivning används för auktioner med budgivning i realtid.

Standardannonsenheter kontra annonsenheter för partnerbudgivning

I följande tabell beskrivs de olika typerna av annonsenheter och deras användningsfall.

Användningsfall Standardannonsenheter Annonsenheter för partnerbudgivning
I AdMob (du kan till exempel skapa medlingsvattenfall i ditt AdMob-konto eller endast använda AdMob för att tillgodose dina annonsförfrågningar)

Standardannonsenheter kan användas för vattenfallsmedling eller budgivning i en AdMob-medlingsgrupp (inkluderar efterfrågan från AdMob-nätverket och tredjepartskällor). Du kan också använda de här annonsenheterna i AdMob utan att använda medling. Då är det endast AdMob-nätverket som tillgodoser dina annonsförfrågningar.

Obs! Om du har befintliga annonsenheter i AdMob kan det hända att de anges som ”annonsenheter” i stället för ”standardannonsenheter”.

inte tillämpligt

Du kan inte använda partnerbudgivning om du bara använder AdMob-medling eller bara tillgodoser annonsförfrågningar med AdMob-nätverket.

På medlingsplattformar från tredje part (du kan till exempel skapa medlingsvattenfall utanför AdMob med en annan medlingsplattform).

Standardannonsenheter skapas i AdMob och används för vattenfallsmedling på en medlingsplattform från tredje part.

I det här fallet omfattar standardannonsenheterna endast efterfrågan i AdMob-nätverket.

Annonsenheter för partnerbudgivning skapas i AdMob och används för budgivning på plattformar från tredje parter som stöds.

De här annonsenheterna gör att Google kan konkurrera om ditt annonsutrymme i en auktion med budgivning i realtid.

Obs! Du måste använda annonsenheter för partnerbudgivning för att få åtkomst till Googles efterfrågan genom budgivning i realtid på plattformar för medling från tredje part. Det visas inga annonser om du använder en standardannonsenhet för Google-budgivning.

Visa annonsenheter efter visningstyp

På sidan för annonsenheter kan du filtrera annonsenheterna efter visningstyp (standard- eller partnerbudgivning). Välj den typ av annonsenhet som du vill filtrera efter i rullgardinsmenyn.

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Appar i sidofältet.
  3.  Välj namnet på appen som är kopplad till annonsenheten du vill ta bort. Obs! Om du inte ser appen på listan över senaste appar kan du klicka på Visa alla appar. Klicka sedan på appnamnet.
  4. Klicka på Annonsenheter i sidofältet.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn Visningstyp för annonsenhet för att filtrera efter Standardannonsenheter eller Annonsenheter för partnerbudgivning.