Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Bemiddeling

Informatie over het weergavetype voor advertentieblokken (bèta)

Note: This feature is currently in beta release.

Het is belangrijk dat u weet wat het weergavetype voor een advertentieblok is als u een bemiddelingsplatform van derden gebruikt naast of in plaats van AdMob.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u advertentieblokken kunt gebruiken op het AdMob-platform of op bemiddelingsplatforms van derden.

In AdMob

Als u een advertentieblok maakt voor gebruik op het AdMob-platform (bijvoorbeeld in een AdMob-bemiddelingsgroep of -campagne), maakt u een standaard advertentieblok. Tot nu toe zijn dat uw bestaande advertentieblokken en worden ze gewoon advertentieblokken genoemd. Met de introductie van partnerbiedingen worden deze mogelijk standaard advertentieblokken genoemd.

In bemiddelingsplatforms van derden

Er zijn 2 typen advertentieblokken die u kunt gebruiken voor toegang tot Google-productbronnen op ondersteunde bemiddelingsplatforms van derden (niet AdMob):

• Standaard advertentieblokken worden gebruikt voor traditionele waterfallbemiddeling.
  • Advertentieblokken voor partnerbiedingen worden gebruikt voor veilingen met realtime bieden.

Advertentieblokken voor partnerbiedingen vs. standaard advertentieblokken

In de volgende tabel staan de verschillende soorten advertentieblokken en hun toepassingen beschreven.

Toepassing Standaard advertentieblokken Advertentieblokken voor partnerbiedingen
In AdMob (u maakt bijvoorbeeld bemiddelingswaterfalls in uw AdMob-account of u gebruikt alleen AdMob om aan uw advertentieverzoeken te voldoen)

U kunt standaard advertentieblokken gebruiken voor waterfallbemiddeling of bieden in een AdMob-bemiddelingsgroep (inclusief vraag vanuit het AdMob-netwerk en bronnen van derden). U kunt deze advertentieblokken ook in AdMob gebruiken zonder bemiddeling. Dit betekent dat alleen het AdMob-netwerk aan uw advertentieverzoeken voldoet.

Opmerking: Als u in AdMob bestaande advertentieblokken heeft, worden deze mogelijk advertentieblokken genoemd in plaats van standaard advertentieblokken.

N.v.t.

U kunt geen partnerbiedingen gebruiken als u alleen AdMob-bemiddeling gebruikt of advertentieverzoeken vult met het AdMob-netwerk.

Op bemiddelingsplatforms van derden (u maakt bijvoorbeeld bemiddelingswaterfalls buiten AdMob met een ander bemiddelingsplatform)

In AdMob worden standaard advertentieblokken gemaakt voor waterfallmeditatie op een bemiddelingsplatform van derden.

In dat geval zijn standaard advertentieblokken alleen opgenomen in het AdMob-netwerk.

Advertentieblokken voor partnerbiedingen worden in AdMob gemaakt en gebruikt voor biedingen op ondersteunde platforms van derden.

Via deze advertentieblokken kunnen Google-productbronnen concurreren om uw voorraad in een veiling voor realtime bieden.

Opmerking: U moet advertentieblokken voor partnerbiedingen gebruiken om toegang te krijgen tot de Google-productbronnen via realtime bieden op bemiddelingsplatforms van derden. Er worden geen advertenties getoond als u een standaard advertentieblok gebruikt voor biedingen in Google.

Advertentieblokken bekijken per weergavetype

Op de pagina met advertentieblokken kunt u de advertentieblokken filteren op het weergavetype (standaard- of partnerbiedingen). Selecteer in het dropdownmenu het weergavetype van het advertentieblok waarop u wilt filteren.

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3.  Selecteer de naam van de app die is gekoppeld aan het advertentieblok dat u wilt verwijderen. Opmerking: Als u de app niet kunt vinden in de lijst van recente apps, klikt u op Alle apps bekijken. Klik daarna op de naam van de app.
  4. Klik in de zijbalk op Advertentieblokken.
  5. Klik op het dropdownmenu voor het weergavetype voor advertentieblokken om te filteren op advertentieblokken voor standaardbiedingen of partnerbiedingen.