På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Medling

Skapa annonsenheter för partnerbudgivning i AdMob (beta)

Obs! Det här är för närvarande en betafunktion.

Med partnerbudgivning får du tillgång till efterfrågan från Google som budgivningskälla på medlingsplattformar från tredje part som stöds. Tidigare kunde du bara använda standardannonsenheter för att nå Googles efterfrågan via traditionell vattenfallsmedling på plattformar från tredje part.

Med partnerbudgivning kan du nu låta Google (Google Ads, Display & Video 360) lägga bud på ditt annonsutrymme i auktioner med budgivning i realtid från tredje part, även om du inte använder AdMob som medlingsplattform.

När du skapar en annonsenhet för partnerbudgivning i AdMob kan Google (Google Ads, Display & Video 360) lägga bud på ditt annonsutrymme i auktioner från tredje part. Observera att Google (Google Ads, Display & Video 360) anges som Google-budgivning på tredje parts medlingsplattformar.

Obs! Du kan inte återanvända dina befintliga standardannonsenheter. Du måste skapa en ny annonsenhet för partnerbudgivning för att kunna tillgodose efterfrågan från Google genom budgivning i realtid på tredje parts medlingsplattformar.

Det visas inga annonser om du använder en standardannonsenhet för Google-budgivning.

Anvisningar

Följ stegen nedan för att skapa en ny annonsenhet för partnerbudgivning i ditt AdMob-konto. Därefter måste du implementera den på medlingsplattformen från tredje part.

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Appar i sidofältet.
  3. Välj namnet på appen som du skapar annonsenheten för. Om du inte ser den på applistan kan du klicka på Lägg till app för att lägga till en ny app eller på Visa alla appar för att se en lista över alla appar som du har lagt till i AdMob.
  4. Klicka på Annonsenheter i sidofältet.
  5. Klicka på Kom igång. Om du redan har skapat annonsenheter för appen klickar du på Lägg till annonsenhet
  6. Välj det annonsformat du vill använda för annonsenheten för partnerbudgivning.
    Obs! Du kan använda följande format tillsammans med partnerbudgivning: bannerannonser, mellansidesannonser, integrerade annonser och premierade annonser.
  7. Ge annonsenheten ett namn. Tips: Inkludera relevant information, till exempel annonsformatet och plats, i appen så att det blir lättare att identifiera den senare.

8. Markera kryssrutan vid Partnerbudgivning för att använda annonsenheten för budgivning på en medlingsplattform från tredje part.

Obs! När du skapar en annonsenhet för partnerbudgivning kan du inte använda annonsenheten i en AdMob-medlingsgrupp eller AdMob-kampanj. Google kan behöva betala en avgift till partnerns medlingsplattform.

Du kan inte ändra den här inställningen efter att du har skapat annonsenheten.

9. Klicka på Skapa annonsenhet.
  10. Följ anvisningarna från medlingsplattformen för att implementera annonsenheter för partnerbudgivning. Du behöver ditt app-id och annonsenhets-id under implementeringen för att aktivera Google som budgivningskälla på tredjepartsplattformen.

Tänk också på att din app måste granskas och godkännas i AdMob innan en annonsenhet för partnerbudgivning kan visa annonser.

Annonsenheten visar inga annonser förrän det här steget är klart. Om du inte är redo att implementera annonsenheten kan du klicka på Skicka e-post, så skickar vi anvisningarna via e-post. Du kan även klicka på Klart för att stänga sidan.