Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Bemiddeling

Advertentieblokken voor partnerbiedingen maken in AdMob (bèta)

Note: This feature is currently in beta release.

Met partnerbiedingen heeft u toegang tot advertentievraag van Google als bron voor Bieden op ondersteunde bemiddelingsplatforms van derden. Eerder kon u alleen standaard advertentieblokken gebruiken voor toegang tot Google-productbronnen via traditionele waterfallbemiddeling op platforms van derden.

Met partnerbiedingen kunt u Google (Google Ads, Display & Video 360) nu toestaan om op uw voorraad te bieden in veilingen voor realtime bieden van derden, zelfs als u AdMob niet gebruikt als bemiddelingsplatform.

Als u een advertentieblok voor partnerbiedingen instelt in AdMob, kan Google (Google Ads, Display & Video 360) bieden op uw voorraad in veilingen van derden. Google (Google Ads, Display & Video 360) wordt getoond als Google-biedingen op uw platforms van derden.

Opmerking: U kunt uw bestaande standaard advertentieblokken niet opnieuw gebruiken. U moet een nieuw advertentieblok voor partnerbiedingen maken om toegang te krijgen tot Google-productbronnen via realtime bieden op bemiddelingsplatforms van derden.

Er worden geen advertenties getoond als u een standaard advertentieblok gebruikt voor biedingen in Google.

Instructies

Aan de hand van de volgende stappen kunt u een nieuw advertentieblok voor partnerbiedingen maken in uw AdMob-account en dit daarna implementeren op uw bemiddelingsplatform van derden.

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. Selecteer de naam van de app waarvoor u dit advertentieblok maakt. Als de app niet wordt getoond in de lijst van recente apps, kunt u op App toevoegen klikken om een nieuwe app toe te voegen. U kunt ook op Alle apps bekijken klikken om te zoeken in een lijst van alle apps die u heeft toegevoegd aan AdMob.
  4. Klik in de zijbalk op Advertentieblokken.
  5. Klik op Aan de slag. Als u al advertentieblokken voor deze app heeft gemaakt, klikt u op Advertentieblok toevoegen.
  6. Selecteer de advertentie-indeling die u wilt gebruiken voor het advertentieblok voor partnerbiedingen.
    Opmerking: U kunt de volgende indelingen gebruiken voor partnerbiedingen: Banner, interstitial, native en advertenties met beloning.
  7. Geef een naam voor dit advertentieblok op. Tip: Neem relevante informatie (zoals advertentie-indeling en locatie in uw app) op zodat u het advertentieblok later makkelijker kunt terugvinden.

8. Vink het selectievakje naast Partnerbiedingen aan om dit advertentieblok te gebruiken voor bieden op een bemiddelingsplatform van derden.

Opmerking: Als u een advertentieblok voor partnerbiedingen maakt, kunt u het advertentieblok niet gebruiken in een AdMob-bemiddelingsgroep of -campagne. Google moet mogelijk kosten betalen voor het bemiddelingsplatform van de partner.

Nadat u het advertentieblok heeft gemaakt, kunt u deze instelling niet meer wijzigen.

9. Klik op Advertentieblok maken.
  10. Voer de instructies uit van uw bemiddelingsplatform van derden om advertentieblokken voor partnerbiedingen te implementeren. Tijdens de implementatie heeft u uw app-ID en advertentieblok-ID nodig om Google te gebruiken als bron voor Bieden op uw platform van derden.

Uw app moet ook worden beoordeeld en goedgekeurd in AdMob voordat een advertentieblok voor partnerbiedingen advertenties kan tonen.

Dit advertentieblok geeft pas advertenties weer nadat u deze stap heeft afgerond. Als u niet klaar bent om het advertentieblok te implementeren, kunt u op E-mail dit klikken om de instructies per e-mail te sturen. Klik op Klaar om de pagina af te sluiten.