Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Mistenkelige e-poster eller anrop som hevdes å komme fra Google AdMob

Du får aldri tilsendt en melding uoppfordret fra Google der du blir bedt om å oppgi passordet ditt eller andre sensitive opplysninger via e-post eller en link. Hvis du blir bedt om å oppgi sensitiv informasjon, er det sannsynligvis et forsøk på å stjele informasjonen din – også kalt «nettfisking». Noen ganger blir det fremsatt påstander om at bedrifter eller hackere har tilknytning til Google. Målet med dette er å prøve å lure folk til å oppgi mer informasjon enn de burde.

Gjør følgende:

1. Kontrollér om det faktisk er Google som prøver å kontakte deg. Du må ikke oppgi personlige opplysninger eller klikke på e-postlinker før du er sikker.
  2. Beskytt kontoen din hvis du tror at du har delt informasjon med en upålitelig kilde.
  3. Rapporter den mistenkelige nettsiden, slik at vi kan undersøke den.

Kontrollér om det faktisk er Google som prøver å kontakte deg

e-poster

• Kontrollér meldingshodene i e-posten

Når du mottar en e-post fra Google, skal avsenderadressen inneholde «@google.com», og returbanen skal også inneholde «@google.com».

• Kontrollér hvor linkene i e-posten peker

Før du klikker på linkene i e-posten kan du høyreklikke på linken og velge Kopier koblingsadresse eller Kopier koblingsplassering. Deretter limer du linken inn i et tekstdokument eller tekstfelt for å se hva nettadressen faktisk er. Hvis nettadressen fører til et annet sted enn en side på google.com, er det mulig at du blir koblet til et nettsted som ikke tilhører Google.

Telefonsamtaler

• Be personen som ringer, om å sende deg en e-post

Hvis personen som ringer, er Google-representant, skal avsenderadressen inneholde «@google.com», og returbanen skal også inneholde «@google.com».

• Be oppringeren om å oppgi publisist-ID-en din, en liste over appene og/eller nettstedene dine eller samt navnene på og antallet klikk du har fått med annonseenhetene dine.

En Google-representant skal ha tilgang til kontoinformasjonen din.

Beskytt kontoen din

Hvis du tror at hen som kontakter, prøver å lure deg til å dele passordet ditt, kredittkortnumrene dine eller annen sensitiv informasjon, må du ikke gi fra deg disse opplysningene. Hvis du tror at uvedkommende har fått tilgang til kontoen din, må du umiddelbart opplyse oss om dette via skjemaet for kontosikkerhet. Uvedkommende har fått tilgang til kontoen min.

Rapporter mistenkelige nettsider

Når du har beskyttet kontoen din, må du gi oss beskjed om hva som har skjedd, slik at vi kan undersøke saken.

• Rapporter nettsider: Via dette skjemaet kan du rapportere mistenkelige nettsider. Hvis du mottok en link i en e-post, må du ikke klikke på linken for å gå til nettsiden. Høyreklikk i stedet på linken, og velg Kopiér linkadressen eller Kopiér linkplasseringen. Lim deretter inn det du kopierte, i skjemaet.