Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Apper

Om innholdssøkeroboten

En søkerobot – også kalt et robotsøkeprogram – er programvaren Google bruker til å behandle og indeksere innholdet på nettsider. Innholdsøkeroboten besøker nettstedet ditt for å fastslå hvilket innholdet som finnes der, så vi kan levere relevante annonser.

Her er noen viktige fakta om innholdsøkeroboten:

• Rapporten om søkeroboten oppdateres ukentlig.
    Gjennomsøkingen utføres automatisk, og vi kan ikke etterkomme forespørsler om hyppigere gjennomsøking.
  • Innholdssøkeroboten er ikke lik Google-søkeroboten.
    De to søkerobotene fungerer uavhengig av hverandre, men de deler en buffer. Vi gjør dette for å unngå at begge søkerobotene ber om de samme sidene, slik at publisister sparer båndbredde. Search Console-søkeroboten er også en frittstående robot.
  • Hvis du løser problemer med innholdssøkeroboten, løser du ikke samtidig problemer med Google-gjennomsøkingen.
    Selv om du løser problemene oppført på «Tilgang for robotsøkeprogram»-siden, har ikke det noen innvirkning på plasseringen annonsene dine får i Google-søkeresultatene. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan Google rangerer nettsteder, kan du lese gjennom AdSense-artikkelen om hvordan du kommer med i Google-søkeresultatene.
  • Søkeroboten indekserer etter nettadresse.
    Søkeroboten vår går til site.com og www.site.com hver for seg. Den teller imidlertid ikke site.com og site.com/#anchor hver for seg.
  • Søkeroboten går ikke til sider eller kataloger som er tilgangsbegrenset av en robots.txt-fil.
    Både Google- og AdSense Mediapartners-søkeroboten respekterer begrensninger angitt i robots.txt-filen din. Hvis robot.txt-filen forbyr tilgang til bestemte sider eller kataloger, blir disse ikke gjennomsøkt.
    Merk deg at hvis du viser annonser på sider som forsøkes utelatt fra gjennomsøking gjennom linjen «User-agent: *», kommer de fortsatt til å bli gjennomsøkt av innholdssøkeroboten. For å forhindre at innholdssøkeroboten får tilgang til sidene dine, må du angi User-agent: Mediapartners-Google i robots.txt-filen. Finn ut mer
  • Søkeroboten forsøker bare å gå til nettadresser der annonse-taggene våre er implementert.
    Det er bare sider som viser Google-annonser, som skal sende forespørsler til systemet vårt og bli gjennomsøkt.
  • Søkeroboten prøver å få tilgang til sider med viderekoblinger.
    Når du har «opprinnelige sider» med viderekoblinger til andre sider, må søkeroboten gå til de opprinnelige sidene for å fastslå at det faktisk finnes en viderekobling. Søkerobotens besøk på de opprinnelige sidene vises derfor i tilgangsloggene dine.
  • Ny gjennomsøking av nettsteder
    Vi kan per nå ikke sjekke hvor ofte søkerobotene våre indekserer innholdet på nettstedet ditt. Gjennomsøkingen gjøres automatisk av søkerobotene. Hvis du endrer noe på en side, kan det ta opptil én–to uker før endringene gjenspeiles i indeksen vår.