Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Sovellukset

Sisällön indeksointirobotti

Indeksointirobotti eli indeksoija tai robotti on ohjelmisto, jolla Google käsittelee ja indeksoi verkkosivujen sisältöä. Sisällön indeksointirobotti käy sivustollasi selvittääkseen, millaista sisältöä sillä on, jotta sivustolle voidaan lisätä osuvia mainoksia.

Tärkeitä tietoja sisällön indeksointirobotista:

• Indeksointiraportti päivittyy viikoittain.
    Indeksointi tapahtuu automaattisesti, emmekä voi pyynnöstäkään indeksoida sivuja useammin.
  • Sisällön indeksointirobotti ei ole sama kuin Googlen indeksointirobotti.
    Indeksointirobotit ovat erilliset, mutta niillä on yhteinen välimuisti. Näin vältämme sen, että kumpikin indeksointirobotti pyytää samoja sivuja. Tämä säästää julkaisijoiden kaistanleveyttä. Vastaavasti myös Search Consolen indeksointirobotti on erillinen indeksoija.
  • Sisällön indeksointiongelmien ratkaiseminen ei ratkaise Googlen indeksoinnissa olevia ongelmia.
    Indeksointioikeudet-sivulla mainittujen ongelmien ratkaiseminen ei vaikuta millään tavalla sijoitteluun Googlen hakutuloksissa. Lisätietoja sivuston sijoituksesta Googlessa saat tutustumalla AdSensea koskevaan artikkeliin Sivuston sisällyttäminen Googlen hakutuloksiin.
  • Indeksointirobotti indeksoi sivustot URL-osoitteen mukaan.
    Indeksointirobotti käy osoitteissa site.com ja www.site.com erikseen. Indeksointirobotti ei kuitenkaan laske osoitteita site.com ja site.com/#anchor eri osoitteiksi.
  • Indeksointirobotti ei käy sivuilla tai hakemistoissa, joille pääsy on estetty robots.txt-tiedostossa.
    Sekä Googlen että AdMob Mediapartnersin indeksointirobotit noudattavat robots.txt-tiedoston sisältöä. Jos robot.txt-tiedostossa estetään pääsy tietyille sivuille tai tiettyihin hakemistoihin, niitä ei indeksoida.
    Huomaa, että jos mainoksia näkyy sivuilla, jotka on suljettu pois indeksoinnista User-agent: * ‑merkinnällä, sisällön indeksointirobotti indeksoi kyseiset sivut tästä huolimatta. Jos haluat estää sisällön indeksointirobottia pääsemästä sivuillesi, lisää robots.txt-tiedostoon User-agent: Mediapartners-Google ‑merkintä. Lue lisää
  • Indeksointirobotti yrittää päästä vain niihin URL-osoitteisiin, joissa mainostagimme on otettu käyttöön.
    Vain sellaisten sivujen, joilla näkyy Google-mainoksia, tulee lähettää pyyntöjä järjestelmiimme, ja vain sellaiset sivut indeksoidaan.
  • Indeksointirobotti yrittää päästä sivuille, joilla on käytössä uudelleenohjaus.
    Jos sivustolla on niin sanottuja alkuperäisiä sivuja, jotka uudelleenohjaavat toisille sivuille, indeksointirobotin on päästävä alkuperäisille sivuille voidakseen todeta, että uudelleenohjaus on käytössä. Tästä syystä pääsylokeissa näkyy indeksointirobotin käynti alkuperäisillä sivuilla.
  • Sivustojen uudelleenindeksointi
    Tällä hetkellä emme voi vaikuttaa siihen, kuinka usein indeksointirobottimme indeksoivat sivustosi sisällön. Robottimme indeksoivat sivustoja automaattisesti. Jos teet muutoksia sivullesi, muutokset saattavat näkyä hakemistossamme vasta 1–2 viikon kuluttua.