På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Appar

Om appgranskning

Obs! Under 2024 inför vi ett nytt steg i appkonfigureringsprocessen i AdMob. För att få din app granskad och godkänd för att visa annonser fullt ut måste du först verifiera din app med en app-ads.txt-fil. Läs mer om denna ändring

När du registrerar en ny app i AdMob måste den granskas och godkännas innan den kan visa annonser fullt ut. Det hjälper oss att skapa ett rent och säkert annonsekosystem för dig och dina annonsörer. Det ger dig dessutom en samlad översikt över alla dina appar och deras godkännandestatus tillsammans med konkret feedback.

Krav för att vi ska granska din app:

1. Appen måste ha publicerats. Det innebär att appen är tillgänglig för användare.
  2. Appen måste vara registrerad i en butik som stöds. Det innebär att appen har butiksuppgifter och kan laddas ned från appbutiken.
  3. Appen måste vara korrekt registrerad i AdMob och länkad till en butik som stöds. Följ anvisningarna om hur du ställer in en app i AdMob. Om du redan har registrerat appen som opublicerad kan du följa anvisningarna för att länka till en appbutik

När du har länkat din app till minst en butik som stöds startar granskningsprocessen automatiskt och kontrollerar sådant som appkälla och efterlevnad av AdMob-policyerna. De här kontrollerna säkerställer att apparna som kommer in i våra nätverk har annonsutrymme av hög kvalitet och är värdefulla för användare och annonsörer.

Obs! Om du nyligen återaktiverat ditt konto måste du uttryckligen begära en appgranskning innan den kan visas igen.

Under granskningen kan appar ha annonsvisning med maxgräns. Granskningen tar normalt ett par dagar, men i vissa fall kan det ta längre tid att utvärdera appen. Du kan kontrollera status för granskningen och appens annonsvisning i ditt AdMob-konto.

När appen har godkänts hävs den eventuella maxgränsen för annonsvisning. Du får en avisering om detta via e-post och på sidan Alla appar i ditt AdMob-konto.

Om appen inte godkänns får du en avisering via e-post och på sidan Alla appar i ditt AdMob-konto. Läs mer om avvisade appar

Tolka appens slutförandestatus

Så här bevakar du appens granskningsstatus och annonsvisning:

1. Logga in på ditt AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klicka på Appar i sidofältet.
  3. Klicka på Visa alla appar
  4. Leta reda på din app på applistan och kontrollera dess status. Sök efter appnamn eller app-id, paketnamn eller butiks-id i sökfältet.

Du ser de olika statusvärdena och deras innebörd i tabellen nedan.

Status Beskrivning
Förbereds

Vi granskar din app. Detta tar vanligtvis några dagar, men i vissa fall kan vi behöva mer tid för att utvärdera din app.

Obs! Om du nyligen har registrerat dig för AdMob behåller dina appar statusen Förbereds tills ditt konto har verifierats

Kräver granskning Appen har inte publicerats ännu. Om du vill att den ska granskas måste du länka den till en appbutik som stöds. Du kan länka appen till en butik som stöds på sidan Alla appar eller Appinställningar och skicka in den för granskning.
Åtgärd krävs Du måste åtgärda vissa problem innan annonser kan visas i appen. Du hittar information om problemen som har påträffats i Policycenter i ditt AdMob-konto. Klicka på fliken Avvisade appar.
Klar

Appen är redo att visa annonser. Vi har antingen hävt maxgränsen för annonsvisning som infördes under granskningen eller bekräftat att appen är redo för annonser.

För att förhindra avbrott i annonsvisningen bör du se till att alltid följa programpolicyerna för AdMob och policyerna för Googles plattformar. Våra övervakningstjänster och team granskar regelbundet dina appar. Om vi påträffar en policyöverträdelse i din app får du en avisering via e-post och i Policycenter i ditt AdMob-konto.

Obs! Om du nyligen återaktiverat ditt konto är appens status Begär granskning. Det innebär att annonsvisningen i din app är inaktiverad tills appen har granskats och godkänts igen. Klicka på Begär granskning om du vill skicka in appen för granskning av appens slutförandestatus.

Vad du ska göra när din app inte är redo att visa annonser

Om din app har avvisats får du en avisering via e-post och på sidan Alla appar i ditt AdMob-konto. Du kan se appar som inte är redo att visa annonser på fliken Avvisade appar i Policycenter. Annonsvisningen är inaktiverad för avvisade appar, vilket innebär att all annonsering har blockerats i appen.

Skärmbild av policycentret för AdMob med en röd ram runt fliken Avvisade appar.

Klicka på Åtgärda för att läsa mer om problemen som påträffades. Då öppnas sidan med information om problemet, där du hittar en beskrivning av problemet och hur du kan lösa det.

När du har gjort nödvändiga ändringar för att åtgärda problemet kan du begära granskning av appen. Klicka på Åtgärda, bekräfta att du har gjort ändringarna och klicka på Begär granskning.

Vanliga orsaker till att din app inte är redo att visa annonser

I tabellen nedan kan du läsa mer om varför appen kanske inte är redo att visa annonser.

Fråga Vad du kan göra
Din app följer inte programpolicyerna.

Det innebär att appen för närvarande inte följer programpolicyerna. Läs igenom programpolicyerna för AdMob och Googles programpolicyer för plattformar och åtgärda eventuella problem med appen.

När du har vidtagit nödvändiga åtgärder kan du begära granskning av appen på fliken Avvisade appar i Policycenter. Klicka på Åtgärda bredvid appen, bekräfta att du har gjort ändringarna och klicka på Begär granskning.
Det gick inte att verifiera appen.

Detta kan bero på ett problem med informationen du angav om din app:

• Kontrollera att du har angett ditt butiks-id, paketnamn eller appnamn korrekt. Se till att det inte finns några skrivfel.
  • Om du använder ett paketnamn från en tredje parts appbutik ska du kontrollera att du har kopierat paketnamnet direkt från respektive butik.
Om du har länkat fel butiks-id eller paketnamn kan du rensa uppgifterna om appbutiken och länka dem igen.
Ditt konto har inte verifierats ännu.

När du registrerar dig för AdMob måste du verifiera ditt konto innan det kan visa annonser. Du måste ange dina betalningsuppgifter för att kontot ska kunna verifieras. Verifieringsprocessen tar vanligtvis 24 timmar, men i enstaka fall kan det ta upp till två veckor.

Observera att appar behåller statusen Förbereds tills kontot har verifierats.

Obs! Det går inte att länka privata Google Play-appar till AdMob. Alla Android-appar måste vara offentligt tillgängliga i en butik som stöds för att du ska kunna länka till AdMob.