Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Apper

Om godkjenning av apper

Merk: I 2024 legger vi til et nytt trinn i prosessen for appkonfigurering i AdMob. Før vi kan gjennomgå appen din og godkjenne annonsevisning uten begrensninger, må du bekrefte appen ved hjelp av en app-ads.txt-fil. Finn ut mer om denne endringen

Når du konfigurerer en ny app i AdMob, må appen gjennomgås og godkjennes før annonser kan vises i den. Dette gjør det enklere for oss å skape et ryddig og trygt økosystem for annonser – både for deg og annonsørene. Du får også en helhetlig og lettfattelig oversikt over alle appene dine med godkjenningsstatus og eventuelt tilbakemeldinger om ting du må gjøre.

Dette må være oppfylt for at appen din skal bli gjennomgått:

1. Appen må være publisert. Dette betyr at appen er tilgjengelig for brukere.
  2. Appen må være oppført i en butikk som støttes. Dette betyr at appen har en butikkoppføring og kan lastes ned fra den aktuelle appbutikken.
  3. Appen må være riktig konfigurert i AdMob og tilknyttet en butikk som støttes. Følg veiledningen for hvordan du kan konfigurere apper i AdMob. Hvis du allerede har angitt at appen ikke er publisert, kan du følge veiledningen for å knytte den til en appbutikk

Når appen er tilknyttet minst én butikk som støttes, starter gjennomgangsprosessen automatisk for å sjekke blant annet appens kilde og om appen er i tråd med retningslinjene for AdMob. Med disse kontrollene kan vi sørge for at appene som blir en del av nettverkene våre, holder en akseptabel kvalitet og tilfører brukerne og annonsørene merverdi.

Merk: Hvis du nylig har aktivert kontoen din på nytt, må du be om en gjennomgang av appgodkjenning, slik at annonseleveringen i appen kan gjenopptas.

Apper under evaluering har begrenset annonselevering. Vi trenger som regel bare et par dager på å evaluere apper, men i enkelte tilfeller kan det ta mer tid. Du kan kontrollere statusen for den aktuelle evalueringen og appens annonselevering i AdMob-kontoen din.

Når appen din er godkjent, oppheves begrensningene på annonseleveringen, og du blir varslet via e-post samt på Alle apper-siden i AdMob-kontoen din.

Hvis appen din ikke blir godkjent, blir du varslet via e-post og på Alle apper-siden i AdMob-kontoen din. Finn ut mer om apper som ikke blir godkjent

Status for appgodkjenning

Du kan følge med på statusen for annonselevering og gjennomgangsprosessen for appen din:

1. Logg på AdMob-kontoen din på https://apps.admob.com.
  2. Klikk på Apper i sidefeltet.
  3. Klikk på Se alle appene
  4. Finn den aktuelle appen på listen, og sjekk statusen for den. Du kan bruke søkefeltet til å søke på appnavn eller -ID, pakkenavn eller butikk-ID.

Tabellen under viser statusene og hva de betyr.

Status Betydning
Klargjøres

Vi evaluerer appen. Dette tar vanligvis et par dager, men i enkelte tilfeller kan vi trenger mer tid.

Merk: Hvis du nylig registrerte deg for AdMob, beholder appene dine Klargjøres-statusen frem til kontoen din er bekreftet

Må evalueres Appen er ikke gjennomgått ennå. Før vi kan gjennomgå den, må du knytte den til en appbutikk som støttes. Du kan knytte appen til en butikk som støttes, på Alle apper- eller Appinnstillinger-siden, og deretter sende den inn til gjennomgang.
Handling kreves Du må løse problemer i appen før den kan vise annonser. Du kan se mer informasjon om problemene som ble funnet i appen, i retningslinjesenteret i AdMob-kontoen din. Deretter klikker du på «Apper som ikke er godkjent»-fanen.
Klar

Appen er klar til å vise annonser. Vi har enten opphevet begrensningene som ble pålagt annonseleveringen under evalueringen, eller bekreftet at appen er klar for annonser.

For å unngå avbrudd i annonseleveringen må du overholde programretningslinjene for AdMob og retningslinjene for Google-plattformene til enhver tid. Overvåkingstjenestene og -teamene våre evaluerer appene dine kontinuerlig. Hvis det forekommer brudd på retningslinjene i appen din, blir du varslet om dette via e-post og i retningslinjesenteret i AdMob-kontoen din.

Merk: Hvis du nylig har aktivert kontoen din på nytt, har appen statusen Be om gjennomgang. Dette innebærer at annonseleveringen er slått av i appen din frem til appen er gjennomgått og godkjent igjen. Klikk på Be om gjennomgang for å sende inn appen til gjennomgang av appgodkjenning.

Hva kan du gjøre hvis appen din ikke kan vise annonser?

Hvis appen din ikke blir godkjent, blir du varslet via e-post og på Alle apper-siden i AdMob-kontoen din. Apper som ikke kan vise annonser, finner du på Ikke-godkjente apper-fanen i retningslinjesenteret. Annonseleveringen blir deaktivert i apper som ikke blir godkjent. Dette innebærer at ingen annonser kan vises i appen.

Skjermdump av retningslinjesenteret i AdMob hvor fanen for apper som ikke er godkjent, har et rødt omriss.

Klikk på Korriger for å finne ut mer om de aktuelle problemene. Da åpner du detaljsiden for problemet, som beskriver problemet og hva du må gjøre for å løse det.

Når du har gjort de nødvendige endringene for å løse problemet, kan du be om en ny evaluering av appen. Klikk på Korriger, bekreft at du har gjort endringene, og klikk på Be om gjennomgang.

Vanlige årsaker til at en app ikke kan vise annonser

I tabellen nedenfor kan du se mulige årsaker til at det ikke kan vises annonser i appen din ennå.

Problem Dette kan du gjøre
Appen er ikke i tråd med programretningslinjene.

Dette betyr at programretningslinjene ikke overholdes i appen. Les gjennom programretningslinjene for AdMob og programretningslinjene for Google-plattformene, og løs eventuelle problemer du har i appen.

Når du har rettet opp i feilene, kan du gå til Ikke godkjente apper-fanen i retningslinjesenteret for å be om at appen gjennomgås. Klikk på Korriger ved siden av appen, bekreft at du har gjort endringene, og klikk på Be om gjennomgang.
Appen kunne ikke bekreftes.

Dette kan skyldes et problem med informasjonen du har oppgitt om appen:

• Kontroller at du har skrevet inn rett butikk-ID, pakkenavn eller appnavn. Sørg for at det ikke er noen skrivefeil.
  • Hvis du bruker et pakkenavn fra en tredjeparts appbutikk, må du påse at du kopierte pakkenavnet direkte fra den aktuelle butikken.
Hvis du tilknyttet feil butikk-ID eller pakkenavn, kan du fjerne informasjonen om appbutikken og tilknytte den på nytt.
Kontoen din er ikke bekreftet ennå.

Når du registrerer deg for AdMob, må du bekrefte kontoen din før du kan kjøre annonser via den. Før du kan bekrefte kontoen, må du legge inn betalingsopplysninger. Bekreftelsesprosessen tar som regel opptil 24 timer, men i sjeldne tilfeller kan det ta opptil 2 uker.

Merk deg at apper beholder statusen Klargjøres-statusen frem til kontoen er bekreftet.

Merk: Du kan ikke knytte private Google Play-apper sammen med AdMob. For at Android-apper skal kunne knyttes sammen med AdMob, må de være offentlig tilgjengelige i en støttet appbutikk.