Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

De maximale contentclassificatie instellen voor elk advertentieverzoek

Tools zoals de maximale classificatie voor advertentiecontent bieden u meer controle over de content van de advertenties die uw gebruikers te zien krijgen. U kunt een maximale contentclassificatie instellen om te voldoen aan het platformbeleid.

Als u de SDK gebruikt om de maximale classificatie voor advertentiecontent in te stellen, wordt dit per verzoek gedaan. Dit houdt in dat u de advertentiebeleving kunt afstemmen op de verschillende segmenten binnen uw doelgroep.

Als u de SDK gebruikt om voor elk advertentieverzoek een maximale classificatie voor advertentiecontent in te stellen, heeft die classificatie voorrang boven eventuele classificaties die zijn ingesteld in de AdMob-gebruikersinterface.

Is de maximale classificatie voor advertentiecontent in de SDK bijvoorbeeld ingesteld op T en de maximale classificatie voor advertentiecontent in AdMob op PG, dan bevat de advertentiecontent advertenties met de classificatie T.

max_ad_content_rating gebruiken voor advertentieverzoeken

Opmerking: Als u wilt dat Google uw content behandelt als content die op kinderen gericht is, raden we u aan andere opties te gebruiken, zoals een advertentieverzoek taggen om dit te behandelen als content die bedoeld is voor kinderen (TFCD) of een advertentieverzoek taggen voor EER-gebruikers die de minimumleeftijd nog niet hebben bereikt (TFUA).

Als een gebruiker in uw app een advertentieverzoek activeert, kunt u daar de instelling max_ad_content_rating op toepassen om de maximale contentclassificatie te specificeren van de advertenties waarmee aan het verzoek wordt voldaan. Dit betekent dat er voor het verzoek alleen advertenties in aanmerking komen waarvan het label voor digitale content een waarde heeft die lager is dan of gelijk is aan de opgegeven maximale contentclassificatie. Deze instellingen overschrijven alle bestaande instellingen voor de maximale classificatie voor advertentiecontent op app- of accountniveau.

Voorbeelden

• Een advertentieverzoek waarvoor max_ad_content_rating is ingesteld op T, kan worden gevuld met advertenties met het label T, PG of G.
  • Een advertentieverzoek waarvoor max_ad_content_rating is ingesteld op G, kan alleen worden gevuld door advertenties met het label G.

Advertentieverzoeken taggen

De waarde van het label voor digitale content van de advertenties die in uw app worden getoond, kan ook worden beïnvloed door andere manieren waarop de verzoeken zijn getagd. Elke tag heeft een eigen standaardwaarde. Ongeacht de waarde die voor max_ad_content_rating is gespecificeerd, komen voor een advertentieverzoek geen advertenties in aanmerking die de standaardwaarde overschrijden.

Als het verzoek afkomstig is van een app indoe het volgende De standaardwaarde isdoe het volgende De beschikbare waarden voor
max_ad_content_rating zijn
Gezinnen
(voornamelijk gericht op kinderen)
G G
Gezinnen
(gemengde doelgroep)
PG G, PG
Niet getagd/standaard MA G, PG, T, MA

Implementatie

Voer de instructies uit op de Google Developers-site documentatie voor ontwikkelaars om max_ad_content_rating te implementeren in uw advertentieverzoeken: