Programmabeleid van AdMob en AdSense

Beleidsproblemen oplossen die van invloed zijn op de advertentieweergave

Opmerking: We hebben het Beleidscentrum onlangs vernieuwd. Bekijk meer informatie over wat er is gewijzigd

Gebruik het Beleidscentrum om problemen snel en efficiënt op te lossen om de impact op uw advertentieweergave te beperken. Als u het probleem heeft opgelost, kunt u een beoordeling van uw app aanvragen.

De oorzaak van het probleem vaststellen

Als u de problemen in uw app wilt oplossen, klikt u in de kolom Actie op Oplossen. U wordt naar de pagina 'Informatie over het probleem' gebracht, waar u een beschrijving vindt van het probleem dat we in uw app hebben gevonden. Lees de beschrijving zorgvuldig door om te bepalen wat u in uw app moet aanpassen.

Onthoud dat alleen beleidsschendingen moeten worden opgelost. Beperkingen voor uitgevers zijn geen verplichting, maar voor content met dit soort beperkingen worden advertenties wel beperkt weergegeven. Meer informatie over typen problemen en weergavestatussen voor advertenties

Als u nog niet precies weet wat de oorzaak van het probleem is, gaat u naar het beleidsgedeelte in het Helpcentrum voor AdMob of naar de Help-community van Google AdMob.

Tip: Bepaal welke problemen prioriteit hebben

Als u veel apps met problemen heeft, kunt u de filters in het Beleidscentrum gebruiken om te bepalen welke apps het eerst moeten worden aangepast. U kunt bijvoorbeeld filteren op de apps met het hoogste aantal beïnvloede advertentieverzoeken of op alle apps waarvoor de advertentieweergave is uitgeschakeld. Dat is de strengste handhavingsmaatregel.

U kunt ook filteren op alle problemen die moeten worden opgelost, zodat u daar prioriteit aan kunt geven. Problemen met de status Moet worden opgelost zijn beleidsschendingen waarvoor u actie moet ondernemen. Meer informatie over het gebruik van het Beleidscentrum

Een beoordeling aanvragen

Nadat u de vereiste wijzigingen heeft aangebracht voor een beleidsschending en/of de optionele wijzigingen voor een beperking voor uitgevers, kunt u een beoordeling van uw app aanvragen.

Als u een beoordeling aanvraagt omdat u problemen heeft opgelost, uploadt u de nieuwe versie van uw app naar de betreffende appstore voordat u een beoordeling aanvraagt.

Opmerking: Als u wilt dat de weergave van advertenties voor apps wordt hervat, moet u een beoordeling aanvragen voor elke app met beleidshandhavingsmaatregelen in het Beleidscentrum.

Vraag als volgt een beoordeling van uw app aan:

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik op Beleidscentrum.
  3. Klik op Oplossen naast de app die u wilt laten beoordelen.
  4. Klik in het gedeelte Problemen gevonden op Beoordeling aanvragen.
  5. Bekijk de informatie in het dialoogvenster en beschrijf vervolgens de wijzigingen die u heeft aangebracht om te voldoen aan het programmabeleid of leg uit waarom u denkt dat een schending mogelijk niet van toepassing is.
  6. Vink het selectievakje aan om te bevestigen dat u klaar bent voor een beoordeling.
  7. Klik op Een beoordeling aanvragen

Beoordelingsstatus

Controleer de kolom Status in het Beleidscentrum voor updates over uw beoordeling. Als de status Wordt beoordeeld is, wordt uw app beoordeeld en is er nog geen beslissing genomen.

Als uw beoordeling is afgewezen, ontvangt u een melding via e-mail en in het gedeelte Problemen gevonden. Bekijk de informatie over de beleidsschending opnieuw om ervoor te zorgen dat u de juiste wijzigingen aanbrengt in uw app. Nadat u het beleid opnieuw heeft gelezen en aanvullende wijzigingen heeft aangebracht, kunt u een nieuwe beoordeling aanvragen.

Als de app na beoordeling is goedgekeurd, wordt de handhavingsmaatregel verwijderd uit het Beleidscentrum en ontvangt u een melding via e-mail.