På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

GDPR-meddelanden

Så här påverkar IAB-kraven GDPR-meddelanden

Oavsett vilken plattform för samtyckeshantering (CMP eller Consent Management Platform) du använder måste du följa vissa krav som fastställts av IAB Europe när du skapar ett GDPR-meddelanden med hjälp av IAB Europe TCF-ramverket.

Besök IAB Europes webbplats om du vill läsa mer om policyerna i IAB Europe Transparency & Consent Framework.

För att följa TCF:s krav måste du säkerställa följande:

• Att standardläget för alla samtyckesreglage i ditt GDPR-meddelande är inställt på ”samtycker inte”, ”deltar inte” eller ”av”. Om du använder Integritet och meddelanden för att hantera samtyckesmeddelanden innebär det att användare som väljer Hantera alternativ i GDPR-meddelandet ser att varje syfte är inställt på Samtycker inte). Läs mer i IAB Europes bilaga B, policy C(d).
  • Att texten i alternativen för ”Samtycker” eller ”Samtycker inte” är entydiga och utan risk för sammanblandning. Om du använder Integritet och meddelanden för att hantera samtyckesmeddelanden och redigerar ett meddelande får du till exempel inte ändra texten på knappen Jag samtycker till Samtycker inte.

Annonser får inte visas för användare som inte samtycker till vissa syften

Google och andra annonsvisningssystem kanske inte kan visa annonser för användare som inte samtycker till vissa eller alla syften. Läs mer om AdMob-kraven, Ad Manager-kraven och AdSense-kraven för visning av anpassade och icke-anpassade annonser.

Vad händer om användare återkallar sitt samtycke?

När användare försöker ändra sina tidigare valda samtyckesinställningar ser de att deras ändamål för data alla har ställts in på Samtycker inte. Om en användare väljer att återkalla sitt samtycke så visas GDPR-meddelandet nämligen som om användaren inte hade fattat några samtyckesbeslut tidigare.