Aloita

Mainosten testaaminen mainostarkistimen avulla (beta)

Testaa mainoksia reaaliajassa ilman koodia
Tämä ominaisuus on betavaiheessa ja vain tiettyjen julkaisijoiden käytettävissä.

Mainostarkistin on uusi ominaisuus, joka sisältyy uusimpaan Google Mobile Ads SDK:hon (versio 20.0.0 tai sitä uudempi Androidilla, 7.68.0 tai sitä uudempi iOS:llä). Se tarjoaa hyödyllisiä mainostamiseen liittyviä vinkkejä sekä kolmannen osapuolen mainoslähdetestauksen reaaliajassa. Koodausta ei tarvita.

Yksinkertaisella eleellä, kuten ravistamalla tai heilauttamalla testilaitetta, saat mainostarkistimen näkyviin sovellustesi päälle peittokuvana. Mainostarkistimen avulla voit:

• Tutkia mainosyksiköitä
    • Tarkistaa, täytetäänkö mainoksesi odotetulla tavalla
    • Tunnistaa virheet ja katsoa ohjeet niiden ratkaisemiseen
    • Katsoa välityksen waterfall-tietoja kullekin pyynnölle
  • Testata yksittäisiä kolmannen osapuolen waterfall-mainoslähteitä
    • Vahvistaa, että olet määrittänyt välityksen mainoslähteen oikein
    • Tarkistaa, miten kukin mainoslähteesi toimii kussakin mainosyksikössä

Näin se toimii

Mainostarkistin alkaa automaattisesti tutkia mainosten näyttöä sovelluksessasi, kun olet avannut sovelluksen rekisteröidyllä testilaitteella

Sinun on käytettävä sovellusta, jotta analysoitavia mainospyyntöjä on varmasti tarpeeksi. Huomaa, että saatat nähdä useita mainospyyntöjä jo sovelluksen käynnistyessä, jos sovelluksessasi on käytössä mainosten esihaku.

Kun käynnistät mainostarkistimen testilaitteella käyttämällä elettä tai yksilöityä API-kutsua, näet sovelluksesi mainosyksiköt järjestettyinä viimeisimmän toiminnan mukaan (onko niissä näytetty mainosta vai ei).

Huom. Suosittelemme käynnistämään Google Mobile Ads SDK:n ennen mainostarkistiminen käyttöä. Mainosyksiköiden täydellinen luettelo näkyy vasta, kun olet käynnistänyt SDK:n.  Lue lisää Google Mobile Ads SDK:n käynnistämisestä (Android, iOS).

Jos sovelluksesi sisältää mainosyksiköitä, jotka eivät liity AdMob-sovellustunnukseesi, mainosyksikkö näkyy vain, jos kyseisessä mainosyksikössä on täytetty vähintään yksi mainospyyntö.

Kun napautat mainosyksikköä, näet SDK-pyyntölokin, jossa on tietoja viimeisimpien mainospyyntöjen waterfall-välityksestä siihen asti, kun mainos täytettiin (tai waterfall päättyi ilman täyttöä). Tässä voit laajentaa kunkin mainoslähteen, joka ei täyttänyt mainosta, niin näet lisätietoja Ei täyttöä ‑virheestä.

Jos kyseessä on kolmannen osapuolen mainoslähde, virheilmoitukset lähetetään suoraan mainoslähteestä. Lisätietoja saat kolmannen osapuolen mainoslähteeltä.

Yksittäisten mainoslähteiden testaaminen

Mainostarkistimella voit testata yksittäisen kolmannen osapuolen waterfall-mainoslähteen määritystä. Näin voit varmistaa, että olet ottanut kolmannen osapuolen välityssovittimen käyttöön oikein ja että mainoslähde näkyy odotetulla tavalla.

Huom: Sinun on käynnistettävä Google Mobile Ads SDK, ennen kuin voit testata yksittäistä mainoslähdettä.

Voit aloittaa yksittäisen mainoslähteen testauksen ottamalla sovelluksen alareunassa käyttöön yksittäisen mainoslähteen testauksen. Valitse sitten mainoslähde, jonka haluat testata. Kun mainostarkistin on otettu käyttöön yksittäisen mainoslähteen testausta varten, kaikki tulevat mainospyynnöt yrittävät palauttaa mainoksia valitusta mainoslähteestä.

Huom. Yksittäisen mainoslähteen testaustilassa kaikki mainospyynnöt yritetään täyttää valitulla mainoslähteellä riippumatta siitä, liittyykö mainoslähde kyseiseen mainosyksikköön. Jos siis testaamasi mainoslähde ei sisälly kyseisen mainosyksikön waterfall-välitykseen, näkyviin tulee Ei täyttöä ‑virheilmoitus, jossa lukee, että mainosyksikköä ei ole määritetty kyseiselle mainoslähteelle.

Yksittäisen mainoslähteen testissä voit napauttaa mainosyksikköä, niin näet sen SDK-pyyntölokin. Näin saat tietää, täyttikö mainoslähde mainospyynnöt, jotka tehtiin sen jälkeen, kun yksittäisen mainoslähteen testaus otettiin käyttöön. Jos mainoslähde ei täyttänyt mainospyyntöä, näkyvin tulee virheilmoitus, jossa on tietoja Ei täyttöä ‑virheen syistä.

Jos olet lisännyt waterfall-välitykseen valitun mainoslähteen useita esiintymiä, näet mainoslähteeseen lähetetyn kutsun jokaisen esiintymän siihen asti, kunnes mainos joko täytettiin tai waterfall päättyi ilman täyttöä.

Huomaa, että yksittäisen mainoslähteen testaus päättyy automaattisesti 60 minuutin kuluttua.

Uudelleenkäynnistyksen pakottaminen

Kun otat käyttöön yhden mainoslähteen testauksen, sinun on pakotettava sovelluksesi uudelleenkäynnistys. Koska jotkin sovellukset tallentavat mainoksia välimuistiin käynnistyksen yhteydessä, sovelluksen uudelleenkäynnistys varmistaa, että yksittäisen mainoslähteen testi koskee testausistunnon kaikkia mainospyyntöjä.

Android-laitteessa sovelluksen uudelleenkäynnistyksen voi yleensä pakottaa puhelimen Asetukset-sovelluksesta. Asetukset voivat vaihdella puhelinkohtaisesti. Lisätietoja saat laitteesi valmistajalta

Lue ohjeet sovelluksen uudelleenkäynnistyksen pakottamiseen iOS-laitteille.

Aloittaminen

Jotta voit käyttää mainostarkistinta, sinun on toimittava seuraavasti:

1. Asenna ja käynnistä Google Mobile Ads SDK:n uusin versio (20.0.0 tai sitä uudempi Androidille, 7.68.0 tai sitä uudempi iOS:lle).
  2. Määritä testilaite ja valitse ele, jolla haluat käynnistää mainostarkistimen laitteellasi. Lisätietoja
  3. Avaa sovellus testilaitteellasi ja aloita sovelluksen käyttö. Näin varmistat, että analysoitavia mainospyyntöjä on tarpeeksi. Huomaa, että saatat nähdä useita mainospyyntöjä jo sovelluksen käynnistyessä, jos sovelluksessasi on käytössä mainosten tallentaminen välimuistiin.
  4. Kun olet käyttänyt sovellusta testilaitteella, käynnistä mainostarkistin eleellä, jonka valitsit 2. vaiheessa.

Voit aktivoida tarkistimen testilaitteessasi myös API-kutsulla. Lue lisää mainostarkistimen aktivoinnista Androidilla tai iOS:llä.